3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

SİYASİ PARTİLERDEN ESKİ TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN`A TEPKİ


Siyasi parti yöneticileri, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın “Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir`in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı” sözlerine tepki gösterdi.

 

Tarih : 29 Ağustos 2022 Pazartesi 18:12   Okunma : 572

Siyasi parti yöneticileri, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın “Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir`in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı” sözlerine tepki gösterdi.

Siyasi parti yöneticileri, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın Rize`nin fethinin 561`inci yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Rize`de tarihi bir an, Fatih Sultan Mehmed Han` isimli programdaki konuşmasına tepki gösterdi. Kahraman`ın “Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım” sözlerine karşı siyasi parti temsilcilerinin açıklamaları şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Eski TBMM Başkanı, işgalden kurtuluşun kutlanması seni neden rahatsız etti? Cahil misin? Hain misin? Amacın Milli Mücadele`yi ve kahramanlarını yok saymak, unutturmak mı?

CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Tekin: Adam bizim tarihçilerimize itibar etmiyor, bizzat cephede savaşanlara itibar etmiyor, şehitlikten utanmıyor, bakın bu kitap (A Concıse History Of The Campaign In Asia Minor -1919/1922) Yunan Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih Dairesi`ne ait. Kendisine hediye edeceğim alsın, okusun. Kurşun atıldı mı atılmadı mı görsün.

Savaşın parçası olan hiçbir devlet ne İngiltere ne Fransa ne İtalya ne Yunanistan “Kazandık, istediğimizi aldık, çektik gittik` demiyor, savaşı gözleyen hiçbir devlet ne ABD ne o dönem Rusya ‘Türkler kaybetti, işgalciler tek kurşun atmadan çekildiler` demiyor. Bunlar diyor.

Kimse kusura bakmasın bu zihniyet yalancıdır, iftiracıdır, ahlaksızdır. Dedesi şehit olmuş binlerce insana hakaret edecek kadar kendilerini kaybettiler. Acınası bir haldeler.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer: Sizin gönlünüzün gerçekten de millet kurtuluş mücadelesi verirken kurşun sıkmayıp kaçanlardan, manda ve himayecilerden, İngiliz zırhlısına binip kaçanlardan yana olduğunu çok iyi biliyoruz. 6. Filo`ya secde ederken de aynıydınız, bugün de.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: Tarihi fesliden öğrenen, 6`ncı filoya kıble diye namaz kılanların hazımsızlığı normal. Her 9 Eylül`ü daha fazla coşkuyla kutlayarak sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray: İsmail Kahraman… Meclis Başkanlığı dönemindeki kabarık siyasi sabıka dosyan son cürmünle iyice ağırlaştı. Altında kalacaksın. Yüce Meclis zamanı geldiğinde gerekeni yapacaktır. Gereken mi? 31 Ağustos`u bekle...”

NE OLMUŞTU?

İsmail Kahraman`ın tepki çeken konuşması şöyle:

“Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. 2 Mart`ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok Erzurum şu Mart`ta. Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. `Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim` diye ikrarda bulunulmaz. Bu küçüklük kompleksi verir, bu yanlıştır, böyle şey olmaz.

Fetihler kutlanır. Tarihi zengin ve engin bir milletiz biz. Biz köklü bir devletiz. Zaferlerle dolu bizim tarihimiz. İstanbul`un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir`in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki.

2 Mart`ta da aynı şey var. Ruslar çekildi gitti. Çarpışmadık, dövüşmedik, vuruşmadık. Tarihi doğru dürüst niye bilmiyoruz? Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduğumuz tarihe niye bayram diyeceğiz. Fethettiğimiz tarihe diyeceğiz.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA