4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

SMA HASTASI ELİZ LİNA`NIN ANNESİ GİZEM POLAT: “ELİZ`İN GEN TEDAVİSİNE HEMEN ULAŞMASI GEREKİYOR. KAMPANYAMIZ YAVAŞ İLERLİYOR”


Malatya`da 6,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan 14 aylık Eliz Lina, gen tedavisine ulaşabilmek için yardım bekliyor. Eliz Lina için başlatılan kampanyada, gen tedavisi için gerekli olan 35 milyon TL`nin sadece yüzde 24`ü toplanabildi. Eliz Lina`nın annesi Gizem Polat, kızının gen tedavisine hemen ulaşması gerektiğini belirterek, “Kampanyamız biraz yavaş ilerliyor. Şu anda yüzde 24`teyiz. Malatya`da çok sayıda SMA hastası bebek olmasından dolayı kampanyamız yavaş ilerliyor” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 16:21   Okunma : 420

Malatya`da 6,5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan 14 aylık Eliz Lina, gen tedavisine ulaşabilmek için yardım bekliyor. Eliz Lina için başlatılan kampanyada, gen tedavisi için gerekli olan 35 milyon TL`nin sadece yüzde 24`ü toplanabildi. Eliz Lina`nın annesi Gizem Polat, kızının gen tedavisine hemen ulaşması gerektiğini belirterek, “Kampanyamız biraz yavaş ilerliyor. Şu anda yüzde 24`teyiz. Malatya`da çok sayıda SMA hastası bebek olmasından dolayı kampanyamız yavaş ilerliyor” dedi.

Doğduğunda beslenme problemi yaşayan ve 3,5 aylıkken bronşit geçiren Eliz Lina`ya ilk başta ‘gevşek bebek, tembel bebek sendromu` teşhisleri konulurken gerçek 3 ay sonra ortaya çıktı. Turgut Özal Tıp Merkezi`nde yapılan tetkiklerin ardından Eliz Lina`ya SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Polat Ailesi, kızlarına SMA Tip-1 teşhisi konulmasının ardından gen tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacına ulaşabilmek amacıyla bir kampanya başlattı. Tedavi için 35 milyon TL`ye ihtiyaç duyulurken şu ana kadar bu paranın yüzde 24`ü toplanabildi.

Anne Gizem Polat, Eliz`in gen tedavisine ulaşabilmesi için mücadele etiklerini belirterek, "Eliz 2 yaşına girmeden ve 13,5 kilo olmadan tedaviye ulaştırabilirsek yaşıtları gibi yürüme şansı çok yüksek. ‘İyi bebek` diyorlar ama kas kayıpları çok fazla. Her bebek gibi Eliz`in de yaşamaya hakkı var. Desteğe çok ihtiyacımız var. Az çok demeden yapılan yardımlarla Eliz`e can olabilirsiniz" diye konuştu.

"HERKESTEN SESİMİZİ DUYURMALARINI İSTİYORUZ"

Eliz`in fizik tedaviye gittiğini, havuz terapisi gördüğünü belirten Polat, şunları söyledi:

"Eliz, yaşıtları gibi yürüyemediği için ortezle ayakta durmaya çalışıyor. Bu süreçte biz de canlı yayınlarla Eliz`in sesini duyurmaya çalışıyoruz. Sahaya da inmeye çalışıyoruz ama Eliz ile birlikte bunu çok fazla yapamıyoruz. Hem sahadan hem de sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sesimizi ve kampanyamızı ne kadar çok duyurabilirsek bu süreci hızlı bir şekilde atlatıp Eliz`in yurt dışındaki tedaviye ulaşması o kadar çabuk olacak. Herkesten de sesimizi duyurmalarını istiyoruz. Hiçbir şey olmazsa Eliz`in sosyal medyadaki sayfalarını takip edebilirler. Ne kadar çok sesimizi duyulursa kampanyamız o kadar çabuk bitecek. Eliz`in Zolgensma ilacına hemen ulaşması gerekiyor. SMA`lı bebeklerin bir saniyesi bile yok, Eliz`in de durumu öyle. ‘Şirin bebek` ya da ‘İyi görünüyor` denilmemesini istiyoruz.”

"KIZIM ÖLMEDİ"

Polat, son günlerde çıkan Eliz Lina`nın öldüğüne dair söylentilerin gerçek olmadığını ifade ederek, "Eliz, çok şükür kucağımda. Eliz, melek olmadı, yaşıyor. Ancak kızım başını tutamıyor, ayaklarını hareket ettiremiyor. Herkesin desteğini istiyoruz. Az çok demeden yapılacak desteklerle Eliz`i ilacına kavuşturalım. Eliz de normal çocuklar gibi olabilir. Yurt dışındaki tedavinin çok faydası var. Herkes, kampanyası bitip tedaviye giden çocuklara bakabilirler" dedi.

"ELİZ DE YAŞITLARI GİBİ YÜRÜYEBİLİR"

Eliz`in ilk ve tek bebeği olduğunu dile getiren Polat, "Bana, ‘Neden test yaptırmadınız` diye çok soruyorlar. Genetiğimizde böyle bir hastalık yoktu. Biz evlendiğimizde test de yoktu. Keşke test olsaydı, çünkü Eliz`in bu kadar acı çekmesini istemezdik. SMA`lı annesiyim ve çocuğum çok acı çekiyor. 2 aylık bir bebek gibi sürekli kucağımda tutuyorum. Normal yaşıtlarını gördüğünde gülerek ve imrenerek bakıyor. Destek olunursa Eliz de yaşıtları gibi olabilir” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA