1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

ALİ BABACAN: "DÜNYADA SAVAŞLAR BİLE OLSA REJİMLER BİLE YIKILSA SİZ EKONOMİYİ DÜZGÜN YÖNETİN ENFLASYONU TEK HANEDE TUTARSINIZ"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın ‘enflasyonun Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle yükseldiği` tezine tepki gösterdi. Babacan, bakanlık yaptığı dönemde savaş ve terör olaylarına rağmen enflasyonu yüzde 9`a indirdiğini belirterek “Sen ekonomiyi doğru düzgün yönettiğinde savaş olsa dahi terör olsa dahi enflasyon artmıyormuş bu ülkede. Dünyada savaşlar bile olsa rejimler bile yıkılsa siz ekonomiyi düzgün yönetin, enflasyonu tek hanede tutarsınız” dedi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2022 Perşembe 13:02   Okunma : 457

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın ‘enflasyonun Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle yükseldiği` tezine tepki gösterdi. Babacan, bakanlık yaptığı dönemde savaş ve terör olaylarına rağmen enflasyonu yüzde 9`a indirdiğini belirterek “Sen ekonomiyi doğru düzgün yönettiğinde savaş olsa dahi terör olsa dahi enflasyon artmıyormuş bu ülkede. Dünyada savaşlar bile olsa rejimler bile yıkılsa siz ekonomiyi düzgün yönetin, enflasyonu tek hanede tutarsınız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile enflasyondaki artış üzerinden iktidarı eleştirdi.

Babacan, “Enflasyonun sebebi Ukrayna-Rusya savaşı falan değil, sizsiniz” notuyla İstanbul`da 30 Temmuz`da yaptığı konuşmadan bir bölümün yer aldığı videolu paylaşıma Cumhurbaşkanlığı`nı etiketledi. Babacan`ın paylaşımdaki açıklamaları şöyle:

"ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRDİK, PARADAN DA 6 SIFIRI ATTIK"

“Ukrayna Rusya savaşı varmış, onun için enflasyon yükseliyormuş. Kardeşim Ukrayna Rusya savaşın içinde onlarda bile bizim kadar enflasyon yok. Bu saçmalığa bir cevap vermemiz gerekiyor bakın kimse kusura bakmasın. Yıl 2002, bu arkadaşınız ekonominin başına geçti değil mi? 2003`te Amerika Irak`a savaş açtı. Irak`ın tamamını işgal etti. Aynı 2003`te biz ne yaptık? Yüzde 29 olan enflasyonu indirdik yüzde 18`e. Yıl 2004. 2004`te daha Irak savaşı devam ediyor bitmedi. Artı ne oldu? 2004`te terör eylemleri olmaya başladı Türkiye`de. Her yerde terör yoğunlaştı. Aynı 2004`te biz ne yaptık? 29`dan 18`e indirdiğimiz enflasyonu 9`a indirdik. Bahane bulduk mu? ‘Şurada savaş var, burada savaş var` dedik mi? ‘Şurada terör var burada terör var` dedik mi? Demedik. Enflasyonu tek haneye indirdik, paradan da 6 sıfırı attık.”

“DÜNYADA SAVAŞLAR BİLE OLSA REJİMLER BİLE YIKILSA SİZ EKONOMİYİ DÜZGÜN YÖNETİN ENFLASYONU TEK HANEDE TUTARSINIZ”

“Gelelim 2011`e, komşumuz Suriye`de iç savaş patladı. 2011`de enflasyon kaç? Yüzde 4,9. Gelelim 2014`e Rusya Kırım`ı ilhak etti. Enflasyon kaç yüzde 8. IŞİD, Musul`u ele geçirdiğinde Haziran 2014`te enflasyon Türkiye`de yüzde 9`du. Arkadaş demek ki neymiş. Sen ekonomiyi doğru düzgün yönettiğinde savaş olsa dahi terör olsa dahi enflasyon artmıyormuş bu ülkede. Dünyada savaşlar bile olsa rejimler bile yıkılsa siz ekonomiyi düzgün yönetin, enflasyonu tek hanede tutarsınız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA