23 Ocak 2026 Cuma

15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN KADINLARA YÖNELİK ‘PUNCH ATÖLYESİ` 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde, kadınlara yönelik olarak ‘Punch Atölyesi` düzenleniyor.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:33   Okunma : 651

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde, kadınlara yönelik olarak ‘Punch Atölyesi` düzenleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği Atölye kapsamında punch işlemeyi öğrenen kadınlar; tokadan takıya, kırlentten kıyafetlere kadar pek çok yerde kullanılan el işini, ileride Büyükşehir`in üretici kadın stantlarında yer alarak kazanca da dönüştürme imkanına sahip oluyor. Haftada bir gün 3`er saatlik derslerle üç hafta boyunca devam edecek eğitime, 32 kadın katılıyor. Atölye, üç haftalık kurs bitiminde yeni katılımcılarıyla devam edecek.  

Büyükşehir`in kurduğu üretici kadın stantlarında yer alan anne-kız Zakine Alkış ve Gülan Alkış ise Atölye`de gönüllü olarak eğitmenlik yapıyor. Zakine Alkış, eğitimle ilgili şunları söyledi:

“El işi gerçekten ruha iyi geliyor. Çünkü onu yaptığın zaman farklı bir alemde oluyorsun. Ne çıkacak merak ediyorsun. Acaba bu nasıl olacak derken, hiçbir şey düşünmüyorsunuz. Her kadın için el işi yapmak, bir şeyler yapmak çok güzel. Punch ile yapılan toka, takı, çanta, kırlent, kıyafetlere, çantalara aksesuar olarak kullanılabilir. Her türlü şey yapılıyor, geniş bir çerçevesi var.” 

Eğitmen Gülan Alkış ise Atölye`nin çok iyi gittiğini paylaşarak, şöyle konuştu. 

“Belediyemizin vermiş olduğu destekle, ben de stant açmaya başlamıştım ve şu an öğrendiğimi diğer kadınlara öğretmeye başlıyorum. Haftada bir gün üç saat olarak eğitimimiz devam ediyor. Üç hafta boyunca sürecek. Sonrasında devam etmesini isteyen kadınlarımız da var. Kadınlarımıza bunu öğrettikten sonra, onlar da bunu hobiden çok işe çevirebilirler ve benim gibi onlar da stantlarımızda yer alabilirler.” 

Bir yıldır Büyükşehir`in üretici kadın stantlarında yer aldığını söyleyen Bahar Babür ise “İplere aşık biriyim. O yüzden Punch kursunun açıldığını duyunca hemen gelmek istedim. Öğrenmeyi çok istiyordum. Toka tasarımı yapıyorum. Punch ile de devam edeceğim toka tasarımı yapmaya. Belediye`nin böyle bir şey yapması, bunların ücretsiz olması çok güzel. Kadınlar yeni bir şeyler öğreniyor. Bu onlara yeni bir iş kolu oluyor. O yüzden mutluyum kendi adıma da herkes adına da” diye konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA