23 Ocak 2026 Cuma

15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZİ`NDEN LGS BAŞARISI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus`ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri`nin imkanlarından faydalanan dokuz öğrenci, Fen Liseleri`ne girmeye hak kazandı.

 

Tarih : 29 Temmuz 2022 Cuma 11:11   Okunma : 541

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus`ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri`nin imkanlarından faydalanan dokuz öğrenci, Fen Liseleri`ne girmeye hak kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için dezavantajlı bölgelerde açtığı Kurs Merkezleri`nde başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus`ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri`nin imkanlarından faydalanan dokuz öğrenci, geçen günlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından Fen Liseleri`ne girmeye hak kazandı. Birçok öğrenci de nitelikli Anadolu Liseleri`ne yerleşme şansı buldu.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BAŞARIMIZI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mithatpaşa LGS Kurs merkezi Sorumlusu Aycan Uçar, geride kalan eğitim-öğretim dönemini başarılı bir şekilde geçirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Tarsus`ta ilk olarak açtığımız LGS kurs merkezimiz Mithatpaşa Mahallesi`nde. Mithatpaşa Mahallesi bu yıl, 110 sekizinci sınıf öğrencimize hizmet verdi. Bu öğrencilerimizden 6`sı Fen Lisesi, 10`u nitelikli Anadolu Lisesi`ni kazandı. Bunun yanı sıra ikinci olarak açtığımız Eski Ömerli Mahallesi`ndeki LGS kurs merkezimizde de 45 öğrencimizden 2`sini Fen Lisesi`ne, 1`ini de Sosyal Bilimler Lisesi`ne gönderdik. İlk senemizde yaşadığımız bu başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki senelerde de bu başarımızı katlayarak arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi Rehber Öğretmenlerinden Yaren Kırat, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`in eğitime verdiği önem ve açtığı Kurs Merkezleri sayesinde öğrencilerimize verdiğimiz emek başarıyla sonuçlandı.Rehberlik sunumları, motivasyon etkinlikleri, etüt çalışmaları, bireysel görüşmeler ve son olarak tercih danışmanlığı hizmetimiz ile öğrencilerimizin hep yanındaydık” diye konuştu.

"EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Arzu ettiği Fen Lisesi`nde okuyacağı için sevinçli olduğunu belirten öğrencilerden Eray Kırılmaz, “Bu süreçte bütün hocalarıma teşekkür ederim. Bize çok bize yardım ettiler, emek verdiler. Bize davranışları ve ders anlatımları gerçekten çok iyiydi. Psikolojik açıdan çok zor bir süreçti, ama emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum” dedi.

Öğrencilerden Tuana Sarıkaya ise “Bu kurumda eğitimde fırsat eşitliği için Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim. Birçok yönden hocalarımız çok ilgiliydi. Her şey için hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Fahrettin Paşa Mahallesi`nde oturan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Eski Ömerli LGS Kurs Merkezi`nde eğitim gören Rabia Polat, “Özellikle 7`den 8`e geçenlere tavsiye ediyorum. Ben faydasını gördüm. Şu an hayalimdeki okula gideceğim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA