7 Haziran 2026 Pazar

14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı  
 
     
   

BAKAN NEBATİ: "ENERJİ VE EMTİA FİYATLARINDAKİ HIZLI YÜKSELİŞLER NEDENİYLE CARİ İŞLETME AÇIĞI ARTMIŞTIR"


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyadaki büyüme tahminleri aşağı giderken Türkiye`nin bir başarı hikayesi yazdığını savunarak, “Tablo apaçık ortada. Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam. Bir de bizim karamsarlar korosuna sorsanız, size anında ‘yandık, bittik` şarkısını söylemeye devam eder. Tüm başarılarımızın yanı sıra elbette yüzleştiğimiz bazı sorunlar da söz konusudur. İhracattaki güçlü seyir ve turizm gelirlerindeki artışa rağmen enerji ve emtia fiyatlarındaki hızlı yükselişler nedeniyle cari işletme açığı artmıştır” dedi.     

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 17:36   Okunma : 804

Haber: ESRA ALUS Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyadaki büyüme tahminleri aşağı giderken Türkiye`nin bir başarı hikayesi yazdığını savunarak, “Tablo apaçık ortada. Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam. Bir de bizim karamsarlar korosuna sorsanız, size anında ‘yandık, bittik` şarkısını söylemeye devam eder. Tüm başarılarımızın yanı sıra elbette yüzleştiğimiz bazı sorunlar da söz konusudur. İhracattaki güçlü seyir ve turizm gelirlerindeki artışa rağmen enerji ve emtia fiyatlarındaki hızlı yükselişler nedeniyle cari işletme açığı artmıştır” dedi.     

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yüz Yüze 100 Gün Ümraniye Programı” kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vakıf ve dernek başkanları, iş insanları ile buluştu. Nebati burada ekonomi yönetiminin enflasyonu çözmek için adımlar attığını tekrarlayarak şunları söyledi: 

“DÜNYADA ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ ENERJİ MALİYETLERİNİN BİRKAÇ KAT ARTMASI BEKLENTİSİ VAR: 1970`lerde yaşanan petrol krizinin ardından bugün tüm dünyayı etkisi altına alan yeni bir enerji krizinin etkisi altındayız. Brent petrolün varil fiyatı ortalaması 2021`de 71,6 dolarken 2022 ortalaması 109 seviyesine yükseldi. Doğal gaz ve kömürde de hızlı artışlar yaşandı. Önümüzdeki kış bu fiyatların birkaç katına gideceğine ilişkin bir beklenti var. Enerji maliyetindeki artışla birlikte ulaştırma maliyetlerinin de yüksek seyretmesi küresel ticaret hacmini ve küresel büyümeyi zorlayan unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

BİZ BAŞARI HİYAKESİ YAZIYORUZ: Dünyadaki büyüme tahminleri aşağı giderken Türkiye`nin tahminleri yükseliyor. Biz bir başarı hikayesi yazıyoruz. Kim ne derse desin. Ekonomik büyüme ile birlikte istihdamda çok büyük bir artış kaydettik.

Türkiye ayrışarak büyüyecek. Onlar ‘yanacağız` dediler, biz ‘büyüyeceğiz` dedik. Onlar, insanlar işsiz kalacak dedik, biz insanlar işini kaybetmeyecek dedik.

EKONOMİMİZ ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI VE SAĞLAM: Tablo apaçık ortada. Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen Türkiye tam yol ilerliyor. Ekonomimiz çok şükür sağlıklı ve sağlam. Bir de bizim karamsarlar korosuna sorsanız, size anında ‘yandık, bittik` şarkısını söylemeye devam eder.

OECD ÜLKELERİ İÇİNDE AKARYAKITTAN EN AZ VERGİ ALAN ÜLKEYİZ: Yakıt fiyatları yükselirken her gün ana haberlerin manşetlerindeydi. Dünyadaki fiyatlar arttı. Doğal gazda hane halkını koruyoruz. Pompa satış fiyatlarını olduğu gibi yansıtıyoruz. OECD ülkeleri içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Şimdi pompa çıkış fiyatlarında son bir aydır mazot, benzin 22 lira seviyesine indi. Manşetlerde yok, altyazı geçiyor.

BEKLENTİMİZ OBJEKTİF YAKLAŞIMDAN ÖTESİ DEĞİLDİR: Bir kesim tüm sorunlara büyüteçle bakarken başarı kaydedilen adamları hepten yok sayıyor. Hatta spekülasyona varacak düzeyde manipülatif çarpıtmalardan medet umanlar var. Beklentimiz objektif yaklaşımlardan ötesi değildir. Önlerinde unvan bulunanlar bir koro halinde ‘dolar şuraya, ülke şuraya geçecek` diye konuşuyorlar. Önünde unvan bulunanlar, Türkiye`nin IMF`den borç almadığını bilerek, tamamen teknik bir duruşla her ülkenin kapasitesi oranında almış olduğu miktarı bile `borç aldılara` dönüştürebiliyor.  

CARİ İŞLEMLER AÇIĞI ARTTI: Tüm başarılarımızın yanı sıra elbette yüzleştiğimiz bazı sorunlar da söz konusudur. İhracattaki güçlü seyir ve turizm gelirlerindeki artışa rağmen enerji ve emtia fiyatlarındaki hızlı yükselişler nedeniyle cari işletme açığı artmıştır. 

2022 YILINDA ENERJİYE ÖDEYECEĞİMİZ TUTAR 100 MİLYAR DOLARA DOĞRU GİDİYOR: 2020 yılında enerjiye ödediğimiz tutar 28 milyar dolar. 2021 yılında 51 milyar dolar 2022 yılında bu yıl 100 milyar dolara doğru gidiyor. Onun için de bunun etkisinin ne kadar derin olduğunu görmek açısından şuna bakmak lazım. Biz petrole bu kadar gaza, enerjiye bu kadar ödüyor olmasaydık enerji hariç ithalat ihracat durumu 12 aylık için birikimli cari işlemleri yapmayız mayıs ayı itibariyle 34,6 altı milyar dolar fazla verirdi. Cari açığımızın sadece ve sadece nedeni enerji maliyetlerimizdir.”   

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA