29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

KADİRLİLİ YURTTAŞ, EVİNİN YAKININDAKİ TAŞ OCAĞINDAN ŞİKAYETÇİ: “PATLATMA YAPIYORLAR, TAŞ GELİYOR, TAŞ DÜŞÜYOR. BİRİMİZİN KAFASINA, ÇOCUĞUMUN KAFASINA DÜŞSE NE YAPACAĞIZ BİZ”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde yaşayan Erson Karavelioğlu, evinin yakınında açılan taş ocağındaki patlatmalardan ve tarlasındaki mahsule gelen tozdan şikayetçi. Patlamalar nedeniyle evinin bahçesine sık sık taş düştüğünü söyleyen Karavelioğlu, “9-10 yıldan beri bir taş ocağı açıldı, evimin 250-300 metre ilerisine. Patlatma yapıyorlar, taş geliyor, taş düşüyor. 2017`de evimin hemen iki metre, bir metre dibine düştü. Bu sene 10 metre ileriye düştü yumruk kadar taş. Birimizin kafasına, çocuğumun kafasına düşse ne yapacağız biz? Birinin ölmesi mi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 14:41   Okunma : 300

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde yaşayan Erson Karavelioğlu, evinin yakınında açılan taş ocağındaki patlatmalardan ve tarlasındaki mahsule gelen tozdan şikayetçi. Patlamalar nedeniyle evinin bahçesine sık sık taş düştüğünü söyleyen Karavelioğlu, “9-10 yıldan beri bir taş ocağı açıldı, evimin 250-300 metre ilerisine. Patlatma yapıyorlar, taş geliyor, taş düşüyor. 2017`de evimin hemen iki metre, bir metre dibine düştü. Bu sene 10 metre ileriye düştü yumruk kadar taş. Birimizin kafasına, çocuğumun kafasına düşse ne yapacağız biz? Birinin ölmesi mi gerekiyor” dedi.

Kadirli`nin Koçlu köyüne bağlı Akpınar mahallesinde hayvanlık ve çiftçilik yapan Erson Karavelioğlu, evlerine yakın taş ocağındaki patlamalardan ve çevreye yayılan tozlardan dolayı mağdur olduklarını söyledi.

“CİMER`E YAZDIK, KOVUŞTURMAYA YER BULMADI SAVCI BEY”

Taş ocağından rahatsızlığını dile getiren Erson Karavelioğlu, şunları söyledi:

“28 yıldan beri ben bu evde oturuyorum. 9-10 yıldan beri bir taş ocağı açıldı, evimin 250-300 metre ilerisine. Patlatma yapıyorlar, taş geliyor, taş düşüyor. 2017`de evimin hemen iki metre, bir metre dibine düştü. Bu sene 10 metre ileriye düştü yumruk kadar taş. Birimizin kafasına, çocuğumun kafasına düşse ne yapacağız biz? Birinin ölmesi mi gerekiyor? CİMER`e yazdık, kovuşturmaya yer bulmadı savcı bey, nasıl bir delil arıyorsa artık bilemiyorum. Deliller ortadaydı, evimin her tarafı çatlak. 7 şiddetinde deprem gibi sallanıyor. Çinko langır langır ediyor, böyle güldür güldür ediyor. 7 şiddetinde deprem nasıl oluyorsa evim aynı o şekil sallanıyor. 6-7 yaşında çocuğum var, okula gidiyor, ikinci sınıfa geçti bu sene. Çocuk, o patlatmada kırlente sarılıyor, korkuyor. Çocuğa ‘patlatma var` diye haber verdiklerinde çocuk, kırlente sarılıyor, böyle duruyor. Yani havadan bir taş gelse, düşse, birimiz ölse, çocuğum ölse, biz ölsek, hayvanıma bir zarar gelse bunun vebalini kim verecek?

“BEN BÖYLE BİR ADALETSİZLİK GÖRMEDİM”

Tarlama ben susam ektim, bembeyaz toz. Bu toz ile nasıl çekeyim? Bunun her tarafı toz, susamını aldıktan sonra ben bunun sapını patosa çektireceğim, hayvanlarıma vereceğim. Yem pahalı. Bir torba yem; ‘310 lira, 320 lira` diyorlar. Yem alamıyoruz. Bunun sapını, samanını yedirirsem hayvanlar hasta oluyor, keçiler oğlak atıyor. Ben ne yapayım? Benim nereye başvurayım? Delirmek üzereyim ben ya. Ben böyle bir adaletsizlik görmedim.10 yıldan beri bu taş ocağının tozu beni bitirdi, bittik. Şu ormanlığa bir bakın, bembeyaz. Hayvanlar burada durmuyor. Benim tapulu yerim bura. Ben nereye gideyim?

“KENDİ TARLAMDAN BEN MAHSUL ALAMIYORUM”

Buğday ekiyorum, buğdayda aynısı, toz yapışıyor ekinin bedenine. Buğdayını hadi yıkayarak yiyoruz, samanını yıkayayım mı? Samanı, o tozlu samanı benim hayvanlarım yiyor, ineğim yiyor, danam yiyor; bu sefer hasta oluyorlar. İlaç al, ilaç al… Ben çok mağdur durumdayım. Verim düşüyor, saman da düşüyor. Samanı yaptıramıyoruz tozdan. Samanın tonu şu an 3 lira (3 bin TL`yi kastediyor). Yem pahalı, saman pahalı. Kendi tarlamdan ben mahsul alamıyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Taş ocağı detaylar

Evde çatlak duvarlar

Susam tarlasından detaylar

Toz içindeki ağaçlar

Erson Karavelioğlu

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA