2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

BİR BEBEKLERİNİ SMA NEDENİYLE KAYBEDEN ATABAY ÇİFTÇİ İKİNCİ ÇOCUKLARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR


Malatya`da 2 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konulan 6,5 aylık Melik Atabay, yurt dışındaki gen tedavisine ulaşabilmek için yardım bekliyor. İlk bebeklerini SMA nedeniyle kaybeden Atabay çifti, 4,5 aylık tedavi sürecinde kalbi 5 kez duran Melik bebeği yaşamda tutmak için mücadele veriyor.

 

Tarih : 18 Ağustos 2022 Perşembe 17:23   Okunma : 440

Malatya`da 2 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konulan 6,5 aylık bebek Melik Atabay, yurt dışındaki gen tedavisine ulaşabilmek için yardım bekliyor. İlk bebeklerini SMA nedeniyle kaybeden Atabay çifti, 4,5 aylık tedavi sürecinde kalbi 5 kez duran Melik bebeği yaşamda tutmak için mücadele veriyor.

Mehmet-Canan Atabay çiftçinin çocukları Melik, 6,5 ay önce dünyaya geldi. Prematüre doğan minik bebeğin hareket edemediği ve solunumda sıkıntı çektiğini gören ailesi soluğu hastanede aldı. Hastanede tedavi altına alınan Melik`e SMA Tip1 teşhisi konuldu. Daha önce bir evlatlarını SMA hastalığı yüzünden kaybeden Atabay ailesi, bir kez daha aynı acıyı yaşamak istemiyor.

BAZEN SIKINTI ÇEKTİĞİ İÇİN BESLENEMİYOR”

SMA Tip1 hastası Melik`in annesi Canan Atabay, “Melik doğduğunda kaslarını hareket ettiremiyordu. Solunum sıkıntısı da yaşıyordu ama teşhis geç konuldu. Birazda prematüre doğmanın azizliğini yaşadı. 2 aylıkken zatürre geçirdi, ölümden döndü, kalbi durdu. Sonrasında da SMA hastalığı teşhisi konuldu. 4,5 ay hastanede yattı. 6-7 kere de kalbi durdu. Sıkıntılı süreçten geçiyor ama çok mücadele ediyor. En son boğazını ve midesini delmek zorunda kaldılar. Nefes almakta gerçekten zorluk çekiyor. Bazen sıkıntı çektiği için beslenemiyor. Aç bırakmak zorunda kalıyoruz. 2-3 gündür evde ama makinelerimiz eksik. Maddi ve manevi anlamda sıkıntı çekiyoruz” dedi.

Atabay, çocuğunu yurt dışındaki tedaviye ulaşmak için herkesin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, “Çok insanın az parasına ihtiyacımız var. Hayırseverlerden destek bekliyoruz. Sıkıntılı bir süreç, çok SMA hastası var onu da biliyorum ama daha önce bir bebeğimiz SMA`dan öldü, bir bebeğimizi daha kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

MELİK BU İLACI ALIRSA İYİLEŞECEK, KENDİNE GELECEK, TOPARLAYACAK, OYNAYACAK, KOŞACAK”

Baba Mehmet Atabay ise oğlu Melik`e 2 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisinin konulduğunu ifade ederek, “Biz doktora zatürreden şüphelenerek götürdük. Teşhis konulduktan sonra 4,5 hastanede tedavi gördü. Şu an 6,5 aylık ve çocuğumuzu doğru dürüst kucağımıza alamadık, sevemedik, başını okşayamadık. 6,5 aylık ama sadece 15 gün kucağımızda kalabildi. Şu anda yine kucağımıza alamıyoruz. Boğazı delindi, karnından besleniyor. Enfeksiyon riski çok yüksek olduğu için korkuyoruz. Biz bir çocuğumuzu kaybettik, diğerini de kaybetmek istemiyoruz. Melik bu ilacı alırsa iyileşecek, kendine gelecek, toparlayacak, oynayacak, koşacak. İlacın maliyeti çok yüksek, herkesten yardım bekliyoruz. Bunun tedavisi var. Tedavinin maliyeti çok yüksek ama Türk vatandaşı bu konuda çok duyarlı, herkesin yardımıyla çocuğumuz tedaviye kavuşacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA