1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

27 BİN SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAMI RESMİ GAZETE`DE... MURAT EMİR: “UZMAN HEKİM AÇIĞININ BÜYÜDÜĞÜNÜ SÖYLÜYORDUK. YENİ İLAN, BU AÇIĞIN İTİRAFI”


Kamuda 27 bin sağlık personeli istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe girdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1 Ocak`ta 9 bin olarak açıklanan alınacak uzman hekim sayısının kararla 19 bin olarak güncellendiğine dikkat çekerek “Aylardır kamuda uzman hekim açığının büyüdüğünü söylüyorduk. İktidar, inkâr ediyordu. Yeni ilan bu açığın itirafıdır” değerlendirmesini yaptı.

 

Tarih : 29 Temmuz 2022 Cuma 13:09   Okunma : 592

Kamuda 27 bin sağlık personeli istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe girdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 1 Ocak`ta 9 bin olarak açıklanan alınacak uzman hekim sayısının kararla 19 bin olarak güncellendiğine dikkat çekerek “Aylardır kamuda uzman hekim açığının büyüdüğünü söylüyorduk. İktidar, inkâr ediyordu. Yeni ilan bu açığın itirafıdır” değerlendirmesini yaptı.

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, toplamda 27 bin yeni sağlık personeli istihdam edilecek.

“SAYIDA ARTIŞA GİDİLDİ”

Yazılı bir açıklama yaparak kararı değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kararla 2022 yılı içerisinde kamuda istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısında artışa gidildiğini belirtti. Emir, 1 Ocak`ta yayınlanan kararda 2022 yılı için 6 bin 787 tabip ve 9 bin 14 uzman tabip istihdam edilmesi öngörüldüğünü anımsatarak “Ancak yeni kararla tabip sayısı 7 bin 114`e, uzman tabip sayısı da 19 bin 694`de yükseltildi” dedi.

15801

Uzman tabip istihdamında artışın iki katından fazla olduğuna dikkati çeken Emir, karar ile “iktidarın kamudaki uzman hekim açığını itiraf etmiş olduğunu” vurguladı. “Sağlık sisteminin tıkanma noktasına geldiğini ve Sağlık Bakanlığı`nı bu konuda aylardır uyardıklarını” belirten Emir`in açıklaması şöyle:

“SAĞLIK SİSTEMİ ADETA TIKANMA NOKTASINA GELMİŞTİR”

"Sağlık Bakanlığı`nın yanlış politikaları sonucunda sağlık sistemi adeta tıkanma noktasına gelmiştir. Hastalar, hastanelerde günlerce randevu alamazken, acil ameliyatlar yapılamazken bir yandan da sağlık personeli çok zor koşullar altında çalışmaktadır. Sağlık personeli bir yandan sağlıkta şiddete karşı yalnız başına bırakılırken diğer yandan ekonomik koşulları da git gide daha da kötüleşmektedir. Bunun sonucunda da uzman hekimlerimiz ya istifa etmekte ya da emekli olmaktadır. 

“AKP`Lİ TÜM YETKİLİLER BU SORUNU İNKAR EDİYORDU”

Aylardır bu soruna dikkat çekmemize rağmen Sağlık Bakanlığı, uyarılara kulağını tıkarken hiçbir önlem almamıştır. Aksine, AKP`li tüm yetkililer bu sorunu inkar etmiştir. Ancak bugün Cumhurbaşkanlığı kararıyla görülmüştür ki; kamudaki uzman hekim açığı artık önlenemez boyutlara ulaşmıştır. İktidar da yeni alım ilanına çıkarak bu sorunu çözmeye çalışmaktadır. 

“UZUN VADELİ VE BÜTÜNCÜL POLİTİKALARA İHTİYAÇ VAR”

Sağlık sisteminin işler hale getirilmesi için elbette kamudaki uzman hekim açığı giderilmelidir. Ancak bu şekilde plansız ve programsız şekilde yapılan alımlar diğer yandan sağlık personeli arasındaki çalışma barışını da bozmaktadır. Sağlık personeli arasındaki kadrolu, sözleşmeli ayrımı bambaşka sorunlara da yol açmaktadır. Yapılması gereken acilen bütüncül ve uzun vadeli politikalar oluşturulmalı ve bu doğrultuda hareket edilmelidir. AKP iktidarı ipin ucunu tamamen kaçırmış durumdadır ve günü kurtarma derdine düşmüştür.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA