21 Ağustos 2025 Perşembe

09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:15   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı  
 
     
   

ÖZKAN YALIM: DERİK-MAZIDAĞI ÇEVRE YOLU YAPILSAYDI 20 VATANDAŞIMIZ HAYATTAYDI


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 2018 yılında projesi hazırlanan Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapılması halinde Mardin`in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana gelmeyeceğini öne sürdü. Yalım, “‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı” dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 12:44   Okunma : 529

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 2018 yılında projesi hazırlanan Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapılması halinde Mardin`in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana gelmeyeceğini öne sürdü. Yalım, “‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı” dedi.

Özkan Yalım, bugün ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, Derik`te 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının meydana geldiği yola ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Yalım, Karayolları Genel Müdürlüğü`nün 31 kilometrelik Derik-Mazıdağı çevre yolunun yapımı için 17 Nisan 2018 tarihinde pir proje hazırladığını açıkladı. Projeye ilişkin belgeyi gösteren Yalım, şunları söyledi:

“Bu, 20 kişinin vefat ettiği, altı kişinin de şu anda hâlâ komada olduğu ve onlarca yaralının olduğu bir kazanın olduğu bölgenin çevre yolunun yapım projesi. Bir daha tekrar ediyorum; 17 Nisan 2018, 31 kilometrelik.

Eti Maden`den yüklenen araçlar, mecburen rampa aşağı Derik ilçesinden geçiyor. Tabii ki üzerinde 28-30 ton yük olan araçların durma mesafesi, kaza yapan araçların yaşları 17-22 arası, bir tanesi kamyondan dönme, kesme olan bir araç; sonuç itibariyle rampa aşağı inerken frenleri patladı ve 20 vatandaşımız vefat etti.

Ama esas sonuca geldiğimizde; bu kaza olmayabilirdi, 17 Nisan 2018`de Karayolları`nın hazırlattığı bu proje uygulansaydı. ‘Devletin itibarından tasarruf olmaz` diyen, devleti yöneten AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kısıtlamalar sebebiyle bazı projeleri kısıtlamıştı. Kısıtlanan projelerden bir tanesi de biraz önce anlattığım Derik-Mazıdağı çevre yolu… Bu proje hayata geçirilseydi, Derik çevre yolu yapılsaydı 20 vatandaşımız hayattaydı.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA