29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

KÜTAHYA SANAYİ SİTESİ ESNAFINDAN TEPKİ: “TEK DERDİMİZ EKMEK PARASI. EKMEĞİMİZE MANİ OLUYORLAR"


Kütahya Tavşanlı Belediyesi`nin, Tavşanlı Sanayi Sitesi`ndeki esnafı Çukurköy Sanayi Sitesi`ne taşınma projesi karşısında esnaf, suç duyurusunda bulundu. Bir esnaf, “Tek derdimiz ekmek parası. Ekmeğimize mani oluyorlar” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 18:39   Okunma : 423

Kütahya Tavşanlı Belediyesi`nin, Tavşanlı Sanayi Sitesi`ndeki esnafı Çukurköy Sanayi Sitesi`ne taşınma projesi karşısında esnaf, suç duyurusunda bulundu. Bir esnaf, “Tek derdimiz ekmek parası. Ekmeğimize mani oluyorlar” dedi.

Tavşanlı ilçesinde belediye tarafından yapılan yeni sanayi sitesi, esnafla, Belediye Başkanı Mustafa Güler`i karşı karşıya getirdi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da Tavşanlı Sanayi Sitesi`nde açıklama yaptı. Kasap, esnafla birlikte savcılığa giderek Belediye Başkanı Mustafa Güler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“BELEDİYE BAŞKANI`NI SON DEFA UYARIYORUM. YAPTIĞI YANLIŞTIR, YANLIŞTAN DÖNMESİNİ KENDİSİNDEN RİCA EDİYORUZ”

Fazıl Kasap, esnafa yardımcı olması gereken bir makamın zulmetmesinin doğru olmadığını söyledi. Kasap, şunları söyledi:

“1 Temmuz`da kapatıp gideceksiniz. Yoksa greyderlerle götürürüm, dükkânınızı kapatırım gibi tehditler Belediye Başkanı`na yakışmıyor. Sizin oy verdiğiniz adama yakışmıyor. Dükkânların çoğunu tüccara satmışlar. Saman balyaları için depo olarak kullananlar var. Gıdacısı, leblebicisi var. Bunların olmaması gerekiyor. Gıda için de sakıncalı. Belediye Başkanı`nın orayı denetlemesini istiyoruz. Gitsin bir baksın. Gıda sektöründe çalışan iş yerlerine ruhsat veriliyor. Mustafa Güler bu dükkânlara ruhsat verdi mi? Dükkânların gerçek amacı dışında kullanımı var mı? Sanayi dükkânlarını saman balyası vesaire ile doldurmuşlar. Orada samanlarla ilgili bir sanayi sektörü mü var acaba? Belediye Başkanı bunları denetlesin. Bunların ruhsatlarını kontrol etsin. Ruhsatları ile çalışma şartları birbirine paralel mi, doğru mu? Bunu denetlesin. Burada 35 yıllık ruhsatı olan esnaf dükkânını açtı diye, dükkânı ruhsatsız gerekçesiyle 580 lira ceza kemesi, caydırması, yıldırması bu arkadaşın bugün ekmek parasına mani oldu. Evine ekmek götüremeyecek. Zaten işler kesat. Belediye Başkanı`nı son defa uyarıyorum. Yaptığı yanlıştır, yanlıştan dönmesini kendisinden rica ediyoruz.”

45 yıldır Tavşanlı Sanayi Sitesi`nde çalıştığını söyleyen esnaf, “77 yılından beri maliye kaydım var benim. Daha önce ruhsat için müracaat ettim ama belediye ruhsata gerek olmadan devam edebileceğini söyledi. Ama şimdi bu dükkânlardan taşımak için ruhsatsız olduğumu söyleyip ceza kesiyor, dükkânımı kapatıyor” dedi.

“99 YILINDAN BERİ RUHSATIM VAR”

1999 yılından beri ruhsatı olduğunu söyleyen başka bir esnaf ise, “99 yılından beri ruhsatım var ama senin de ruhsatın iptal ederim sonra sana da yazarım aynısını diyor. Bugün ben dükkânımı açamadım. Aynı gün içerisinde açarsak aynı uygulama gün içinde tekrarlanacak. Zabıta kaç defa dönerse her defasında ceza kesecek meclis kararıyla. 94 yılından beri bu sanayideyim 99 yılından beri ruhsatım var” ifadelerini kullandı.

“BU ADAM KEYFİ UYGULAMA YAPIYOR BU MİLLETE”

Başka bir esnaf ise şunları söyledi:

“Tek derdimiz ekmek parası. Ekmeğimize mani oluyor. Rızkın sahibi Allah`tır ama Allah da insanlara bir akıl vermiş. Zulme rıza gösteren mazlum da zalimdir bizim dinimizde. Sayın Cumhurbaşkanım da zalim değil ama bu adam zalim. Niye bu adama dur demiyor. Duysun sesimizi Cumhurbaşkanım benim. 83 milyonun cumhurbaşkanı. Benim de sesimi duymak mecburiyetinde. Dur desin bu zalime. Ben dünden kalma 20 liralık ekmeği 16 liraya aldım. Onu da kaptırmamak için motorumun sepetine koydum. Ekmek parası kazanamadım çünkü bugün. Evimde huzurum kalmadı. Dükkânımı açamıyorum. Kilitleyip karşıda oturuyorum. Benim ne suçum vardı da bu duruma düşüyorum. Beni yönetmeye çalışan adam kim. Liyakati yok bu adamın. Bu nasıl AKP`den belediye başkanıdır. Bu adam keyfi uygulama yapıyor bu millete, ama kimse dur demiyor.”

“YÜZDE 70 BİR OY ALAN PARTİ ŞU ANDA BURADA YÜZDE 20 ZOR ÇIKARTIR”

Kütahya`nın Tavşanlı ilçesinden size sesleniyorum. Bu başkan sizi dahi dinlemiyor Sayın Cumhurbaşkanım. Sizi dahi umursamıyor. İşin içine rant girdiği için sizi hiç umuruna takmıyor. Dediğim dedik, çaldığım düdük diyor. Biz şimdiye kadar hep AKP`ye oy vermiş milletiz. Yüzde 70 bir oy alan parti şu anda burada yüzde 20 zor çıkartır. Bunu da kulak ardı etmeyin. Bize bu zulmü yapanları durdurun. Biz artık bittik. Eve gidiyorum evde psikolojim bozuk. Dükkâna geliyorum dükkânda psikolojimiz bozuk. Yani insanlar zır desen katil olacak duruma geldi. Bunalımdayız. Rahatımız huzurumuz yok. Yaşama sevincimizi kaybettik. Bunların cumhurbaşkanımız tarafından duyulmasını hissedilmesini ve bu adama, bu zalime dur demesini istiyoruz. Bu adam bizi zulme götürüyor. Bu adamın zulmüne dur diyebilecek insan yok. Kimseyi dinlemiyor. İşin içine kinini sokmuş. Açıkça kindar olduğunu kara defterinde 5-6 kişinin olduğunu söylüyor. Devletin dini adalettir. Bu adamın adaletle, hukukla hiçbir alakası yok. Bir Allah`ın kulu dur demiyor bu adama. Sayın Cumhurbaşkanımdan bunu istiyorum. Bu adama dur desin. Bu adam onu da dinlemiyor. Cumhurbaşkanımı dahi dinlemiyor bu adam. Umursamıyor hiçbir şeyi.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA