22 Ekim 2025 Çarşamba

16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN   08:59   CHP’DE KURULTAY HAMLESI: 24 EKIM DAVASı KONUSUZ KALıYOR!   08:55   CUMHURBAŞKANıNA HAKARET İDDIASı: CHP’LI BAŞARıR’A SORUŞTURMA AÇıLDı  
 
     
   

Kuyucuoğlu: "24 Haziran Son Değil, Başlangıç"


26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 26 Haziran 2018 Salı 13:28   Okunma : 1228

Önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “24 Haziran Seçimleri’ni bir son olarak görmüyoruz. Aksine hak, hukuk, adalet demokrasi ve özgürlük için yeni bir mücadelenin başlangıcı olarak görüyoruz. Türkiye, başkanlık sistemiyle, tek adam sistemiyle çağı yakalayamaz. Bu gerçeği milletimize anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuyucuoğlu, Türkiye’nin demokratik parlamenter sistem yerine, başkanlık sistemine geçmesinin altyapısının, 2017’deki 16 Nisan referandumuyla kurulduğunu, başta CHP olmak üzere tüm Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokrasiden yana olan kesimlerin buna o dönemde de karşı çıktığını hatırlattı.

24 Haziran seçimlerini, ‘Türkiye’nin normalleşmesini sağlayacak, demokratik parlamenter sisteme dönüşe fırsat verecek bir seçim’ olarak gördüklerini, bu nedenle önemsediklerini ifade eden Kuyucuoğlu, “Ne yazık ki sandıktan beklediğimiz sonuçlar çıkmadı. Adil olmayan bir seçim sürecine, kamukaynaklarının ve personelinin seçimde AKP için seferber edilmesine rağmen Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce toplumun her kesimine ulaştı. Bir umut ve heyecan yarattı. Ama adil olmayan seçim kampanyası sürecine bir de seçim günü yaşanan çarpıklıklar, şaibeler eklenince, 2 aylık süreye sığdırılan bu heyecan sandıktan istediğimiz sonucu almaya yetmedi” dedi.

“Seçim sandıklarından çıkan sonuçlarla ilgili olarak milletimizi eleştirmiyoruz. Milletimizin her ferdinin oy hakkına ve tercihine saygı duyuyoruz” diyen Kuyucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim itiraz ettiğimiz, düzeltilmesi gerekir dediğimiz noktalar seçim sistemindeki aksaklıklardır. Seçimlerde yapılan devlet baskısını ve seçimlere gölge düşürecek şaibe uyandıran hiçbir unsuru kabul edemeyiz. Buna itiraz ediyoruz. Bununla beraber bizler de üzerimize düşen özeleştirilerimizi yaparak, eksikliklerimizi gidererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye, başkanlık sistemiyle, tek adam sistemiyle çağı yakalayamaz. Bu gerçeği, seçimlerdeki tercihi ne olursa olsun, hangi siyasi partide olursa olsun milletimize anlatmaya da devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  serdal kuyucuoğlu, mersin milletvekili, chp, genel seçim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA