Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem üzerinde uzlaşan altı siyasi partinin göstereceği ortak cumhurbaşkanı adayı için, “Adayın ‘Altılı Masa` içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz” açıklamasını yaptı.
Gültekin Uysal, bugün sosyal medya hesabında açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uysal`ın paylaşımları şöyle:
“İNSANLARIN KENDİ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLDİĞİ BİR İKLİMİ OLUŞTURMAK GEREKİYOR”
“Biz, yeniden uçlara kaymış siyasetin merkeze geleceğiniz düşünüyoruz. ‘Ötekisi olmayan` bir siyasi geleneğiz. Türkiye`de yoksulluk, maalesef kalıcı hale geliyor.
Devletin büyüklüğü, etkinliği ile denktir. Binaların büyüklüğü ile değil. İnsanların kendi alın terinin karşılığını alabildiği bir iklimi oluşturmak gerekiyor.
“ADAYIN ‘ALTILI MASA` İÇİNDEN ÇIKMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİZ”
Sadece fikir birlikteliği yapmak yetmez, duygudaşlık da gerekir. Adayın ‘Altılı Masa` içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz.
Yolsuzluk, MGK tarafından ülkemizin güvenliğini tehdit eden birinci unsur olarak tanınmalı. Birliğimizin ve beraberliğimizin temeli, eşit vatandaşlık hukukudur.
“YOLUNUZ BEŞTEPE`YE ÇIKIYORSA NAVİGASYON KULLANMANIZ YETER. BU YOL, DEMOKRAT PARTİ`NİN ÜZERİNDEN GEÇMEZ”
Cumhur İttifakı`nın tek bir hedefi var; Sayın Erdoğan ve yakın çevresinin iktidarını devam ettirmek. Biz, ahbap-çavuş ilişkileri ile siyasetimizi belirlemeyiz. Yolunuz Beştepe`ye çıkıyorsa navigasyon kullanmanız yeter. Bu yol, Demokrat Parti`nin üzerinden geçmez.
Kayıt dışına çıkmış bir devlet mekanizması var. En basiti, Varlık Fonu aldı altında ne kime satıldı, kime verildi; bu konuda sağlıklı bilgiye sahip değiliz. Tahrip olmuş bir devlet yapısı var. ‘Kuvvetlerin uyumu` diyerek bir kişi her şeyi kontrol ediyor; yürütmeyi de yasamayı da yargıyı da…”