17 Aralık 2025 Çarşamba

14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

CHP`Lİ GENÇLERDEN BAKAN MURAT KURUM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


CHP Gençlik Kolları üyeleri, Brezilya`dan İzmir`e getirilmekte olan asbestli gemi Sao Paulo`ya söküm izni verilmesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hakkında bugün İzmir ve İstanbul`da suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cevat Eren Arslan, "Hükümet ve bakanlığın kamunun sağlığını ve çevreyi koruma görevi var. Ne yazık ki verilen izinle çevre talanının önü açılacak. Halkın sağlığı riske atılarak çevre talan edilemez. Bakanlık, derhal bu yanlış karardan dönmelidir" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 8 Ağustos 2022 Pazartesi 18:46   Okunma : 1309

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Brezilya`dan İzmir`e getirilmekte olan asbestli gemi Sao Paulo`ya söküm izni verilmesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hakkında bugün İzmir ve İstanbul`da suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cevat Eren Arslan, "Hükümet ve bakanlığın kamunun sağlığını ve çevreyi koruma görevi var. Ne yazık ki verilen izinle çevre talanının önü açılacak. Halkın sağlığı riske atılarak çevre talan edilemez. Bakanlık, derhal bu yanlış karardan dönmelidir" açıklamasını yaptı.

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi Kent Sorunları ve Kent Politikaları Komisyonu ile İklim Krizi ve Ekoloji Komisyonu üyeleri, İzmir`e gelmek üzere yola çıkan Nae Sao Paulo gemisinin söküm ihalesini alan Sök Denizcilik Ticaret Ltd. Şti. ile verilen söküm izni nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

"TALANIN ÖNÜ AÇILACAK"

İzmir Adliyesi önünde toplanan CHP`li gençler, savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Kent Sorunları ve Kent Politikaları Komisyonu adına konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cevat Eren Arslan, hükümetin Anayasa`da yer alan "Kamunun sağlığını ve çevreyi koruma" prensibine uymadığını savundu. Arslan, şöyle konuştu:

"Nae Sao Paulo isimli gemi ile ilgili süreci dikkatle takip ediyoruz. Bugün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hükümet ve bakanlığın kamunun sağlığını ve çevreyi koruma gibi temel bir görevi var. Ne yazık ki verilen izinle çevre talanının önü açılacak. Halkın sağlığı riske atılarak çevre talan edilemez. Bakanlık, derhal bu yanlış karardan dönmelidir. Verilen bu iznin iptal edilmesini talep ediyoruz. Türkiye, dünyanın çöplüğü değildir."

İSTANBUL`DA DA AÇIKLAMA YAPTILAR

CHP`li gençler, İstanbul`da da suç duyurusunda bulunup basın açıklaması yaptı. İstanbul Adliyesi önünde İklim Krizi ve Ekoloji Komisyonu adına konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Uygar Elitoğ, “Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Söküm sırasında çevreye zarar verecek şekilde atık ya da artıkların toprağa, suya veya havaya verilmesi büyük bir suçtur. Ekosisteme karşı büyük bir zarardır. Ekolojik dengenin bozulmasına sebep olacak tüm hamlelerin karşısındayız. Savcılığın suç duyurumuza sessiz kalmayarak harekete geçmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA