1 Mayıs 2025 Perşembe

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

‘Altın’kalpli Temizlik Personelinden Örnek Davranış


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde saha temizlik görevlisi olarak çalışan personel Yılmaz Altınsoy örnek olacak bir davranış sergiledi. Halde temizlik yaptığı sırada süpürgesine takılan gazeteye sarılı altınıfark eden Altınsoy, altınların sahibine ulaştırılmasına vesile oldu.

 

Tarih : 20 Temmuz 2018 Cuma 04:11   Okunma : 1494

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde temizlik görevlisi olan ve örnek bir davranış sergileyen Yılmaz Altınsoy, halde bulduğu 6 Cumhuriyet Altınının sahibine ulaştırılmasını sağladı.

Büyükşehir personelleri örnek olmaya devam ediyor

Sosyal sorumluluk konusunda personel davranışları ile örnek olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, dolmuşta kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştiren şoförden, yolda bulduğu cüzdanı sahibine ulaştıran temizlik personeline, engelli oğlu ile birlikte yaşlı bir kadının unuttuğu para dolu çantayı sahibine teslim eden toplu taşıma aracı şoförüne kadar birçok takdire şayan davranışa örnek oldu.

Son olarak da Sebze ve Meyve Hali’nde bulduğu gazeteye sarılı altını sahibine ulaştıran temizlik görevlisi Yılmaz Altınsoy, Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal sorumluluk bilincinin somut bir örneği daha oldu.

Olay nasıl gerçekleşti?

Turan Turan isimli vatandaş, kayınbiraderinin düğünü için 6 Cumhuriyet Altınını Adıyaman’a göndermek üzere Sebze ve Meyve Hali’ndeki bir minibüsçüye emanet verdi. Minibüsçü de yola çıkmadan önce bir büfeden alışveriş yaptı ve parayı çıkardığı sıradaemanet aldığı altınları yere düşürdü. Altınları düşürdüğünü fark eden minibüsçü, Turan Turan’ı aradı ve altınları kaybettiğini söyledi. Minibüsçü ile halde altınları aramaya başlayan Turan Turan karşılaştığı kişilere gazete parçası görüp görmediklerini sordu. Bu esnada ise Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde rutin temizlik çalışmalarını yapan Yılmaz Altınsoy’un süpürgesine gazeteye sarılı altınlar takıldı.

Gazetenin içerisinde altın bulunduğunu fark eden Altınsoy, arkadaşı İsmail Hakkı Kirpiksiz ile birlikte Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü’nden kayıp ilanı verilmeye başlanıldığı sırada, anonsu duyarak idareye gelen altın sahibi Turan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından sorguya tutuldu. Sorgudan sonra altınların sahibinin anlaşılan Turan Turan olduğu anlaşıldı ve 6 cumhuriyet altını sahibine teslim edildi.

Altınsoy: “Bir daha olsa yine aynısını yaparım”

Temizlik yaptığı esnada altınları bulan ve hemen idareye getirerek altınların sahibine ulaştırılmasına vesile olan Yılmaz Altınsoy, “Sabah saat 08.00’da mıntıkamızda temizliğe başladık. Etrafı süpürürken bir anda kovanın önünde altınları gördüm.Saha temizliği yaparken topladığım gazete parçaları kovanın içine girmeden altınlar çıktı. Onları aldım ve saydım. 6 tane altın olduğunu fark ettim. Sonra arkadaşıma haber verdim. Onunla beraber idareye getirdik, teslim ettik. İdare de ilan verdi ve sonra ilanı duyan altın sahipleri idareye geldiler. Kendimi çok rahat hissediyorum. Yaptığım işin doğru olduğunu düşünüyorum. Yine bulsam yine aynısını yaparım. Helal paraymış ki sahibini buldu. Biz de çok rahatladık, sahibine teslim edildiği için. Şu anda da içim çok rahat. Görevimi doğru yaptığım için mutluyum. Bir daha olsa yine aynısını yaparım” dedi.

Turan: “Böyle helal düşünceli bir adam zor bulunur”

Cumhuriyet altınlarının sahibi Turan Turan yaşadığı olayı anlatırken,“Kayınbiraderim düğün için benden 6 tane cumhuriyet altını istedi. Bende getirip köy dolmuşçusuna emanet olarak verdim. 10 dakika sonra dolmuşçu beni telefonla aradı ve altınları düşürdüğünü söyledi. Gittik birlikte aradık, bulamadık. Temizlikçi arkadaşlar orayı süpürüyorlardı, onlara da sorduk ve bulamadıklarını söylediler. Sonra bir daha büfenin oraya gittik aradık. Geldiğimizde temizlikçi arkadaşlar yine oradaydı. Tekrar sorduk ve Yılmaz müdürlükten kayıp anonsu verildiğini söyledi. Geldik ve zabıtaların sorularını cevapladık. Soruları cevaplayınca altınlarımızı bize teslim ettiler. Yılmaz’dan Allah bin defa razı olsun. Böyle helal düşünceli bir adam zor bulunur” şeklinde konuştu.

Özdemir: “Personelimiz hasret kaldığımız örnek bir davranış sergiledi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal İşletmeler Şube Müdürü Hasan Özdemir ise günümüzde basın-yayın organlarında genelde kötü örnekler içeren haberlerin çoğunlukta olduğunu, böyle takdire şayan örnek davranışların da kamuoyunda sergilenmesinin toplumsal duyarlılığı artıracağını ve birçok kesime örnek olacağını belirterek, “Hizmet alımı temizlik personelimiz tarafından, hal kompleksimiz içerisinde gerçekten takdire şayan, örnek bir davranış sergilenmiştir. Burada mağdur olan bir esnafımız vardı. Bu örnek davranış ile bu mağduriyet giderilmiş oldu. Ben personelimizi gerçekten kutluyorum ve onları yetiştiren anne babayı huzurlarınızda takdir ediyorum. Onların ellerinden öpüyorum. Bu devirde böyle bir evlat yetiştirmek her anne babaya nasip olmaz. Böyle bir personele sahip olmak da bizi ayrıca gururlandırıyor. Personelimiz hasret kaldığımız örnek bir davranış sergilemiştir.  Davranışından dolayı gerçekten tebrik ediyorum kendisini onu yetiştiren anne ve babasını tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA