16 Mart 2026 Pazartesi

13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!  
 
     
   

BAKAN SOYLU: İSTANBUL`DAKİ TOPLANMA ALANLARININ ALTYAPISININ DÖRT DÖRTLÜK OLABİLMESİ İÇİN KENDİMİZE BUGÜNDEN İTİBAREN 1 YIL SÜREÇ KOYDUK


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul`daki bütün toplanma alanlarının bütün ihtiyaçlarının, altyapısının dört dörtlük olabilmesi için kendimize bugünden itibaren bir yıl süreç koyduk" dedi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2022 Salı 14:53   Okunma : 383

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul`daki bütün toplanma alanlarının bütün ihtiyaçlarının, altyapısının dört dörtlük olabilmesi için kendimize bugünden itibaren bir yıl süreç koyduk" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Almanya Yerbilimleri Enstitüsü`nün (GFZ) ortaklaşa düzenlediği "Marmara Bölgesi`nde Sismotektonik Araştırmalar Konusunda Türk-Alman Ortak Sempozyumu" bugün İstanbul`da yapıldı. Sempozyuma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Yunus Sezer, GFZ Yönetim Kurulu Bilimsel Araştırmalar Başkanı Prof. Dr. Susanne Buiter katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, 17 Ağustos 1999 depremine değinerek, o süreçte yaşanan ceset torbası sıkıntısının hâlâ akıldan çıkmadığını söyledi. Bakan Soylu, 7,5 büyüklüğündeki muhtemel bir depreme hazırlık bakımından İstanbul`daki bütün toplanma alanlarının tüm ihtiyaçlarının ve altyapısının dört dörtlük olabilmesi için bugünden itibaren kendilerine bir yıl süreç koyduklarını söyledi. Soylu, şöyle konuştu:

"`SESİMİ DUYAN VAR MI` CÜMLESİ TÜRKİYE VE HATTA DÜNYA İÇİN BIR TRAVMADIR: Bir gerçektir ki `Sesimi duyan var mı` cümlesi, Türkiye ve hatta dünya için bir travmadır. Rakamlara göre 23 yıl önce bugün 18 bin 373 vatandaşımız, maalesef bu sese karşılık veremedi. Fiziki kapasite anlamında da çok büyük adımlarımız oldu. Ben, 17 Ağustos depreminde İstanbul`daydım. Allah kimseyi böyle bir imtihanla, sınamayla karşı karşıya bırakmasın. Bütün İstanbul, 17 Ağustos depremini büyük bir korkuyla yaşadı. Sadece İstanbul değil Marmara. O gün yine siyasetin içindeydim. Yaklaşık 23 yıl evvel, İstanbul İl Başkanı`ydım. O sarsıntıyı, özellikle balkonlardaki demirlerin nasıl `S` çizdiğini, sanki yeri delen hiltinin ürkütücü ve korkutucu sesini hâlâ kulaklarımda hissediyorum. O dönem birlikte çalıştığımız, bir dönem de başbakanlık yapan Tansu Çiller ile birlikte Yalova`ya geçtik. Yine önceki dönem başbakanlarımızdan Binali Bey`e rica ettik. Herkes Yalova`ya geçerken biz de İDO`yla karşıya geçtik. Bunu anlatmak nasıl mümkün olabilir bilmiyorum ama, binlerce ceset yerlerdeydi. Biraz önce söylediğim o arama sesi, `Sesimizi duyan var mı` sesi, sadece arama kurtarma ekipleri tarafından değil herkes tarafından, neredeyse yukarıdan aşağı çökmüş, kağıt gibi olmuş binaların altına bir umut olarak çağırılıyordu.

CESET TORBASI KONUSUNDA SIKINTI ÇEKİLEN BİR TABLO VARDI: Ceset torbası konusunda sıkıntı çekilen bir tablo vardı. Kimsenin unutmasını istemiyorum. Bunların tabii her biri bizim için büyük bir tecrübeydi. İran`da bir sel baskını oldu. Bizim, yardım etme konusunda bir anlayışımız oldu. Cumhurbaşkanımızı aradık, talimatlarını aldık. Gece saat 12`ydi. İki uçak; sağlık, arama kurtarma ve bir selde en çok ihtiyaç duyulan yüksek kapasiteli su pompaları, birçok sağlık ekipmanı, arama-kurtarma ekipmanı, çadır ve birçok kapasiteyle beraber Esenboğa Havalimanı`nda hazırdık. Yani kendi illerimizde bir durumla nasıl karşı karşıya kalıyorsak etrafımızdaki coğrafya ve dünyaya yönelik de böyle bir kapasite oluşturduğumuzu burada büyük bir gururla ifade etmek istiyorum.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKESİDİR: Türkiye, son dört yıldır dünyanın en çok yardımı yapan uluslararası ülkedir, aynı zamanda yapabilen ülkesidir. Biz, Afganistan`da bugün varız. Rejim değişmiş, şöyle olmuş böyle olmuş; oradakilerin insan olduğunu unutmamak lazım. Derdimiz, onların nasıl kış geçirebileceğini düşünmektir. Biz, Lübnan`da varız; Yemen, Filistin, Arakan`da, Bangladeş`te varız.

KENDİMİZE BUGÜNDEN İTİBAREN 1 YIL SÜREÇ KOYDUK: Çok iyi hatırlıyorum; 2018`in ortalarında AFAD, İçişleri Bakanlığı`na devredildi. İstanbul`un en büyük problemlerinden bir tanesi toplanma alanlarıydı. Nasıl bir adım ortaya koyacağız ve burada söylemek isterim. İstanbul`da kişi başına 1,12 metrekareydi, şu anda 3,37 metrekare ve toplam sayı İstanbul`da bin 864`tü, şu anda 5 bin 633 toplanma alanına çıktık. Şimdi yepyeni bir süreç ortaya koyduk. İstanbul başta olmak üzere tamamlayacağız. İstanbul`daki bütün toplanma alanlarının, cep telefonları, lavabo, bütün bunların altyapısının dört dörtlük olabilmesi için kendimize bugünden itibaren bir yıl süreç koyduk. Bu bir yıllık süreç içinde, 5 bin 633 toplanma alanının, bizim için 7,5 deprem ile ilgili oradaki ihtiyaçlarımızı karşılayacak barınma alanlarının sevkinde bizi akamete uğratmayacak bir süreci inşallah tamamlamış olacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA