20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANDARDIN ÜZERİNDE İŞLER YAPIYOR


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Anamur, Aydıncık ve Bozyazı`ya yaptığı ziyaretlerin ardından yerel bir televizyon kanalına konuk oldu. Belediyenin hizmetleri, vatandaşın talepleri ve ülke ekonomisi ile ilgili konuşan Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, standardın üzerinde işler yapıyor” dedi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2022 Pazar 15:58   Okunma : 559

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Anamur, Aydıncık ve Bozyazı`ya yaptığı ziyaretlerin ardından yerel bir televizyon kanalına konuk oldu. Belediyenin hizmetleri, vatandaşın talepleri ve ülke ekonomisi ile ilgili konuşan Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, standardın üzerinde işler yapıyor” dedi.

Hafta sonu Anamur, Aydıncık ve Bozyazı`yı ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, temaslarını yerel bir televizyon kanalında değerlendirdi. Mevcut koşullar içinde en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Seçer, Mersin`in imar sorunlarını ve batı ilçelere yapılması planlanan projelerde yaşanan gecikmelerin nedenlerini anlattı. 

Programda, Aydıncık`ın önemli bir sorunu olan arıtma tesisi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Seçer, “Aydıncık`ın bir arıtma sorunu var. Şu anda biraz yüksek maliyetle de olsa, bize orman tarafından tahsis edilen yerde bir arıtma tesisi yapacağız, fakat finansman sorununu çözmemiz lazım. Bunun da muhatabı İller Bankası. Eğer bir an önce finansman sorunu çözülürse biz, Aydıncık Atık Su Arıtma Tesisi`ne başlayacağız” diye konuştu.

Bozyazı, Aydıncık ve Anamur`da yürüttükleri yol yapım ve altyapı çalışmalarını anlatan Seçer, “Hem merkezdeki ana caddeler hem de kırsal mahalleleri ilçelere bağlayan grup yollarında çok önemli çalışmalar yaptık. Kent genelinde geçtiğimiz yıl kullandığımız asfalt tonajının, bu yıl yaklaşık olarak yüzde 40 üstüne çıkıyoruz. Bu, çok önemli ve değerli bir rakam. Çünkü burası Mersin ve yaklaşık 10 bin kilometreye yakın yol güzergahımız var. Bizim bir yol şemamız var. Biz, bunu zaten ilçelere göndermişiz. Bizden istenen yolların zaten 10`da 9`u bize ait bile değil. Ama vatandaş bunu bilmiyor. Bu konuda bir yasal düzenlemenin yapılması lazım. Yoksa vatandaş sıkıntıda kalıyor” dedi. 

İmar planları ile ilgili de bazı ayrıntıları aktaran Seçer, yaşadıkları sıkıntılara değinerek şöyle konuştu:

“İMAR PLANLARININ OYBİRLİĞİYLE ÇIKMASI LAZIM”

“İmar çalışmalarıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Örneğin bu yaylalık bölgelerde bizim kanalizasyon çalışması yapmamız gerekiyor. Oysaki imar düzenlemesi yapılmamış ve bunun gerçekleşmesi lazım. Yaylalık bölgelerde imar çalışmasını başlattık. Anamur`da 1/5000`likler bitti. 1/1000 ölçekli plan da meclise geldi, ama orada muhalefet ile aramızda bir fark oluştu. Çünkü Anamur Belediyesi yanlış iş yaptı. Parsel bazında bazı yoğunluk artışları oldu. Bu, teknik olarak da uygun değil. Zaten tartışmalara, şaibelere açık bir konu. Yoğunluk artışı vermek, insanlara artı bir rant vermek demek. Biz, bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Sadece Anamur değil, şimdi Silifke`de Tisan tartışması var. Merkezde Yenişehir`de, Toroslar`da bazı tartışmalar var.

Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve ilgili tüm STK`lar konunun içine girsin ki yarın ben halka izahat verirken birileri de benim yanımda olsun ki doğru yaptığımıza halk inansın. İmarla ilgili konularda daha anlaşılır, daha doğru, daha birbirimizi anlayan kararlar almamız lazım ve imar planlarının mümkünse oybirliğiyle çıkması lazım.

“TAHSİSLERİN GELMEMESİ BİZE ZAMAN KAYBETTİRİYOR”

Ben, Anamur`da ve Bozyazı`da hal yapmak istedim. Bize en fazla gelir getiren hallerin başında geliyor bunlar. Fakat bu hallerin mevcut durumuna bakın, utanırsınız. Düzenleme yapmak istiyoruz, bir türlü tahsisini vermiyorlar. Erdemli Hali`ni bitiriyoruz. Orasının zaten tahsislik bir durumu yoktu. Şimdi bitmek üzere, pırıl pırıl bir yatırım. Yine Anamur`da Rauf Denktaş Parkı`nın bakımını yaptık. Bu parkı Milli Emlak`ın Büyükşehir`e devretmesi lazım. 30 dönümden büyük bir park. Anamur Belediyesi işi karıştırıyor ve ‘Bu parkı ben istiyorum` diyor. Ya ona verilsin ya bize. Oraya bir şeyler yapılsın. ‘İnsanlar gelsin, çocuklarıyla güzel zaman geçirsinler. Orada bir plaj olsun, denize girsinler` dedik, tahsisi gelmedi. Bunlar bizim zaman kaybetmemize neden olan sorunlar.”

“MERSİN`E HİZMET ADINA HERKESİN YEKVÜCUT OLMASI LAZIM”

Otluca İçme Suyu Projesi`ne ve yaşanan gecikmelere de değinen Seçer, iktidarın bölge milletvekillerinin bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirterek, “Bu çok önemli. Sen, buranın sorununu Ankara`da dile getireceksin. Senin iktidar olman, buradaki sorunları görmemen, gözüne perde indirmen anlamına gelmez. Bunları takip etmek, bunların hızla oluşmasını sağlamak sizin göreviniz. Bu yatırım benim için yapılmıyor. Anamurluya, Bozyazılıya, Aydıncıklıya yapılıyor. Dolayısıyla Mersin`e hizmet adına herkesin yekvücut olması lazım” dedi.

“KAMU KURUMLARINDA BİZİM İŞLERİMİZ ENGELLENİYOR”

Seçer, yapacakları yatırımlarla ilgili kamu kurumlarında engellemelerle karşılaştıklarını belirterek, “Kamu kurumlarında olacak işlerimiz engelleniyor. Ben bunu biliyorum. Bizim de Ankara`da gözümüz, kulağımız var. Bize de orada ne olduğunu bildiren insanlar var. Maalesef yapacağımız yatırımlarla ilgili, işlerimiz geciksin diye kamu kurumlarında engellemeyle karşılaşıyoruz. İşi buna dökmüşler. Biz, böyle bir siyaset anlayışını kesinlikle reddediyoruz. Bu, Mersin`e zarar verir” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA