1 Mayıs 2026 Cuma

01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”  
 
     
   

YARIN YAPILACAK İLK DURUŞMA ÖNCESİNDE İKİZDERELİLERDEN PROTESTO: “BİRİLERİ ÇANTALARINA PARALARI DOLDURUP GİDERKEN İKİZDERELİ BU TAŞLARIN ALTINDA KALACAKTIR”


Rize`nin İkizdere ilçesine bağlı İskencedere Vadisi mevkiinde Cengiz Holding tarafından deniz doldurularak yapılacak Lojistik Liman İnşaat Projesi için açılmak istenen taş ocağına karşı açılan dava yarın Rize İdare Mahkemesi`nde başlayacak. İkizdereli yurttaşlar, dava öncesi maden ocağını protesto etti. İkizdere Çevre Derneği Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu, “Bu çalışmalarla birileri çantalarına paraları doldurup giderken İkizdereli bu taşların ve enkazların altında kalacaktır” dedi.

 

Tarih : 2 Ağustos 2022 Salı 22:28   Okunma : 549

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize`nin İkizdere ilçesine bağlı İskencedere Vadisi mevkiinde Cengiz Holding tarafından deniz doldurularak yapılacak Lojistik Liman İnşaat Projesi için açılmak istenen taş ocağına karşı açılan dava yarın Rize İdare Mahkemesi`nde başlayacak. İkizdereli yurttaşlar, dava öncesi maden ocağını protesto etti. İkizdere Çevre Derneği Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu, “Bu çalışmalarla birileri çantalarına paraları doldurup giderken İkizdereli bu taşların ve enkazların altında kalacaktır” dedi.

Rize`nin İkizdere ilçesine bağlı İskencerede Vadisi mevkiinde Cengiz Holding tarafından yapılacak Lojistik Liman İnşaat Projesi için açılmak istenen taş ocağındaki çalışmaların yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi talebiyle açılan davanın ilk duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi`nde yapılacak. Mahkeme öncesi; taş ocağını protesto etmek için köylüler ve çevreciler bugün İkizdere merkezde “İkizdere direniyor”, “Cengiz defol bu ormanlar çocuklarındır” yazılı pankartlar ve “Cengiz defol İkizdere bizimdir”, “Ormanlar, nehirler sermaye değiller” sloganları ile protesto etti.

“BU İŞİN İÇİNDE BURADA BÜYÜK BİR YAĞMA VARDIR”

İkizdere Çevre Komisyonu Başkanı Osman Baş şunları söyledi:

“Bu hukuk mücadelesine başladığımızda yaklaşık iki yıldır, İkizdere`de bütün partilere, bütün anlayışlara, herkese gittik. Herkesle konuştuk, hepsine açıkladık. Çoğu sağ olsun bazıları burada olmayabilir, ama bizi desteklediklerini biliyorum. Her anlayıştan farklı insanların şu anda İkizdere`de yaşanan zulme karşı çıktığını, kalplerinde bunu hissettiğini de biliyorum. Umarım ilerideki dönemde içimize gelip buna fiili destek de verirler. Ortak paydamız İkizdere`nin taşına, toprağına, doğal yaşamına sahip çıkmak olsun. İkizdere`yi çöl haline getirmek isteyenler kim olursa olsun, hep beraber karşı çıkarak bu talanı durdurmalıyız. Burada HES`ler ilk çıktığı zaman şu anda HES`lere ilk karşı çıkanlardan bir tanesi de eski belediye başkanlarımızdandı. Demişti ki ‘Eğer burada bu HES`lere izin verilirse bu derelerde yaşam imkânı olmaz` aynen şu anda yaşıyoruz.”

“BİR OCAK DEDİLER İKİ OCAKLA DEVAM EDİYORLAR”

İkizdere Çevre Derneği Basın Sözcüsü Asuman Fazlıoğlu; Cengiz Holding`in İkizdere halkına maden ocağı açılmadan önce verilen sözleri maddeler halinde hatırlattı. Vatandaşyar da her bir sözün “yalan” olduğunu ellerindeki dövizlerle ve birer cümlelik kısa açıklamalarla anlattı. Fazlıoğlu şunları söyledi:

“BU ÇALIŞMALARIN SONUCUNDA ÇANTALARINA PARALARI DOLDURANLAR GİDECEKLER BİR DAHA DA İKİZDERE`YE UĞRAMAYACAKLAR”

“Bütün o nebati toprak, direk denize dökülüyor. Bunu denizden tekrar toplayıp geri getirme imkânı var mı yok. Demek ki buraya herhangi bir rehabilite yapma planı yok. Yani burada İkizdere`de bu çalışmalarla birileri çantalarına paraları doldurup giderken İkizdereli bu taşların ve enkazların altında kalacaktır. İkizdere`de hedefi, kalkınma planı turizme yönelik olan, turizmle zenginleşmeyi hedefleyen İkizdere bu taş yığınının altında kalıp daha da yoksullaşırken bu çalışmaların sonucunda çantalarına paraları dolduranlar gidecekler bir daha da İkizdere`ye uğramayacaklar arkadaşlar”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA