26 Aralık 2025 Cuma

23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”  
 
     
   

FAHRETTİN ALTUN`UN EVİNİN FOTOĞRAFLANMASIYLA İLGİLİ KAFTANCIOĞLU DAVASINDA, SAVCI ESAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜNÜ HAZIRLAYACAK


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un evinin fotoğraflarının izinsiz çekildiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Tanık olarak dinlenen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, "Altun`un evinin fotoğrafını çekmedim. İlçe başkanı olarak mevzuata aykırı yeni bir yapılaşmanın olup olmadığına bakmaya gittim" dedi. Hakim, mütalaası alınmak üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Tarih : 23 Eylül 2022 Cuma 13:07   Okunma : 688

GAYE ŞEYMA CAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un evinin fotoğraflarının izinsiz çekildiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Tanık olarak dinlenen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, "Altun`un evinin fotoğrafını çekmedim. İlçe başkanı olarak mevzuata aykırı yeni bir yapılaşmanın olup olmadığına bakmaya gittim" dedi. Hakim, mütalaası alınmak üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Adliyesi 13. Asliye Ceza Mahkemesi`nde bugün yapılan duruşmaya, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen, Suat Özçağdaş şunları söyledi:

"GÖREVLERİM ÇERÇEVESİNDE HERHANGİ BİR KENT SUÇU OLDUĞUNDA GİDER BAKARIM”

Bu konuyla ilgili 17. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yargılandığım davadan beraat ettim. Ben Fahrettin Altun`un evinin fotoğrafını çekmedim. Ben ilçe başkanıyım ve Meclis`te de Grup Başkanıyım. Bu görevlerim çerçevesinde herhangi bir kent suçu oluştuğunda partimi temsilen gider bakarım. Herhangi bir sorun görürsem kamu otoritelerine başvururum. Bu olayda sayın Altun`un gerçekleştirdiği mevzuata aykırı yapılaşmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tespit ediliyor ve konu kamuoyu gündemine geliyor.

“MEVZUATA AYKIRI YENİ BİR YAPILAŞMANIN OLUP OLMADIĞINA BAKMAYA GİTTİM”

Yurttaşlar tarafından oradaki süreç alenileştiriliyor ve kamuoyunda bir gündem oluşturuluyor. Ben de doğal olarak mevzuata aykırı olan yapılaşmanın olduğu alana gittim, yeni bir yapılaşma var mı ona baktım. Sonrasında İl Başkanımız Kaftancıoğlu`na yeni bir yapı olmadığını bildirip oradan ayrıldım. Sayın Altun`un evine gittiğim, fotoğrafladığım ve kaçtığım gibi kamuoyuna yansımış olan ve benim yargılanmama sebep olan konuların gerçek olmadığı ortaya çıkmıştır. Ben ilçe başkanıyım Canan Hanım il başkanı ve bir siyası parti yerelden genele kadar iletişim halindedir ve siyasetin konusu olan bu konularda istişare ederler. Benim de il başkanımızla yürüttüğüm onlarca konu var, bu konu da onlardan birdir."

"SUÇUN UNSURLARI OLUŞMAMIŞTIR"

Kaftancıoğlu`nun avukatı Hasan Fehmi Demir ise, "Bizce bütün deliller toplanmıştır. Atılı suçun unsurları gerçekleşmemiştir. Nitekim Cumhuriyet Başsavcılığı da daha önce takipsizlik kararı vermiştir. Tanık olarak dinlenen Suat da konuyla ilgili 17. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yargılandığı davadan beraat etmiştir" diyerek müvekkilinin beraatını talep etti.

DOSYA MÜTALAASI ALINMAK ÜZERE SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Hakim, esas hakkındaki görüşünü oluşturması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı 10 Şubat 2023 tarihine erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA