6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

HACİZ İŞLEMİ ESNASINA SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT PEKTAŞ: “HİÇBİR AVUKAT SİZİN DOSYANIZIN TARAFI DEĞİL. SİZİN KARŞI TARAFINIZ, RAKİBİNİZ YA DA DÜŞMANINIZ DEĞİL”


Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi esnasında borçlunun önce sözlü sonra fiili saldırısına uğradı. Eli ve kolundan yaralanan Pektaş, “Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 18:24   Okunma : 1026

Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi esnasında borçlunun önce sözlü sonra fiili saldırısına uğradı. Eli ve kolundan yaralanan Pektaş, “Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Malatya Barosu avukatlarından Ahmet Pektaş, haciz işlemi için icra memurları ve jandarma ekipleriyle birlikte Beydağı Mahallesi`ne gitti. Hacizlinin evinini önünde toplanan akrabaları, haciz işlemiyle birlikte Av. Pektaş`a tepki gösterdi. Önce sözlü şiddete maruz kalan Pektaş, jandarma ekiplerinin olayı kontrol altına almaya çalıştığı esnada borçlunun taşlı saldırına uğradı. Elinden ve kolundan yaralanan Pektaş, güvenlik güçleri tarafından jandarma aracına bindirildi. Saldırıyı düzenleyen H.P`den şikâyetçi olan Pektaş, darp raporu aldı. Saldırıyı düzenleyen H.P. hakkında adli işlem yapıldı. Önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan H.P., itiraz üzerine tutuklandı.

“YERDEN ALDIĞI TAŞI BANA FIRLATTI”

Pektaş, kuru meyve haczi için mahalleye gittiklerini ifade ederek, “Haciz işlemleri esnasında köylüler toparlandı. Aslında başlangıçta bir şey yoktu. Çok fazla sorun yoktu ama haciz işlemi yaptığımız kişinin bir akrabası geldi, onun olayı kışkırtmasıyla borçlunun yakınları da tepki gösterdi. Küfür ve hakaret edildi. Ortalığı sakinleştirmek için bayağı çaba sarf ettik. Jandarma olayı kontrol altına almaya çalışırken ben de jandarma koridorunun arkasında duruyordum. O esnada borçlu olan kişi yerden aldığı taşı bana fırlattı kafama gelmesin diye elimi kaldırdım avucumun içine çarpan taş oradan koluma geldi ve çatlak oluştu. Bayağı kötü bir durumla karşılaştık. Sonrasında jandarma müdahale etmek zorunda kaldı. Tatsız bir olay yaşandı” dedi.

Pektaş, avukatların olayların, davaların ve dosyaların tarafı olmadığını kaydederek, “Oraya giden ve görevlerini yapmaya çalışan kolluk görevlileri ve icra memurları neyse aslında bizde oyuz. Biz orada taraf lehine hareket etmiyoruz. Bizimde sorumluluklarımız var. Kamu görevinden doğan hukuki olarak müvekkillerimize karşı sorumluluklarımız bulunuyor. Bunları yerine getirmediğimizde cezai yaptırımlarla bile karşılaşabiliyoruz. Bir kere herkes şunu bir özümsesin ve benimsesin; hiçbir avukat sizin dosyanızın tarafı değil. Sizin karşı tarafınız, rakibiniz ya da düşmanınız değil sadece görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Görevlerini yaparken de hep böyle olaylarla karşı karşıya kalıyorlar. İnşallah bunlar hep münferit kalır çünkü bayağı yaygınlaşmaya başladı. Özellikle pandemi döneminde çok özveriyle çalışan sağlıkçılarımız içinde aynı durum söz konusu. Bu ara toplumda bir gerginlik var ve bu gerginliğin yansımaları hem bizim hem de sağlıkçılarımızın üzerinde oluyor. Bu tür olaylarda hiç hoş olmuyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA