15 Mart 2026 Pazar

10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"  
 
     
   

SAYIŞTAY RAPORU: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AŞI SEMPOZYUMU`NDAN SPONSORLUK VE REKLAM GELİRİ ELDE ETTİ. ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNE ŞİRKET TARAFINDAN 12 BİN TL AKTARILDI


Sayıştay`ın Hacettepe Üniversitesi 2021 Yılı Denetim Raporu`na göre; Üniversite, Aralık 2020`de düzenlediği ‘Uluslararası Katılımlı Aşı Sempozyumu`ndan sponsorluk ve reklam geliri elde etti. Hacettepe Üniversitesi`nin bütçesine mevzuata aykırı olarak şirket tarafından 12 bin TL aktarıldı. Sayıştay, bu tür faaliyetleri düzenleyebilmesi için üniversitelere yeterli ödenek sağlanması önerisinde bulundu.

 

Tarih : 29 Eylül 2022 Perşembe 12:28   Okunma : 437

NİSANUR YILDIRIM

Sayıştay`ın Hacettepe Üniversitesi 2021 Yılı Denetim Raporu`na göre; Üniversite, Aralık 2020`de düzenlediği ‘Uluslararası Katılımlı Aşı Sempozyumu`ndan sponsorluk ve reklam geliri elde etti. Hacettepe Üniversitesi`nin bütçesine mevzuata aykırı olarak şirket tarafından 12 bin TL aktarıldı. Sayıştay, bu tür faaliyetleri düzenleyebilmesi için üniversitelere yeterli ödenek sağlanması önerisinde bulundu.

Sayıştay`ın Hacettepe Üniversitesi 2021 Yılı Denetim Raporu yayınlandı. Rapora göre; üniversite tarafından 2020 yılının aralık ayında düzenlenen ‘Uluslararası Katılımlı Aşı Sempozyumu” için sponsorluk ve reklam geliri elde edildiği, kongre ve sempozyum giderlerinin ağırlıklı kısmının bu gelirlerden karşılandığı, ancak özel hesaptan yapılan harcamalar dışında kalan gelir ve gider işlemlerinin muhasebe sistemi dışında takip edildiği saptandı.

Sayıştay raporunda şu tespitler yer verildi:

“Üniversitede düzenlenen sempozyum için tahsilat yapıldığı, sponsorluk ve reklam geliri elde edildiği, kongre ve sempozyum giderlerinin ağırlıklı kısmının bu gelirlerden karşılandığı, ancak özel hesaptan yapılan harcamalar dışında kalan gelir ve gider işlemlerinin muhasebe sistemi dışında takip edildiği tespit edilmiştir.

ŞİRKET, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BÜTÇESİNE 12 BİN TL AKTARMIŞ

Yapılan incelemede, Üniversite tarafından 11-12-13 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen Uluslararası Katılımlı Aşı Sempozyumu`nun özel sektörde faaliyet gösteren şirket aracılığıyla yapıldığı, bu sempozyuma ait desteklerin yanı sıra katılım ücreti, stant ve sponsorluk adı altında 306 bin TL gelir elde edildiği, bu bütçeden de 291 bin 752 TL harcama yapılarak Üniversite bütçesine 2021 yılında 12 bin 20 TL şirket tarafından aktarım yapıldığı görülmüştür. Mevzuat gereğince bu tür para ve parayla ifade edilen değerleri muhasebe yetkilisi veya görevlendireceği kişi dışında birinin alması ve harcamada bulunması mümkün değildir.

“ÜNİVERSİTELERE YETERLİ ÖDENEK SAĞLAYIN”

Düzenlenen sempozyum gelir ve giderlerinin bütçe ve muhasebe sistemi içinde gerçekleştirilmesinin, hesap verilebilirliğin temininin, bilimsel kurum ve kuruluş niteliğindeki idarelerin bütçelerine bu tür faaliyetlerin gerçekleşebilmesi için yeterli ödenek konulmasının sağlanması gerekmektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA