CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, geçen eylül ayında “SGK`da milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına” ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmayı yeniden TBMM gündemine taşıdı. Bulut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`e “SGK`da başlatılan soruşturma hangi aşamadadır? SGK`daki yolsuzluğun boyutu nedir” sorularını yöneltti.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, geçen eylül ayında “SGK`da milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına” ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmayı yeniden TBMM gündemine taşıdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Bulut, “SGK`da başlatılan usulsüzlükle ilgili soruşturmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun kuzeni Mehmet Soylu`nun ortağı olduğu şirketin de geçmiştir. Yolsuzluk soruşturması devam ederken Rehberlik ve Teftiş Daire Başkanı Mustafa Apaydın görevinden alınmış yerine yönetmelikte değişiklik yapılarak 2015 yılında AKP`den milletvekili aday adayı olan, Soylu`nun eski çalışma arkadaşı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirilmiştir” dedi.
CHP`li Bulut, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bürokratların görevden alınmasının gerekçesini sorduğunda Bakan Bilgin`in “Bakanlığa geldiğimizden bu tarafa, bu yolsuzlukla ilgili iddiaların üzerine gittik. Doğrusu, bu bürokratları değiştirmemiz doğrudan doğruya bu mücadelede daha etkin bir ekip kurma arayışından dolayıdır; elimize ulaşan bilgilerden, soruşturmalardan kaynaklanmaktadır. Neticelendiği zaman da kamuoyunun zaten bilgisine sunacağımdan tereddüdünüz olmasın” yanıtını verdiğini anımsattı.
Bulut, Bakan Bilgin`in soruşturmanın başlatılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapmadığını belirtti.
CHP`li Bulut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin`e, “SGK`da başlatılan soruşturma hangi aşamadadır? Yolsuzlukla ilgili kaç kişiye soruşturma açılmıştır? Yolsuzlukla ilgili yargıya intikal ettirilen herhangi bir dosya bulunmakta mıdır? SGK`daki yolsuzluğun boyutu nedir? Soruşturmada adı geçen hangi şirketlere ne kadar ceza kesilmiştir?” sorularını yöneltti.