2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

ATAKUM`DA "KARPUZ TARLADA KALMASIN" DAYANIŞMASI KAPSAMINDA 400 TON KARPUZ VATANDAŞA ULAŞTIRILDI


Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile başlatılan “Karpuz tarlada kalmasın” isimli dayanışma kampanyasında 400 ton karpuzun yurttaşa ulaştırıldığını belirterek, “Fiyatlar dengelenip makul kar oranlarına ininceye kadar devam edeceğiz. Sadece karpuzda değil diğer ürünlerde de yapacağız” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 14:21   Okunma : 575

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile başlatılan “Karpuz tarlada kalmasın” isimli dayanışma kampanyasında 400 ton karpuzun yurttaşa ulaştırıldığını belirterek, “Fiyatlar dengelenip makul kar oranlarına ininceye kadar devam edeceğiz. Sadece karpuzda değil diğer ürünlerde de yapacağız” dedi.

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının Bafra`daki karpuz üreticisine destek olmak amacıyla “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla başlattığı dayanışma kampanyasında 10 günde 400 ton karpuz vatandaşa ulaştı. Türkiş`te bulunan Atakum Kent Meydanı`nda, Ömürevleri`nde ve Yenimahalle`de kurulan tezgahlarda kilosu 1 liradan yerini alan karpuzlara yurttaşlar yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Sık sık karpuz tezgahlarını ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci üreticilerle ve Atakumlularla bir araya gelerek kampanyayı yakından takip ediyor. 

DİĞER ÜRÜNLER DE TEZGAHTA YERİNİ ALACAK

Kampanyanın Türkiye`de örneği olmadığını ve tümüyle gönüllülük esasına dayalı olarak 10 gündür devam ettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şöyle konuştu:

“Bu kampanya ile piyasayı dengelemeyi amaçladık. Üreticinin ürününü değerince satmasını, tüketicinin de daha uygun fiyattan, sağlıklı karpuz yiyebilmesini istedik. Karpuz olgunlaşıp kökünden koparıldıktan 8-10 gün sonra yenemiyor, çöpe atılıyor. O yüzden bu süreçte tüketiciye ulaşması, üzerinde hassasiyetle durulması lazım. Biz bu görevi üstlendik. Başladıktan 3 gün sonra fiyatlar dengelenmeye başladı. 4 lira 50 kuruştan, 1 lira 80 kuruşa kadar düştü. Biz 1 liraya alıyoruz ve 1 liraya satıyoruz. Bu fiyatlar dengelenip makul kar oranlarına ininceye kadar devam edeceğiz. Sadece karpuzda değil diğer ürünlerde de yapacağız. Samsunlular, Atakumlular buna alıştı. Atakum Belediyesi bunu yapabilir. Diğer ilçe belediyeleri de buna benzer uygulamalar yapmak istiyorlar. Burası Türkiye`nin tümünü besleyebilecek kapasiteye sahip Çarşamba ve Bafra ovalarının olduğu bir kent. Samsun`daki büyük marketlerin hasat döneminde Adana`dan, Konya`dan ürün getirmemeleri gerekiyor. Buna ilişkin çalışmalar yapacağız. Kendileriyle tek tek görüşeceğim. Olabiliyorsa bir protokol imzalayacağız. Bir iş birliği olmayacaksa biz Atakum Belediyesi olarak fiyat dengeleme, pazar oluşturma görevimizi yerine getireceğiz. Biz bu çalışmayla üreticiyi koruduk, emeğinin karşılığını aldı; tüketici uygun fiyattan karpuz yedi ve fiyat dengelendi. Bir hamleyle birçok amacımıza ulaştık.” 

“KARPUZLAR 40 BİN AİLEYE ULAŞTI”

Başkan Deveci, kampanyanın çok geniş kesimlerde yankı bulduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

“Viyana`daki Çarşambalılar duymuşlar. Onlar da arayıp ‘Çarşamba`nın ürünlerinde de aynı şeyi yapacak mısın?` diye soruyorlar. Yapacağız. Bu iki ovanın ürünlerinin değerince piyasaya ulaşması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu kampanya ile yaklaşık 400 ton karpuz satıldı. Her kişinin 10 kiloluk karpuz aldığını düşünürsek bu karpuzlar 40 bin aileye ulaştı. 40 bin aile dün 4 lira 50 kuruştan aldığı karpuzu şimdi 1 liraya alabiliyor. Özellikle tarımla ilgili olan yazarlar, üreticiler olumlu tepkiler verdi. Üstelik geleceğe yönelik öneriler de almaya başladım. Önümüzdeki süreçte hem tüketimdeki hem de üretimdeki paydaşları bir araya getirip pazarda fiyat dengesini oluşturacak buna benzer girişimlerde bulunacağız.” 

YURTTAŞ MEMNUN

Atakum Kent Meydanı`ndaki tezgahtan karpuz almaya gelen yurttaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Celal Amasyalı: “Karpuz her tarafta 3 lira 4 liraydı. Vatandaş yesin şimdi 1 liraya. Şimdi başkanımızla da görüştük, memnun olduğumuzu söyledik. İki günde bir geliyorum, evde karpuz bittikçe alıyorum. Biz bu mevsimde karpuz almaya alıştık ama millet çeyrek karpuz alıyordu. Şu durumda bu fiyat çok iyi. Aldığım karpuzlar da çok iyi. Bıçağa karşı geliyor, öyle karpuzlar.”

-İbrahim Doğan: “Çiftçinin malının dışarıda kalmasındansa vatandaşın yemesi daha iyi. Belediyemizin yaptığı çok güzel bir hizmet. Daha önce de buradan karpuz aldım. Hepsi de çok güzeldi.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA