5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

İZMİR`DE CHP`Lİ GENÇLERDEN KPSS PROTESTOSU: "GENÇLERİN UMUTLARINI, HAYALLERİNİ VE GELECEĞİNİ ÇALANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK"


CHP İzmir Konak İlçe Gençlik Kolları üyesi gençler, iptal edilen KPSS ve sızdırılan soruları protesto etti. "Çaldılar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankartı açılan eylemde, "Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecek. Gençlerin umutlarını, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargı önünde hesap verecek" açıklaması yapıldı.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 20:19   Okunma : 766

KERİM UĞUR

CHP İzmir Konak İlçe Gençlik Kolları üyesi gençler, iptal edilen KPSS ve sızdırılan soruları protesto etti. "Çaldılar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankartı açılan eylemde, "Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecek. Gençlerin umutlarını, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargı önünde hesap verecek" açıklaması yapıldı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bugün toplanan gençler, "Çaldılar, gençler izin vermedi, tek yol istifa" pankartı açıp, "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganı attı.

KPSS`nin, bazı soruların Yediiklim Yayınevi`nin deneme sınavındakilerle aynı olması sonucu iptal edilmesi üzerine hükümete tepki gösteren CHP`li gençler adına basın açıklamasını Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu okudu. Uslu şunları söyledi:

"Sınavı iptal etmek yetmez. Malum yayınevi ve Eğitim-Bir Sen arasında yapılan anlaşma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı`na yönetici seçme sınavı EKYS için nasıl bir çalışma yapılmış? Bu sınavda çıkan sorular araştırılmalıdır. Malum yayınevi şubeleri ile birlikte siyasi partiler ve siyasetçilerin bağı nedir araştırılmalıdır. Kafalarda oluşan soru işaretleri giderilmelidir. Soracağımız sorulara cevap vermeye cesaretiniz var mı? Ya yürekli olacaksınız ya da o koltukları derhal boşaltacaksınız. `Emeğiniz emanetimiz` dediniz, yıllardır soruları çalmaktan da çaldırmaktan da geri durmadınız. Gençliğin emeğini gasp etmek hangi kitapta, hangi yasada yazar? Gelecek gençlerin eseri olacakken hangi dayanağa göre hareket ediyorsunuz? Soruları çalmak ya da çaldırmak en kolay iştir. Peki adalet sadece bir isim olarak mı kalacak? Malum yayınevi ile hangi siyasetçinin bağı var? Ama biz söyleyelim 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklamadığınız gibi, bunu da açıklamaya cesaret edemeyeceksiniz.

"SORUMLULAR YARGILANMALI"

İlçelerde yapılmayan, sadece merkezdeki sınavlar için on binlerce genç o kadar yol parası verdi. İki sınav arasında dışarıda yemek yedi. Bu gençlerin masrafları ne olacak? Aylardır ne ailesinin ne de arkadaşlarının yüzünü görmeden dört duvar arasında ders çalışan gençlerin hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Bu gençler sizi bir özür ile affetmeyecekler. Gençlerin umutlarını, hayallerini ve geleceklerini çalanlar yargı önünde hesap verecek. Yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Beş yıl önce polis akademisi bir çalıştay düzenledi. Bitiminde `FETÖ`nün analizi` adlı rapor çıktı. Polis raporunda KPSS`de olanlar da analiz ediliyordu. FETÖ Terör Örgütü tarafından 2000-2013 yıları arasında KPSS, ÖSS, ALES, askeri liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır. Elde edilen sorular son derece stratejik olarak kullanılmıştır. Devletin istihdam politikası ve kamuoyu bu soruların nasıl kullanılacağını belirlemiştir. Bu sorular kimlerin eline geçti? Şuan hangi kademelerde görev alıyorlar. Araştırılmalı, sorumlular yargılanmalıdır. Biz buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Çok yakında CHP iktidarında mülakat kaldırılacak, gençler bağımsız komisyonların hazırladığı güvenirliği yüksek sınavlara girecek. Sorumlular yargı önünde hesap verecek. Gençlerimiz üzülmesin, hayallerinden vazgeçmesinler. Çok az kaldı unutmayalım ki geliyor gelmekle olan."

"ÇALMAYI SEVİYORLAR"

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ise şunları söyledi:

"Ne parayı çalmaya doydular ne de bu güzel ülkemin milli servetlerini yağmalamaya.. Göz nurumuz evlatlarımızın sorularını, gençlerimizin umudunu, devlet memuru olmak isteyen kıymetlilerimizin sorularını, velhasıl her şeyimizi çaldılar ve çalmaya devam ediyorlar. Çalmayı seviyorlar. Bakınız KPSS soruları çalındığı için iptal edilmedi. Soruların çalındığı ortaya çıktığı için iptal edildi. Farkı iyi anlayınız. Sınav soruları çalınarak Anayasa`daki liyakat, eşitlik ve sosyal adalet ilkeleri ihlal eden şahsım hükümeti tüm yapıyı çürüttü. Biz bu çürüyen yapıyı düzelteceğiz, düzeltmek zorundayız. Bizler birlik olarak bu çürüyen, yozlaşmış yapıyı düzelteceğiz, bu ülkeye adaleti getireceğiz. Toplumdaki huzuru barışı sağlayacağız."

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

EYLEMDEN DETAY GÖRÜNTÜ

KONUŞMALAR

- CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu

- CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA