29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

ERDOĞAN: “SURİYE`DE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YUVALANDIĞI SON BÖLGELERİ DE TEMİZLEYEREK GÜVENLİK KUŞAĞININ HALKALARINI İNŞALLAH YAKINDA BİRLEŞTİRECEĞİZ”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı`nda; “Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye`de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 8 Ağustos 2022 Pazartesi 16:30   Okunma : 180

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı`nda; “Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye`de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-12 Ağustos arasında yapılacak olan 13. Büyükelçiler Konferansı`nın açılışında büyükelçilere hitap etti. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bürokratik oligarşinin sembollerinden olan kurumsal taassubun geçmişte ülkemize yüklediği faturayı gayet iyi biliyoruz. Türkiye, sadece devlet organlarında eşgüdüm eksikliğinin değil, rekabetin, güç savaşının, çekişmenin hatta çatışmanın bedelini ödemiş bir ülkedir. İlk göreve geldiğimizde bu sorunla maalesef biz de çok kez defa yüzleştik. Kendini milletten, milletin yetki verdiği siyasi iradeden üstün gören elitist zihniyetin engellemelerine maruz kaldık. Devletin içine sızmış örgütlerden, farklı menfaat gruplarına kadar birçok odakla karşılaştık, mücadele ettik. 27 Nisan bildirisinden 7 Şubat MİT krizine 17-25 Aralık girişiminden 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar, devletin içine çöreklenmiş yapıların hedefi haline geldik.

“BARIŞ VE İŞBİRLİĞİ KUŞAĞI OLUŞTURMAK, İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Çevremizde barış ve işbirliği kuşağı oluşturmak, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmek anlayışıyla hareket ediyoruz. Yaşadığımız acı tecrübeler özellikle savaşın kazananının, adil bir barışın da kaybedeninin olmayacağını göstermiştir.

Hem Sayın Zelenski ile hem Sayın Putin ile olan görüşmelerimizde sorunların diyalog yoluyla çizilmesi gerektiğinin altını çizdim. Önce Antalya`da, ardından İstanbul`da yapılan görüşmeler umutların yeniden yeşermesine sebep olmuştur. Fakat sahada yaşanan müessif gelişmeler dolayısıyla oluşan müspet atmosfere kalıcı ateşkese tahvil etmek ne yazık ki mümkün olmadı. Elbette bizim gibi barışı savunanlar kadar, savaşın uzamasını, her iki taraf için daha yıpratıcı hale gelmesini isteyenler de var. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik.

Yaklaşık 30 sene boyunca süren işgal katliam ve soykırım politikaları karşısında maalesef uluslararası toplum kayda değer hiçbir adım atmadı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz yıllarca hem işgalin hem kayıplarının acısıyla yaşamak mecburiyetinde bırakıldı. Bu adaletsizliğe son vermek, Türkiye`nin destekleriyle Azerbaycan silahlı kuvvetlerine nasip oldu.

Ermenistan ile özel temsilciler vasıtasıyla başlattığımız görüşmeler devam ediyor. Başbakan Paşinyan ile Kurban Bayramı münasebetiyle aradığımda çok yapıcı bir görüşme yaptık. Ermenistan`ın gelişmeleri doğru okuyarak Azerbaycan ve Türkiye`nin samimi çağrılarına karşılık vermesiyle bölgemizin kısa sürede istikrara kavuşacağına inanıyoruz.

“TÜRKİYE`NİN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME VERDİĞİ ÖNEMİ İSRAİL YÖNETİMİNE EN ÜST DÜZEYDE PAYLAŞIYORUZ”

Suriye`deki iç savaşın sonlandırılması, Irak`ta, Lübnan`da, Filistin`de, Yemen`de, Libya`da Afganistan`da istikrarın temini için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerimizi eskisinden daha güçlü hale getiriyoruz. İsrail ile tekrar rayına oturan ilişkililerimizi ülkemizin çıkarları yanında, Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu savunmak için de kullanıyoruz. Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi, Türkiye`nin iki devletli çözüme verdiği önemi İsrail yönetimine en üst düzeyde paylaşıyoruz.

Son birkaç gündür İsrail güvenlik güçlerinin Gazze`yi, Gazzeli sivilleri hedef alan saldırıları karşısında net bir duruş sergiliyoruz. Çocukları, kundakta bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır.

“GÜNEY SINIRIMIZ BOYUNCA 30 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE GÜVENLİ BİR HAT KARARIMIZ BAKİDİR”

Ülkemize, insanlarımıza yönelik terör tehditlerini, kaynağı ne olursa olsun ortadan kaldırmaya kararlı ve muktedir olduğumuzu tüm dünya biliyor. Sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bölücü terör örgütünün belini kırdık. Bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını, bu örgütlerin destekçileri ile beraber tüm dünyaya gösterdik. Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan katil sürülerini, bölgemizden tamamen söküp atana kadar durmayacak, terörle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye`de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz.

“MÜTTEFİKLİK İLİŞKİLERİYLE BAĞDAŞMADIĞI ORTADADIR”

NATO müttefikimiz Amerika ile değişen bölgesel ve küresel dinamiklerle uyumlu hale getirilmesi müşterek menfaatimiz. Ancak Türkiye`nin güvenliğine kasteden terör örgütlerine 10 binlerce ton silah vermenin, etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili taziye mesajları yayınlamanın müttefiklik ilişikleriyle bağdaşmadığı da ortadır. Ülkemiz sadece PKK ve uzantılarıyla değil, FETÖ ile mücadelesinde de yalnız bırakılmıştır. FETÖ elebaşının Amerikan makamlarına verdiğimiz klasörler dolusu belgeye rağmen hala serbestçe dolaşmasını kabul etmiyoruz. Meclisi bombalayanların 252 insanımızı şehit edenlerin yeri sokaklar değil, hapishanelerdir.

“FİNLANDİYA VE İSVEÇ`TE NET VE KARARLI TUTUMUMUZU KORUYORUZ”

Hiçbir NATO ülkesinin, Türk adaletinden kaçan FETÖ`cü alçaklar ve PKK`lı teröristler için birer güvenli liman olmaması gerekiyor. Bu tavrımızı Madrid`deki son NATO zirvesinde bir kez daha ortaya koyduk. PKK`lıların sokaklarında cirit attığı, polis korumasında paçavralarıyla eylem yaptığı, her yıl ciddi miktarda haraç topladıkları devletlerin üyelikleri NATO`ya fayda sağlamayacağı gibi, temsil ettiği değerlere zarar verecektir. Finlandiya ve İsveç`te net ve kararlı tutumumuzu koruyoruz. Ülkemize verilen ve mutabakatla yazılı kayıt altına alınan sözler yerine getirilmedikçe Türkiye bu iki ülkenin üyeliğini onaylamayacak.

“SEÇİM DÖNEMİNDE, FETÖ VE PKK`NIN SÜRECİ ZEHİRLEMESİNE MÜSAADE ETMEMELİSİNİZ”

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da oy vereceği 2023 seçimleri öncesinde büyükelçilerimizin mesuliyetleri de artmaktadır. Çünkü seçimler yaklaştıkça insanımızın birlik, beraberlik ve sosyal barışını hedef alan saldırıların da yoğunlaşacağı anlaşılıyor. Bu seçimlerin suhuletle ülkemize, milletimize, demokrasimize yakışır bir şekilde düzenlenmesi noktasında sizlere çok büyük görevler düşüyor. Her bir insanımızın mutlaka sandığa gitmesini teşvik ederken, FETÖ ve PKK`nın süreci zehirlemesine müsaade etmemelisiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA