17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

DEDEOĞULLARI AİLESİ`NİN AVUKATI ABDURRAHMAN KARABULUT: KAMUOYU, İNSAN HAKLARI DERNEKLERİ, SİYASİ PARTİLER VE MESLEKTAŞLARIMIZIN KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR


Konya`nın Meram ilçesinde Dedeoğulları Ailesi`nden 7 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın karar duruşması 28 Ekim`de yapılacak. Dedeoğulları Ailesi`nin avukatı Abdurrahman Karabulut, “Ekimin 28`inde Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşma, karara bağlanacak olan duruşmadır. Kamuoyu, insan hakları dernekleri, siyasi partiler ve meslektaşlarımızın dayanışması, katkısına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isteriz. Bir daha bu ırkçı saikle işlenen saldırıların olmaması adına kamuoyundan destek talep ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 18 Eylül 2022 Pazar 15:23   Okunma : 505

TANER ÖZAY

Konya`nın Meram ilçesinde Dedeoğulları Ailesi`nden 7 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın karar duruşması 28 Ekim`de yapılacak. Dedeoğulları Ailesi`nin avukatı Abdurrahman Karabulut, “Ekimin 28`inde Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşma, karara bağlanacak olan duruşmadır. Kamuoyu, insan hakları dernekleri, siyasi partiler ve meslektaşlarımızın dayanışması, katkısına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isteriz. Bir daha bu ırkçı saikle işlenen saldırıların olmaması adına kamuoyundan destek talep ediyoruz” dedi.

Dedeoğulları Ailesi`nin avukatı Abdurrahman Karabulut, bugün yaptığı açıklamada, olaya ilişkin iki ayrı mahkemede süren iki ayrı dava hakkında bilgi verdi. Karabulut, şunları söyledi:

"Dedeoğulları Ailesi`ne karşı 12 Mayıs 2021 tarihinde yapılan saldırının beşinci duruşması yapıldı. Bizim tevsii tahkikat taleplerimiz yeterince karşılanmadı. Birtakım taleplerimiz reddedildi. Her iki dosya arasında, katliam dosyası ile 12 Mayıs saldırısı arasındaki hukuki ve fiili irtibattan dolayı dosyaların birleştirilmesini talep etmiştik, bunlar tekrardan reddedildi. Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki katliam dosyasına 112 acil arama kaydı gelmedi. O dosyada tetikçinin 12 Mayıs saldırısı ile ilgili itiraflarının olabilme ihtimali yüksektir. 12 Mayıs saldırısı ile ilgili yargılama Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmekte. Biz, o kayıtların beklenmesini talep ettik. Mahkeme, bu ve buna benzer taleplerimizi reddetti. Yine 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmekte olan yargılamada suç üstlenme durumu söz konusudur. Bu, savcı ile iş birliği içerisinde, sanıkların yaptığı WhatsApp yazışmalarında çok net ve açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Sanıklardan, suçu üstlenen Lütfi Keleş, bunu itiraf etmişti. Bununla ilgili belge ve bilgiler 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmekte olan katliam dosyasında mevcuttur. Bu delilerin 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nden istenilmesini talep ettik, çünkü suç üstlenme ile ilgili gerekçe yazıldığı zaman bunun delilere dayandırılması gerekmektedir. Delilere dayandırılmadan verilecek olan karar, eksik ve usule aykırı olan bir karardır. Bu taleplerimizi yineledik ancak mahkeme bunları yine reddetti.

"KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Bu dava ile ilgili mütalaa verildi. 3 kişi hakkında adam öldürmeye teşebbüs, diğerleri hakkında 87. madde kapsamında yaralama, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlalden, mala zarar vermeden ceza talep etti. İddianame ile aşağı yukarı aynı çerçevede bir mütalaaydı. 2 tane tutuklu var, 2 sanık bu dosyada tutuklu; Lütfi Keleş ve Ali Keleş için tutukluluğun devamı kararı verildi. Diğer sanıklarla ilgili tutuklama taleplerimiz oldu, ancak reddedildi. Duruşma, ekim ayının 28`ine bırakıldı. Salı günü Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde katliam dosyası ile ilgili duruşma var. Yoğun bir katılımın olmasını talep ediyoruz. Bizim müvekkillerimiz ile sanıklar arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Bu tabii hemen bertaraf edildi. Ekimin 28`inde Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşma, karara bağlanacak olan duruşmadır. Kamuoyu, insan hakları dernekleri, siyasi partiler ve meslektaşlarımızın dayanışması, katkısına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isteriz. Bir daha bu ırkçı saikle işlenen saldırıların olmaması adına kamuoyundan destek talep ediyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA