18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

MUHARREM ERKEK: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNİN EN BASİRETSİZ YÖNETİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ. BİZ BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale`de “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panelde; “Bugün parti genel başkanlığı yoluyla devlet ve hükümet yönetiyorlar. Onun için birçok vali kendini il başkanı sanıyor. Birçok kaymakam kendini ilçe başkanı sanıyor. Her şey birbirine karışmış durumda. Sıkıntıların sebeplerinden biri de budur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en basiretsiz yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz bu sistemi değiştireceğiz” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:39   Okunma : 495

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale`de “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panelde; “Bugün parti genel başkanlığı yoluyla devlet ve hükümet yönetiyorlar. Onun için birçok vali kendini il başkanı sanıyor. Birçok kaymakam kendini ilçe başkanı sanıyor. Her şey birbirine karışmış durumda. Sıkıntıların sebeplerinden biri de budur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en basiretsiz yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz bu sistemi değiştireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediyesi`nce düzenlenen 59. Troia Festivali`nin açılışında “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panelde konuştu.

“EN GÜVENİLİR KURUMLARI DAHİ ÇÜRÜTTÜLER”

Türkiye`nin bugün en ağır ekonomik ve siyasi krizini yaşıyorsa bunun temel nedenlerinden birinin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altında yaratılan keyfilik ve hukuksuzluklar olduğunu vurgulayan Erkek, “Bir kişinin iki dudağı arasında her şey. Merkez Bankası bağımsız değil, yargı bağımsız değil, ekonomik kurullar bağımsız değil, ÖSYM bağımsız değil. En güvenilir kurumları dahi çürüttüler” dedi. Erkek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKKUYU`NUN ANAHTARINI RUSLARA NASIL VERİYORSUN?”

“Biz Rusya ile geçmiş yıllarda da projeler yaptık. Soğuk savaş yıllarında da yaptık. Örneğin İskenderun Demir Çeliği Ruslarla birlikte yaptık ama onun anahtarını Ruslara vermedik. Asla vermedik. Sen Akkuyu`nun anahtarını Ruslara nasıl veriyorsun? Akkuyu Rusların, üreteceği elektrikte Rusların. Böyle bir şey olabilir mi? Bunların hepsi sistem sorunudur. Türkiye bu sistem ile uçuruma sürükleniyor. O yüzden biz buna dur diyeceğiz. Çok kararlıyız. Türkiye`nin çok önemli sorunları var ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.

“TÜRKİYE`NİN 13`ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI İLK 24 SAAT İÇİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`Nİ YÜRÜRLÜĞE SOKACAKTIR”

Millet İttifakı olarak çok ciddi çalışıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. İlk seçimde Millet İttifakı`nın cumhurbaşkanı adayı, Türkiye`nin 13`üncü cumhurbaşkanı olacaktır. Yapacaklarımız hazır. Türkiye`nin 13`üncü cumhurbaşkanı ilk 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi`ni yürürlüğe sokacaktır. İlk imzalayacağı kararname o olacaktır. İlk 1 hafta içerisinde ilk çıkacak kararnamelerden biri Strateji Planlama Teşkilatı hakkındaki kararname olacaktır. Bunların hepsi hazırlandı. Kararnameleri de hazır. Planlama olmadan Türkiye`nin hiçbir sorununu çözemezsiniz.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNİN EN BASİRETSİZ YÖNETİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ. BİZ BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Dünyaya bakın, kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkelerin, hukukun üstünlüğü endeksinde en üst sıralarda olan ülkelerin, mutluluk endeksinde en üst sıralardaki ülkelerin hepsi parlamenter sistem ile yönetiliyor. Yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dememizin nedeni bu. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine son vereceğiz. Bugün parti genel başkanlığı yoluyla devlet ve hükümet yönetiyorlar. Onun için birçok vali kendini il başkanı sanıyor. Birçok kaymakam kendini ilçe başkanı sanıyor. Her şey birbirine karışmış durumda. Sıkıntıların sebeplerinden biri de budur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en basiretsiz yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz bu sistemi değiştireceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA