4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

CHP`Lİ BELEDİYEDEN ÜRETİCİYE DESTEK… “KARPUZ TARLADA KALMASIN” DİYEREK ÇİFTÇİNİN KARPUZUNU SATIN ALDI; YURTTAŞLARA KİLOSU 1 TL`DEN ULAŞTIRDI


Samsun Atakum Belediye Başkanı CHP`li Cemil Deveci, Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile başlatılan çiftçi dayanışmasının ilçenin kırsal mahallelerine de taşındığını söyledi. 400 ton karpuz kilosu 1 TL`den yurttaşlara sunulurken Deveci, yaklaşık 400 ton civarında karpuz vatandaşlara ulaştırıldı. 400 ton karpuz demek, herkesin 10 kilo karpuz aldığını düşünürsek 40 bin aileye karpuz ulaştırdık demektir. Bunu daha çok Atakum`un merkez mahallelerinde yapmıştık. Şimdi de kırsal mahallelerimizde yapıyoruz” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 15:35   Okunma : 425

Samsun Atakum Belediye Başkanı CHP`li Cemil Deveci, Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının iş birliği ile başlatılan çiftçi dayanışmasının ilçenin kırsal mahallelerine de taşındığını söyledi. 400 ton karpuz kilosu 1 TL`den yurttaşlara sunulurken Deveci, yaklaşık 400 ton civarında karpuz vatandaşlara ulaştırıldı. 400 ton karpuz demek, herkesin 10 kilo karpuz aldığını düşünürsek 40 bin aileye karpuz ulaştırdık demektir. Bunu daha çok Atakum`un merkez mahallelerinde yapmıştık. Şimdi de kırsal mahallelerimizde yapıyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar gruplarının Samsun`un Bafra ilçesindeki karpuz üreticisine destek olmak amacıyla “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla başlattığı ve 10 günde 400 ton karpuzun yurttaşlara ulaştırıldığı dayanışma kampanyası sürüyor.

Belediye ekipleri bu kez de 30 ton karpuzu ilçesinin kırsal mahallelerine ulaştırıyor. Özören Mahallesi`nden başlayıp diğer mahallelere taşınan kampanya ile karpuzlar yurttaşlara ulaştırıldı. Atakum Belediye Başkanı CHP`li Deveci de çalışmalara katılarak hem destek oldu hem de mahallelilerle görüştü.

“28 KIRSAL MAHALLEYE ULAŞTIRACAĞIZ”

Yaklaşık on gündür Bafra karpuzunu tüketiciye ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Deveci, şunları söyledi:

“Üç amacımız var. Birincisi üretici emeğinin karşılığını alsın istiyoruz. İkincisi tüketici mevsiminde ucuz karpuz yesin istiyoruz. Üçüncüsü de fiyatlar kendini dengelesin. Karpuz kökünden koparıldıktan sonra en fazla 10 gün içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde tüketilmezse çöpe gidiyor. Bizi de harekete geçiren bu oldu zaten. Bu süreçte yaklaşık 400 ton civarında karpuz vatandaşlara ulaştırıldı. 400 ton karpuz demek, herkesin 10 kilo karpuz aldığını düşünürsek 40 bin aileye karpuz ulaştırdık demektir. Bunu daha çok Atakum`un merkez mahallelerinde yapmıştık. Şimdi de kırsal mahallelerimizde yapıyoruz. Bugün Özören mahallemizdeyiz. Yarın Erikli ve bu civardaki kırsal mahallelerimizin tümüne, yaklaşık 28 kırsal mahallemize karpuzu ulaştıracağız.”  

“TARIM PAYDAŞLARIYLA DİYALOGLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Üreticinin değerince karpuzunu satabilmesi için dayanışmanın büyüdüğünü söyleyen Deveci, “Bu bir dayanışma eliydi. Samsun ve Türkiye fark etti. Tarımın plansız yapıldığı da üreticiler ve ilgililer tarafından fark edildi. Bir başka amacımız da buydu ve gerçekleşti. Çarşamba hem de Bafra ovalarında bundan sonraki ürünlerde tüketiciye ulaştıracak olan paydaşlarla diyaloglarımızı sürdüreceğiz. Bafra ve Çarşamba ovalarında üretilen ürünleri tarladan değerince alacaklar ve halka ucuz satacaklar. Karadeniz`e veya İç Karadeniz`e Adana`dan, Konya`dan, Antalya`dan karpuz, sebze, meyve taşımayacaklar. Bafra`dan taşıyacaklar” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA