7 Mayıs 2024 Salı

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

OSMANİYE`DE MÜFTÜLÜĞÜN ONAYI İLE KÖY İMAMININ DÜZENLEDİĞİ EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI, YARIŞMAYA ÜÇ GÜN KALA MÜFTÜLÜK KARARI İLE İPTAL EDİLDİ


Osmaniye`nin Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, köyde düzenlediği Ezanı Güzel Okuma Yarışması`nın yarışma tarihine üç gün kala iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medyada; “Üç gün kala muhtar, valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor` diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular. Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 14:55   Okunma : 384

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, köyde düzenlediği Ezanı Güzel Okuma Yarışması`nın yarışma tarihine üç gün kala iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medyada; “Üç gün kala muhtar, valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor` diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular. Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim” açıklamasını yaptı.

Osmaniye`de, Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda, köyde yapacakları “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasına önce onay verildiğini ancak köy muhtarının müftülüğe başvurusunun ardından yarışmanın

“İki aydan beri Dervişiye Köyü camimizde, tertip komitesiyle birlikte dört defa toplantı yaptık. Köyler arasında ‘Ezan Okuma Yarışması` yapmayı planlıyorduk. Bu yarışmanın maddi ve manevi desteği noktasında, en başta köy halkımız, köy muhtarlığımızın katkıları ile tüm çevre imam hatiplerinin öncülüğünde yapmayı planladık, kararlar aldık. Resmi olarak dilekçelerimizi verdik, müftülüğe.

Müftülük, ‘usulsüz` diyerek, bir yazı gönderdi. Resmi jüri üyesi istedik. ‘Jüri üyesi veremeyiz` dediler. Tekrar köy muhtarımız bir yazı yazarak, valiliğe; heyet seçti. Bunun öncülüğünde her türlü program yapılacaktı. Ve valiliğe müracaat ettiler. Valilik de müftülük kanalı ile resmi yazı gönderdi.

Resmi yazıda, ‘Dervişli Köyü cami imam hatibi Hamza Demir`den destek alınması uygun görülmüştür` diye müftülüğümüzün bir resmi yazısı elimize geldi. Bu anlamda ben cami imam hatibi olarak her türlü, maddi manevi yönden bu yarışmanın giderleri noktasında elimi taşın altına koyacağımı bildirdim.

Son 10 gün kala, köy muhtarımız Atilla Gök, bu yarışmadan çekildiğini desteklemediğini söylediler. Ben de ‘kimse destek vermezse imam hatip olarak, iki maaşımı görmem, masrafları ben karşılıyorum` diye kendilerine söyledim. Onlar da tamam dediler.

Hazırlıklara başladık. Malzemelerimizi aldık, her şeyimiz hazır. Üç gün kala, cuma günü; muhtar valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor, diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular.

Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim. Duyurusunu yaptım. Burada tabi olduğumuz kurumumuz, muhtar değil, valiliğimizdir, müftülüğümüzdür. Müftülük uygun görür yaparız, uygun görmez yapmayız. Müftülüğümüzün talimatı ile bu programı iptal etmiş durumdayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA