18 Mart 2026 Çarşamba

16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı   21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   19:12   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "RAMAZAN PAYLAŞMAKTıR"   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!  
 
     
   

ANKARALI PAZARCI FİYATLARI TANE HESABIYLA ANLATTI: "BİR DOMATES, BİR SALATALIK, ÜÇ BİBER, BİR PATLICAN 12.5 LİRA”


Ankara`nın yakın ilçelerinde yetişen sebzeler pazara çıkmasına rağmen fiyatlar ucuzlamadı. Başkent`te pazarcılık yapan İsmet İlkutlu, Ankara`ya 80 kilometre uzaklıktaki Ayaş`tan gelen domatesin tanesini 3 lira 40 kuruşa sattıklarını belirterek, “Tarım Bakanlığı da Ankara`da. Rica ediyorum, Ayaş`a kadar gitsin, köylerini görsün, kaç kişi domates ekmiş öğrensin. İnsanların derdini öğrensin, çözsün” dedi. Ayaşta çiftçilik yapan Sinan Çınar ise, "Domatesin bir dekarda maliyeti 8-9 lira. Bütün yaş sebzelerde aynı. Geçen sene 1,5-2 lira maliyeti varken bu sene dönüme maliyeti 9 liralara kadar çıktı" diye konuştu. 

 

Tarih : 15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:41   Okunma : 367

Haber: DİLAN KUTLU- Kamera: FATİH NAZIM EFE  

Ankara`nın yakın ilçelerinde yetişen sebzeler pazara çıkmasına rağmen fiyatlar ucuzlamadı. Başkent`te pazarcılık yapan İsmet İlkutlu, Ankara`ya 80 kilometre uzaklıktaki Ayaş`tan gelen domatesin tanesini 3 lira 40 kuruşa sattıklarını belirterek, “Tarım Bakanlığı da Ankara`da. Rica ediyorum, Ayaş`a kadar gitsin, köylerini görsün, kaç kişi domates ekmiş öğrensin. İnsanların derdini öğrensin, çözsün” dedi. Ayaşta çiftçilik yapan Sinan Çınar ise, "Domatesin bir dekarda maliyeti 8-9 lira. Bütün yaş sebzelerde aynı. Geçen sene 1,5-2 lira maliyeti varken bu sene dönüme maliyeti 9 liralara kadar çıktı" diye konuştu. 

Başkent Ankara`nın yakın ilçelerinde yetişen sebze ve meyveler pazarlara girmesine karşın tezgahlarda beklenen ucuzluk olmadı. Ankara`nın domatesiyle ünlü Ayaş`ta üreticiden 6 liraya alınan domates semt pazarlarında kilosu 10 liradan satılıyor.

Semt pazarlarında esnaflık yapan İsmet İlkutlu, enflasyondaki artışı tane hesabıyla yaparak,  bir domates, bir salatalık, üç biber, bir kabak, bir patlıcanın 12,5 lira olduğunu belirterek, “Bunu asgari ücret düzeyinde düşünün. 4 kişilik bir aile bu ürünleri 4 adet alsa sadece 50 TL para düşüyor. Aylığa vurduğunuz zaman sadece 4 domatese, 4 salatalık, 4 patlıcan, 4 kabak 8 bibere verilecek para” dedi. Pazarcı  Tarım Bakanlığı`na da, “Rica ediyorum, Ayaş`a kadar gitsin, köylerini görsün, kaç kişi domates ekmiş öğrensin. İnsanların derdini öğrensin, çözsün” çağrısında bulundu.

"3 DOMATES 10 LİRA"

Ankara`da semt pazarlarında tane hesabıyla, bir domatesin fiyatı 3 lira 40 kuruş. 3 domates 10 TL`yi geçiyor. Bir salatalık 2 TL. 3 biber 1,5 TL. bir adet patlıcan 2 lira 64 kuruş. Bir kabağın fiyatı 2 lira 40 kuruşu buluyor.

Ankara Ayaş`ta çiftçilik yapan Sinan Çınar ise, “Domatesin bir dekarda maliyeti 8-9 lira. Bütün yaş sebzelerde aynı. Geçen sene 1,5-2 lira maliyeti varken bu sene dönüme maliyeti 9 liralara kadar çıktı. Bir domatesin tarlada fiyatı 1 lira. Dekara verimi en fazla 7 ton. Bu fiyatlardan satmış olsanız ya dönümüne bin lira zarar edeceksin. Ya da kafa kafaya çıkacaksın maliyetlerde. Bu tarlaları ben hazırlarken mazotun litresini 30 liraya gübrenin çuvalını 800 liraya aldık. Elektriğe yüzde 200 zam geçen sene fidenin tanesi 2,5 kuruştu. Bu sene 2 lira. Tarlada 1-1,5 lira halde 4 lira. Marketlerde manavlarda 10 lira. Biz burada kasasını 9 liraya veremiyoruz markette 10 lira. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA