24 Ocak 2026 Cumartesi

15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!  
 
     
   

“TERZİ FİKRİ”NİN ARKADAŞI MÜFTÜOĞLU`DAN ERDOĞAN`A TEPKİ: "AÇIKLAYACAĞI RAKAMIN DÜŞÜKLÜĞÜNÜ ÖRTBAS ETMEK İÇİN ÖYLE BİR YÖNTEME BAŞVURMUŞ OLABİLİR”


“Terzi Fikri” olarak bilinen Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez`in arkadaşı Birgün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın sözlerine tepki gösterdi. Müftüoğlu, “20 yıl önce ‘Milli Görüş gömleğini çıkardım, AKP gömleğini giydim` diye daha liberal, daha demokrat bir çizgiye girer gibiydiler. Şimdi o yavaş yavaş bitiyor. Yeni AKP gömleğini, yeni giydikleri bu gömleği değiştirerek, 12 Eylül gömleği mi giymek istiyorlar diye düşünüyorum” dedi. Müftüoğlu, SOL Parti`nin 24 Temmuz`da Ordu`nun Fatsa ilçesinde düzenlediği fındık mitingi anımsatarak, “Onun baskısı altında açıklayacağı rakamın düşüklüğünü örtbas etmek için öyle bir yönteme başvurmuş olabilir” diye konuştu.

 

Tarih : 2 Ağustos 2022 Salı 11:23   Okunma : 583

TAMER ARDA ERŞİN - MAHİR BAĞIŞ

“Terzi Fikri” olarak bilinen Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez`in arkadaşı Birgün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın sözlerine tepki gösterdi. Müftüoğlu, “20 yıl önce ‘Milli Görüş gömleğini çıkardım, AKP gömleğini giydim` diye daha liberal, daha demokrat bir çizgiye girer gibiydiler. Şimdi o yavaş yavaş bitiyor. Yeni AKP gömleğini, yeni giydikleri bu gömleği değiştirerek, 12 Eylül gömleği mi giymek istiyorlar diye düşünüyorum” dedi. Müftüoğlu, SOL Parti`nin 24 Temmuz`da Ordu`nun Fatsa ilçesinde düzenlediği fındık mitingi anımsatarak, “Onun baskısı altında açıklayacağı rakamın düşüklüğünü örtbas etmek için öyle bir yönteme başvurmuş olabilir” diye konuştu.

SOL Parti, 24 Temmuz Pazar günü fındığın kilogram başı alım fiyatının 70 lira olması için Ordu`nun Fatsa ilçesinde miting düzenlemişti. Miting sırasında sık sık 1979 ara seçimlerinde yurttaşların büyük çoğunluğunun oyuyla Fatsa Belediye Başkanı seçilen ve halk arasında “Terzi Fikri” ismiyle tanınan Fikri Sönmez`e atıf yapılmıştı. “Terzi Fikri”, 12 Eylül darbesi öncesi benzer bir miting düzenleyerek fındık üreticilerinin hakkını savunduğu konuşmada; “Sömürü düzeninin beyleri, ağababaları, faizcileri, karaborsacıları, bizleri yıllar boyu kendilerine köle etmişlerdir. Bugün fındığımız para etmiyorsa, hayat pahalılığı varsa, karaborsa varsa, her gün zam zulüm varsa...” demişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz Pazar günü Ordu`da fındığın taban fiyatını 54 lira açıkladı. Erdoğan, yaptığı konuşmada “Bu Ordu terörün ne menem bir şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri`yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordum çok ödedi çok. Yardım ve benzeri sinsi görüntüler altında üretimimizi, sanayimizi kısır bıraktılar” demişti.

Erdoğan`ın sözleri tartışma yaratmış gerek muhalefet gerek sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı.

Sönmez`in yol arkadaşı, Birgün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, Erdoğan`ın bu sözlerinin altından yatan asıl nedenin SOL Parti`nin 70 lira talebiyle yaptığı miting ve buna fındık üreticilerinin katılımı olduğunu belirtti. Erdoğan`ın fındık üreticilerine Sönmez`i hedef alarak gözdağı vermeye çalıştığına dikkat çeken Müftüoğlu, ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

“AÇIKLAYACAĞI RAKAMIN DÜŞÜKLÜĞÜNÜ ÖRTBAS ETMEK İÇİN BÖYLE BİR YÖNTEME BAŞVURMUŞ OLABİLİR”

“Fındık fiyatını açıklamasından önce SOL Parti fındık üreticileri ile beraber büyük bir miting yaptı. 15-20 gün fındık üretim alanlarında çalışmalar yapıldı ve sonra da geniş katılımla Fatsa`da miting yapıldı. Fındık fiyatının en az 70 lira olmasını talep ettiler. SOL Parti`nin gerçekleştirdiği miting üzerine çok altında bir fiyat açıklayacakken, herhalde onun baskısı altında kaldı. Onun baskısı altında açıklayacağı rakamın düşüklüğünü örtbas etmek için öyle bir yönteme başvurmuş olabilir diye düşünüyorum.

"12 EYLÜL GÖMLEİĞİ Mİ GİYMEK İSTİYORLAR"

Belki de Tayyip Erdoğan`ın ve AKP iktidarının geldiği nokta aslında 20 yıl önce başladığı ‘Milli Görüş gömleğini çıkardım, AKP gömleğini giydim` diyerek daha liberal, daha demokrat bir çizgiye girer gibiydiler. Şimdi o yavaş yavaş bitiyor. Yeni AKP gömleğini, yeni giydikleri bu gömleği değiştirerek, 12 Eylül gömleği mi giymek istiyorlar diye düşünüyor insan.

"FİKRİ SÖNMEZ İLE BİNLERCE KİŞİ MÜCADELE VERDİ"

Fikri Sönmez benim 50 yıllık arkadaşım. 12 Mart döneminden itibaren cezaevinde öldüğü zamana kadarki süreçte beraber mücadele ettik. Fatsa`da yürütülen mücadele. Fatsa`daki mücadele, orada birlikte yürüttüğümüz Devrimci Yol mücadelesinin bir sonucu. Tek başına Fikri Sönmez`in orada belediye çalışması gibi algılanması yanlış olur. Devrimci bir siyasi çalışmanın, devrimci siyaset anlayışının ifadesi Fatsa`da yapılan uygulamalar. Halk komiteleri, halkla beraber yürütülen çalışmalar o mücadelenin bir sonucu. O dönem de Fikri Sönmez ile beraber binlerce kişi mücadele verdi, birçok insan hayatını kaybetti.

Fikri Sönmez kendisi belediye başkanı olmak için mücadele etmemiştir, arkadaşları ile beraber belediyeyi kazanmak, komitelerle, halkla beraber mücadeleye devam etme anlayışı ile o sürece girmiştir. Tayyip Erdoğan`ın Kenan Evren`leşerek, terörist diye suç nesnesi haline getirmeye çalışması tartışmaya vesile olacaksa, oradaki bu doğru mücadele anlayışının öğrenilmesine de vesile edilmiş olmalı.

"EZİLENLER ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VERMEK ZORUNDA"

Önümüzdeki dönem için belki yol gösterir. Türkiye, Erdoğan döneminden kurtulmak istiyorsa, tek adam rejiminden kurtulmak istiyorsa, ezilen kesimler, tarım üreticileri, köylüler, işçiler ve tüm yoksul kesimler önümüzdeki dönemde de yeni iktidara karşı da haklarını savunmak için örgütlü bir mücadele vermek zorundalar. Bunu da hatırlatır belki bu gönderme ve tartışmalar.”

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA