İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Bugün; ‘Sağlıkta Şiddet` için toplanan TBMM`de İYİ Parti, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti sağlık çalışanları ve doktorlar için mücadele verirken; AK Parti, MHP, BBP ve HDP`den oluşan 4`lü masa neredeydi? Cumhur İttifakına çalışıyoruz demeniz yeterli. Takke düştü” açıklamasını yaptı.
CHP, sağlıkçıların sorunlarının çözümü için 120 imzayla TBMM Başkanlığı`na başvurarak, TBMM Genel Kurulu`nun olağanüstü toplantıya çağrılmasını talep etmişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da başvuru uyarınca Genel Kurulu, 1 Ağustos Pazartesi günü, bugün saat 15.00`te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.
TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Başkanvekili Sadi Süreyya Bilgiç başkanlığında saat 15.00`da açıldı. Yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekilinin salonda olmadığı anlaşılınca Bilgiç, toplantı çağrısının düştüğünü söyledi. Bilgiç, yasama yılının açılış tarihi olan 1 Ekim`de toplanmak üzere birleşimi kapattı.
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, TBMM Genel Kurulu`nun toplanamamasına tepki gösterdi.
Poyraz, sosyal medya hesabında, eski HDP Milletvekili Ziya Pir`in “Kimse Mansur Yavaş`ı parlatmasın. Ne ona ne de Akşener`e HDP`lilerin vereceği oy yok!” paylaşımına yanıt verdi.
Poyraz, “Bugün; ‘Sağlıkta Şiddet` için toplanan TBMM`de İYİ Parti, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti sağlık çalışanları ve doktorlar için mücadele verirken; AK Parti, MHP, BBP ve HDP`den oluşan 4`lü masa neredeydi? Cumhur İttifakına çalışıyoruz demeniz yeterli. Takke düştü” değerlendirmesini yaptı.