2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, YILDA 10 BİN HASTAYA AMBULANS HİZMETİ VERİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı ‘Ambulans Birimi`, hasta ve yakınlarının hastaneye ulaşımını sağlıyor. Ayda ortalama 900 hastaya ambulans hizmeti veren birim, yılda yaklaşık 10 bin hastanın hastane ve ev arasında ulaşımına olanak sağlıyor.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 10:38   Okunma : 876

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı ‘Ambulans Birimi`, hasta ve yakınlarının hastaneye ulaşımını sağlıyor. Ayda ortalama 900 hastaya ambulans hizmeti veren birim, yılda yaklaşık 10 bin hastanın hastane ve ev arasında ulaşımına olanak sağlıyor.

Ambulans hizmetinden, hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan, yürüyemeyen, yatalak ve oksijen bağımlı hastalar faydalanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hizmet ile hastaları randevu saatinden önce evlerinden alarak hastaneye bırakıyor. Hastanede işlemleri biten hasta ve yakını yeniden evlerine bırakılıyor. Büyükşehir, bu hizmeti ile Sağlık Bakanlığı`nın 112 ambulans hizmetlerine de destek oluyor.

Çağrı personelinin ve şoförlerin de sağlık personeli olduğu Ambulans Birimi, 16 ambulans ve 46 kişi ile tüm Mersin`e hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Alo 185, Teksin uygulaması ve Ambulans Birimi`nin 0 324 234 84 00 numaralı telefonunu arayarak bilgi ve randevu alabiliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 16 AMBULANSLA MERSİNLİLERİN HİZMETİNDE

Sağlık İşleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Bahar Gülcay Çat Bakır, Ambulans Birimi`nin hizmet çerçevesini anlatarak, “Ambulans hizmetlerimiz Mart ayı itibariyle Ambulans Servisi olarak tescillendi. 46 personelimizle merkezde 10 ambulansımız, ilçelerde 6 ambulansımızla hizmetimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu hizmetimizden faydalanabilmesi için, öncelikle çağrı merkezimizi arayıp kayıt oluşturmaları gerekiyor. Alo 185 veya Teksin uygulaması üzerinden de hizmetimize erişebilirler” dedi.

“AYLIK ORTALAMA 800-900 HASTAYA HİZMET VERİYORUZ”

Ambulans hizmetinden hangi hastaların faydalanabileceğinden de bahseden Çat Bakır, “Hizmetimize ulaşabilecek kişilerin, yatalak hastalarımız ve oksijen bağımlı olması gerekiyor. Hastalarımızdan öncelikli olarak, poliklinik randevusu olan kişilere hizmet veriyoruz. Hastaneden taburcu olan hastalarımıza hizmet veriyoruz. Bazen de evden eve; özellikle yayla mevsiminin bittiği şu dönemlerde, yayladan şehir merkezine inmek isteyen yatalak olan kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aylık ortalama 800-900 hastaya hizmet veriyoruz. Merkezimize gelen günlük çağrı sayısı ortalama 40 ile 50 arasında değişiyor” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 99 MEMNUNİYET ORANI VAR”

Hizmet kalitesini artırmak adına personelin sürekli eğitimden geçtiğine de değinen Çat Bakır, vatandaşların memnuniyetinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Ambulans biriminde görev yapan tüm personelimiz, bütün eğitimlerini tamamlamış kişiler. Vatandaşlarımıza en sağlıklı, en güler yüzlü ve en iyi hizmeti sunabilmek için, personel eğitimlerimize sürekli devam ediyoruz. Hizmet kalitemizi gün geçtikçe de daha fazla artırabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın son yapılan anket sonuçlarına göre yüzde  99`larda bir memnuniyet oranı var” dedi.

“2 YILDIR BU HİZMETİ ALIYORUZ. AMBULANS OLMASA ZORLANIRDIK”

Annesi Basra Tan`ın 2 yıl önce ayağının kırılması ile Büyükşehir Belediyesi`nin ambulans hizmeti ile tanışan Abdülvahit Tan, “2 senedir bu hizmeti alıyoruz. Annemin ayağı kırıldı. İki senedir götürüyoruz, getiriyoruz. Çok teşekkür ederim. Gerçekten iyi bakıyorlar. Belediyeden razıyım. Ambulans olmasa biz neyle götüreceğiz? Arabamız da yok, çok zorlanırdık” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA