2 Mayıs 2026 Cumartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

ÖZKAN YALIM, MARDİN`DEKİ KAZADAKİ TIRLARDAN BİRİNİN KAMYONDAN KESME OLDUĞUNU AÇIKLADI: "TEKNİK ÖZELLİKLERİ YETERLİ OLMAYAN ARAÇLA YOLA ÇIKARSANIZ KATLİAM GERÇEKLEŞİR"


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Mardin`de 20 kişinin ölümüne neden olan TIR`lardan birinin kamyondan bozma olduğuna dikkat çekerek, “Teknik özellikleri yeterli olmayan, kamyondan kesme bir araçla yola çıkarsanız, sırtınızda da 27 ton olduğunda, bunu durduramadığından dolayı 20 kişinin ölmesine, altı kişinin de yoğun bakımda olmasına sebep olan bir katliam gerçekleşti” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 11:01   Okunma : 466

TAMER ARDA ERŞİN

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Mardin`de 20 kişinin ölümüne neden olan TIR`lardan birinin kamyondan bozma olduğuna dikkat çekerek, “Teknik özellikleri yeterli olmayan, kamyondan kesme bir araçla yola çıkarsanız, sırtınızda da 27 ton olduğunda, bunu durduramadığından dolayı 20 kişinin ölmesine, altı kişinin de yoğun bakımda olmasına sebep olan bir katliam gerçekleşti” dedi.

Türkiye, 20 Ağustos 2022 tarihinde Gaziantep`te 16, Mardin`in Derik ilçesinde de 20 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazaları ile sarsıldı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bir ay önce Türkiye`deki araçların yaşının büyük olduğuna dikkat çekerek, bu araçlarla yolculuğun faciaya yol açacağı uyarısında bulunmuştu.

Yalım, kazayla ilgili olarak ANKA Haber Ajansı`na yaptığı değerlendirmede, Mardin Derik`te kazaya karışan TIR`lardan birinin 17 ve diğerinin de 22 yaşında olduğuna dikkat çekti. Yalım, “Aracın birisi Fransız, birisi Türk malı. Türk malı olan araç 17 yaşında ve kamyondan dönme. Yani kamyon kesilip TIR`a çevrilmiş. TIR`a çevrildikten sonra orijinal özellikleri TIR`a benzemediğinden dolayı da atmış olduğu 27 tonda neler başımıza geldiğini, frenin patladığını ve bu sebepten dolayı 20 vatandaşımızın öldüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Yalım, kazaya karışan Fransız malı araca ilişkin ise “Bu araç ise 22 yaşının içerisinde şu an, Avrupa`da bir TIR 10-12 yıl kullanılırken, bizde 22 yaşına gelmiş olmasına rağmen 28 ton yükle gübre taşımak için uğraşan vatandaşlarımızın kullandığı ve şehrin içerisinden geçen bir yolda 20 kişinin ölümüne sebep olan bir durum” dedi.

Yalım, “Teknik özellikleri yeterli olmayan, kamyondan kesme bir araçla yola çıkarsanız, sırtınızda da 27 ton olduğunda, bunu durduramadığından dolayı rampa aşağı inerken 20 kişinin ölmesine, altı kişinin de yoğun bakımda olmasına sebep olan bir katliam gerçekleşti” diye konuştu.

YOL İHALESİ YAPILMIŞ

Yalım, Mardin`de Mazıdağı ve Derik`te çevre yolunun yapımı için dört yıl önce ihaleye çıkıldığını ancak dört yıldır bu yolun yapılmadığını kaydederek, ihale bilgilerini paylaştı. Yalım`ın paylaştığı ihale bilgilerine göre; yolun yapım ihalesini Neopro Mühendislik Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kazandı ve sözleşme 6 Haziran 2018 tarihinde imzalandı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 91 bin lira olan yapım işi için 751 bin 955 liraya imza atıldı.

Yalım, Cengiz İnşaat`ın kazanın olduğu bölgede tren yolu yaptığını ancak Derik`ten yüksek tonajlı kamyonların geçmesine izin verdiğini belirterek, “Bu çevre yolu yapılmadığından dolayı, bundan birkaç yıl önce de aynı yerde dört kişinin ölmesine sebep olan bir kaza daha meydana gelmiş. Şimdi bu kazada 20 kişini ölmesi ile bu iş iyice ayyuka çıktı” dedi. Yalım, kamyonların ilçe merkezinden geçmemesi için Derik ve Mazıdağı çevre yollarının bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.

Yalım, Gaziantep`teki kazaya neden olan otobüsün ise 11 yaşında olduğunu aktararak, “Defalarca rektifiye yapılıp, yollarda sürdürülmeye devam edilmiş. Ancak kaza anında olan yerde polis ve jandarma zamanında önlem almadığından dolayı ihmal olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA