2 Mayıs 2026 Cumartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

OSMANİYELİ ÇİFTÇİ, 5 BİN 700 LİRA MISIR ALIM FİYATINI YETERSİZ BULDU: “10 BİN TL OLSA, ÇİFTÇİ VATANDAŞIMIZ BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çiftçilik yapan Bekir Tabur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ton başına 5 bin 700 lira olarak açıkladığı mısır alım fiyatının çiftçiyi memnun etmeyeceğini söyledi. Tabur, "Bu seneki yüzde 200`lük yüzde 300`lük tarım girdileri devam ettiği sürece 5 bin 700 TL, değil 10 bin TL olsa çiftçi vatandaşımız bu işin içinden çıkamaz" dedi. 

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 12:54   Okunma : 582

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çiftçilik yapan Bekir Tabur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ton başına 5 bin 700 lira olarak açıkladığı mısır alım fiyatının çiftçiyi memnun etmeyeceğini söyledi. Tabur, "Bu seneki yüzde 200`lük yüzde 300`lük tarım girdileri devam ettiği sürece 5 bin 700 TL, değil 10 bin TL olsa çiftçi vatandaşımız bu işin içinden çıkamaz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün; kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak” dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde çiftçilik yapan Bekir Tabur mısır taban fiyatının çiftçiyi memnun etmediğini belirtti. Tabur, şunları söyledi:

“Bu istikrarsızlık devam ettiği sürece; bu sene kazandığı bir lira, iki lirayla önümüzdeki sene ne evini geçindirebilir, ne çoluğuna çocuğuna bakabilir; ne tekrar tarla ekebilir… Yani bu şartlarda 5 bin 700 lira az.

Örneğin hayvancılıktaki yem sıkıntıları büyür. Önümüzdeki seneye varmadan sütün 5 kilosu halk arasında 100 lira olur. Vatandaş süt yemeyecek mi, yağ yemeyecek mi, peynir yemeyecek mi? Bunların çözümü için önce istikrar lazım. Bu seneki yüzde 200`lük, yüzde 300`lük tarım girdileri, tarım artışları, fiyatlarındaki artışlar, girdi artışları; böyle devam ettiği sürece 5 bin 700 TL değil 10 bin TL olsa çiftçi vatandaşımız bu işin içinden çıkamaz.

Bu çiftçinin ürettiği buğday olsun arpa olsun fıstık olsun mısır olsun soya olsun ne olursa olsun tarım ürünlerini Kadirli`de 7-8 tane esnafın gücü almaya yetiyor da bir devlet olarak 7-8 vatandaş kadar yani esnaf kadar gücü yok mu? Niye bu çiftçinin malını kendileri alıp da kendileri para kazanmak istemiyor mu acaba?”

"DÜNYA İLE REKABET ETMELİYİZ" 

Bu sene verim düşüklüğü yaşandığını ve dönüm başı ortalama verimin bin 400 kilogram olduğunu belirten Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir şunları söyledi:

"Bizim hedefimiz ayçiçeği ve mısırın açıklanmasıydı maalesef ayçiçeği açıklanmadı hasat biteli 10 gün oldu bugün mısır açıklandı. Yine de mısır iyi bir günde açıklandı tabi bizlerinde gayretiyle olan bir şey. Ama dediğimiz gibi girdi fiyatları çok ağır olduğu için yoksa bu kadar girdi olmasa fiyatlar normal ama girdi maliyetleri 3-4 katı olduğu için mısır fiyatının da en az 6,5 TL, 1 lira da destekleme 7,5 TL olmasını isterdik. Çünkü dünya piyasalarıyla rekabet etmeli bizim çiftçimiz. Dünya ile rekabet etmemiz içinde çiftçi önce gülecek, para kazanacak ondan sonra çalışacak. Ne çalışacak iştahla yani daha iyi  yani bir arazi koymayacak hepsini ekecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 

Bekir Tabur 

Hanifi İspir 

Mısır tarlası detaylar 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA