5 Mayıs 2025 Pazartesi

12:03   "PLASTIKSIZ MERSIN SAHILLERI İÇIN BIRLEŞIYORUZ" PROJESININ KAPANıŞ TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   10:14   SILIFKE BELEDIYESI`NIN "3. EDEBIYAT FESTIVALI" DEVAM EDIYOR   10:02   MESKİ, TARSUS`TAKI YERLEŞIM BÖLGELERINE ATıK SU ALTYAPıSı KAZANDıRDı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HıDıRELLEZ MOLLA KERIM KARAKUCAK GÜREŞLERI`NI IZLEDI   17:36   MANSUR YAVAŞ: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL`IN YANıNDAYıZ. SAAT 21.00`DE HERKESI CHP GENEL MERKEZI`NE DAVET EDIYORUZ"   16:51   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SOL PARTI: "BU PROVOKATIF SALDıRıLAR KARŞıSıNDA DAYANıŞMA IÇINDE OLACAĞıMıZı BILDIRIYORUZ"   16:48   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN: “SAYıN ÖZEL`I SAAT 21.00`DE ANKARA`DA GENEL MERKEZIMIZDE KARŞıLAYACAĞıZ"   16:45   ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLETIN BIRLIĞINI, DIRLIĞINI, HUZURUNU BOZMAK ISTEYENLERE FıRSAT VERMEYECEĞIZ"   15:37   İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "ABDULLAH ÖCALAN`ı TBMM`YE DAVET EDEN ZEVAT, ALPARSLAN TÜRKEŞ`IN MEZARıNı TÜRK MILLIYETÇILERINE YASAKLAYAMAZ"   15:37   ÖZGÜR ÖZEL`DEN UĞRADıĞı FIZIKSEL SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TEHDITLER, SALDıRıLAR BIZI YıLDıRACAK OLSA BIZ ÖLÜMÜ GÖZE ALıP CUMHURIYETI KURAN PARTININ GENEL BAŞKANLıĞıNA TALIP OLMAZDıK"   15:31   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SEZGIN TANRıKULU: “DOĞRUDAN SıRRı`NıN ANıSıNA, BU ORTAMA KARŞı YAPıLAN BIR SALDıRı”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... DİSK: "BU YUMRUKLU SALDıRı DEMOKRASIYI, CUMHURIYETI, HALK IRADESINI VE TOPLUMSAL BARıŞı HEDEF ALMAKTADıR"   13:45   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL: “BEDELI NE OLURSA OLSUN, BU GÜZEL ÜLKEYI BU TARZ ALÇAKÇA SALDıRıLARı YAPAN, YELTENEN, AKLıNDAN GEÇIREN MIKROPLARDAN, VANDALLARDAN, ALÇAKLARDAN TEMIZLEYECEĞIZ”  
 
     
   

ERKAN AYDIN: "BÖYLE GİDERSE ÖNÜMÜZDEKİ YIL NE HAYVAN KALACAK NE DE SÜT KALACAK"


CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Et ve Süt Kurumu`nun kuzu eti fiyatlarında yüzde 25`lik indirim yapıldığını duyurmasının ardından Bursa Büyükorhan`da hayvan pazarını ziyaret etti. Üreticiler, girdi maliyetlerinin yüzde 300-400`lere varan oranlarda arttığını belirterek, “Para kazanamıyoruz” dedi. Aydın, “Böyle giderse önümüzdeki yıl ne hayvan kalacak ne de süt kalacak" dedi.

 

Tarih : 6 Ağustos 2022 Cumartesi 11:36   Okunma : 523

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Et ve Süt Kurumu`nun kuzu eti fiyatlarında yüzde 25`lik indirim yapıldığını duyurmasının ardından Bursa Büyükorhan`da hayvan pazarını ziyaret etti. Üreticiler, girdi maliyetlerinin yüzde 300-400`lere varan oranlarda arttığını belirterek, “Para kazanamıyoruz” dedi. Aydın, “Böyle giderse önümüzdeki yıl ne hayvan kalacak ne de süt kalacak" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa`nın Büyükorhan ilçesinde hayvan pazarını ziyaret etti, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Üreticiler, girdi fiyatlarındaki artıştan yakınırken “Etin fiyatının düşmesi bir şey ifade etmiyor. Yem fiyatının düşmesi lazım. Bundan önceki Kurban`da bir çuval arpa ezmesi 60 lira, en lüks yem 85 liraydı. Şimdi 450 lira oldu, arpa ezmesi 315 lira şu an. Kafa allak bullak, millet malını satıyor” dedi. Bir besici de, “Can çekişiyoruz” diye dert yandı.

Maliyetlerin artarken hayvan satış fiyatlarında indirim yapılmasının zor durumda olan üreticilerin belini iyice büktüğünü vurgulayan Aydın, "Böyle bir ticaret olamaz. Her sektörde olduğu gibi hayvancının da para kazanamaması için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. 

Hükümetin yanlış politikalarla bilinçli olarak hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyleyen Aydın, “Yemi, gübresi, elektriği, her türlü maliyeti yüzde 300 400 arttı ama satarken fiyatlar yüzde 25 düştü. Hayvancı ‘hayvanları kestik, üç tane kuzuya bile bakamadık` diye isyan ediyor. Böyle giderse önümüzdeki yıl ne hayvan kalacak ne de süt kalacak. Hayvancının giderlerinde indirim yapılmazsa, hayvancı hakkettiği parayı kazanamazsa hayvan üretecek insan da bulamayacağız” diye konuştu.

Aydın, “Yandaşları değil bu ülkenin gerçek sahiplerini destekleyerek, emeklerinin karşılığını almalarını biz sağlayacağız” dedi.

Üreticiler, girdi fiyatlarındaki artıştan yakınırken “Etin fiyatının düşmesi bir şey ifade etmiyor. Yem fiyatının düşmesi lazım. Bundan önceki Kurban`da bir çuval arpa ezmesi 60 lira, en lüks yem 85 liraydı. Şimdi 450 lira oldu, arpa ezmesi 315 lira şu an. Kafa allak bullak, millet malını satıyor” dedi. Bir besici de, “Can çekişiyoruz” diye dert yandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA