2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

ERDOĞAN, KURU ÜZÜM ALIM FİYATINI 27 LİRA OLARAK AÇIKLADI… MANİSALI YURTTAŞ: “ÜZÜMCÜ BU ÜZÜMÜ İŞLERKEN MAZOT 30 LİRAYDI. AÇIKLANAN FİYAT GÜBREYE MAZOTA GÖRE ÇOK DÜŞÜK”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa`da; çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Manisalı bir yurttaş, “Mazotla kıyaslarsan, gübreyle kıyaslarsan normal değil. Çiftçi 40 lira, 45 lira en düşük 35 lira bekliyordu. Üzümcü bu üzümü işlerken mazot 30 liraydı. Açıklanan fiyat gübreye mazota göre çok düşük” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Ağustos 2022 Cumartesi 20:09   Okunma : 378

AHMET ÜNSAL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa`da; çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Manisalı bir yurttaş, “Mazotla kıyaslarsan, gübreyle kıyaslarsan normal değil. Çiftçi 40 lira, 45 lira en düşük 35 lira bekliyordu. Üzümcü bu üzümü işlerken mazot 30 liraydı. Açıklanan fiyat gübreye mazota göre çok düşük” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Manisa`da; çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Erdoğan, “Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı sultani çekirdeksiz kuru üzümü TMO… Yani geçen yıl 13 liraydı. Bu yılda Cumhurbaşkanınız… Bütün arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaptık ve fiyatımızı 27 lira olarak belirledik” dedi.

Manisalı bir yurttaş, yeni üzüm alım fiyatı için, “Normal. Kime satacak? Tüccar alacak mı? Tüccar alırsa 27 lira iyi para” dedi. Ramazan Şahinbaş ise yeni alım fiyatı için şunları söyledi:

“Mazotla kıyaslarsan, gübreyle kıyaslarsan normal değil. Hepsine yüzde 300 zam geldi. Çiftçi 40 lira, 45 lira en düşük 35 lira bekliyordu. Üzümcü bu üzümü işlerken mazot 30 liraydı, şu an 25`e düştü belki ama o gün için 30 liraydı. Açıklanan fiyat gübreye mazota göre çok düşük.”

Başka bir yurttaş, yeni rakamın piyasalar açısında dengeli olduğunu belirterek, “Eğer ki 20 lira açıklasaydı ihracatçıya büyük bir zarar verecekti, devlet olarak. Bu sene Devlet Planlama Teşkilatı le birlikte çalıştıkları için devletimiz ona göre rakamını söylemiş oldu. Bütün piyasalar, dengesine göre gidiyor şu anda” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA