4 Mayıs 2026 Pazartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

İNGİLTERE KRALİÇESİ 2. ELİZABETH HAYATINI KAYBETTİ


Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth`in 96 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Tarih : 8 Eylül 2022 Perşembe 21:47   Okunma : 707

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth`in 96 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tıbbi gözetim altında tutulduğu İskoçya Balmoral Kalesi`nde bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi, 70 yıl tahtta kalan 2. Elizabeth`in vefatını, “Kraliçe Balmoral`da bugün öğleden sonra huzur içinde vefat etti. Kral ve Kraliçe bugün akşam Balmoral`da kalacak ve yarın Londra`ya dönecek” sözleriyle duyurdu.

2. Elizabeth`in Covid-19 testi 20 Şubat`ta pozitif çıkmıştı. Geçen sonbahardan beri hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70`inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

BAŞBAKAN`A "LONDRA KÖPRÜSÜ DÜŞTÜ" PAROLASIYLA HABER VERİLDİ

Bir saray memuru, Başbakan Liz Truss telefonla arayarak, "Londra Köprüsü düştü" parolasıyla haberi verdi. Başbakan Truss, Kraliçe`nin ölmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Kraliçe Elizabeth`in yerine geçecek olan Kral Charles, İngiltere saati ile 18:00`de televizyondan ulusa sesleniş konuşmasını yapacak ve Londra`daki St. Paul Katedrali`nde bir anma töreni düzenlenecek.

Kraliçe Elizabeth`in 10 günlük cenaze programı ise şöyle:

Birinci gün: Charles saat 10:00`da St. James Sarayı`nda resmen kral ilan edilecek. Saat 15:30`da başbakan ve kabinesi Kral Charles ile bir görüşecek.

İkinci gün: Kraliçe`nin naaşı Buckingham Sarayı`na getirilecek.

Üçüncü gün: Kral Charles`a parlamentodaki Westminster Hall`da başsağlığı dilekleri sunulacak ve ardından Kral, İskoçya`dan başlayarak Birleşik Krallık`ta yas turuna çıkacak.

Dördüncü gün: Kral Charles`a Kuzey İrlanda`da başsağlığı dilekleri sunulacak. Öte yandan Kraliçe`nin naaşının saraydan Westminster`a getirilişi prova edilecek.

Beşinci gün: Naaş, saraydan Westminster`daki parlamento binasına getirilecek ve parlamentodaki Westminster Hall`de bir tören düzenlenecek.

Altıncı ve dokuzuncu günler arası cenaze provaları yapılacak ve Kraliçe`nin naaşın bir katafalka konularak üç gün süreyle 24 saat boyunca halkın ziyaretine açılacak.

Yedinci gün: Kral Charles, Galler`e gelerek burada başsağlığı dileklerini kabul edecek ve Galler Parlamentosu`ndaki törene katılacak.

Onuncu gün: Westminster Abbey`de cenaze töreni düzenlenecek ve öğlen saat 12:00`de iki dakikalık saygı duruşu yapılacak. Kraliçe Windsor Kalesi`ndeki Kral 6. George Anma Kilisesi`nde toprağa verilecek.

KRALİÇE 2. ELİZABETH 70 YILDIR TAHTTAYDI

21 Nisan 1926`da Londra`nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı`ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952`de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953`te resmi törenle taç giymişti. Kraliçe Elizabeth, 9 Eylül 2015`te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria`nın saltanatını geride bırakarak Britanya`nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, tarihte en uzun hüküm süren kraliçe ve en uzun hüküm süren ikinci hükümdar oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA