11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

İZMİR`DE HASTA YAKINLARININ SOPALARLA SALDIRDIĞI AİLE HEKİMİ YARALANDI


İzmir Torbalı`da doktor Ekin Hürel Günay, dün akşam mesai bitiminde evine gitmeden önce ekmek almak için durduğu fırının önünde 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Saldırganların doktor Günay`ın 2 ay önce iş yerinde çıkan tartışma nedeniyle beyaz kod vererek şikayetçi olduğu hasta ve yakınları olduğu bildirildi. Hastaneye kaldırılan doktor Günay`ın vücudunda kırıklar olduğu ve bir gözünün net görmediği belirtildi.

 

Tarih : 8 Ekim 2022 Cumartesi 11:13   Okunma : 420

İzmir Torbalı`da doktor Ekin Hürel Günay, dün akşam mesai bitiminde evine gitmeden önce ekmek almak için durduğu fırının önünde 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Saldırganların doktor Günay`ın 2 ay önce iş yerinde çıkan tartışma nedeniyle beyaz kod vererek şikayetçi olduğu hasta ve yakınları olduğu bildirildi. Hastaneye kaldırılan doktor Günay`ın vücudunda kırıklar olduğu ve bir gözünün net görmediği belirtildi.

Olay, dün akşam saatlerinde İzmir`in Torbalı ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre; mesai bitimi sonrası evine giderken ekmek almak için otomobiliyle fırının önünde duran aile hekimi doktor Ekin Hürel Günay, 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesi ile saldırganlar olay yerinden kaçarken doktor Günay Torbalı Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı, oradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi.

2 AY ÖNCE BEYAZ KOD VERMİŞ

Saldırganların yaklaşık 2 ay önce, doktor Günay`ın çalıştığı Torbalı 5 No`lu Aile Sağlığı Merkezi`nde başka bir hekimle tartışma yaşadığı iddia edildi. Tartışmaya müdahale eden doktor Günay`ın beyaz kod vererek şikayetçi olduğu, polisin bunun üzerine aile sağlığı merkezine gelerek olaya müdahale ettiği bildirildi.

"HUKUKİ SÜREÇLERİ TAKİP EDECEĞİZ"

Vücudunda kırıklar meydana gelen doktor Ekin Hürel Günay`ın aldığı darbeler nedeniyle bir gözünün de net görmediği bildirildi. Olay sonrası sağlık meslek örgütlerinden yaşananlara tepki geldi. SES İzmir Şubesi, İzmir Aile Hekimleri Derneği, İzmir Tabip Odası, Halk Sağlığı Başkanlığı ve Birleşik Dayanışma Sendikası (İZAHED) yöneticileri ve İzmir Valiliği yetkilileri olay sonrası destek olmak için Ege Üniversitesi Hastanesi`ne gitti.

İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama ile saldırıyı gerçekleştirenlerin yaklaşık 2 ay önce başka bir hekime saldırmak isterken doktor Günay`ın engellemesi ve beyaz kod vermesi ile karşılaştığını öne sürdü. İZAHED`den yapılan açıklama şöyle:

"Mesai çıkışı Torbalı`da görev yapan aile hekimi arkadaşımız Ekin Hüner Günay`a bir grup tarafında saldırıda bulunulmuştur. Yaklaşık 1 ay kadar önce aynı şahıslar ASM`de başka bir hekime saldırı girişiminde bulunmak isterken, Dr. Ekin beyin engellemesi nedeniyle amacına ulaşamayanlardır. Olay nedeniyle verilen beyaz kod dolayısıyla bugün adeta pusu kurmuş ve doktor arkadaşımıza arkadan sopalarla saldırmışlardır. Hekim emeğini değersizleştirip popülizme kurban edenler, aile sağlığı merkezinde bu şartlar altında çalışmanın ne kadar büyük risk içermesine sebep olduklarını anlamayanlar, hekimleri kurban seçenler, sözde sağlıkta şiddet mücadelesinin bugün az kalsın bir cana daha mal olacağından da habersizdirler. Biliyoruz ki bu bakış hekimlerin neden yurt dışına gitmek istediklerine de anlam verememektedir. Korktukları için arkadan ve kalabalık halde canına kastetmek amaçlı saldıran o cahil güruhun akıbetini, adli ve hukuki süreçlerini sonuna kadar takip edeceğiz."

"TÜM YETKİLİLER SORUMLUDUR"

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İşinden evine girmek üzere yola çıkan meslektaşımız, İzmir`de Torbalı`da üç kişinin saldırısına uğramıştır. Kafa travması, orbita kırıkları, göğüs ve karın travması nedeniyle ağır yaralanmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisinde tedavi altındadır. Bu olayın hiçbir gerekçesi ve nedeni olamaz. Sağlıkta şiddet artık tam anlamıyla `Sağlıkta terör` halini almış bulunmaktadır. Artık hiçbir gerekçe ve neden de olmadan, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız bu teröre maruz kalmaktadırlar. Artık sokakta, evlerinde, sosyal hayatlarında ve işyeri dışında da tam anlamıyla can ve mal güvenlikleri yok edilmiş ve tam anlamıyla sokak terörünün hedefi haline getirilmişlerdir. Bu durum her şeyden önce sağlıkta dönüşüm diye oluşturulmuş `Sağlıkta garabet`in bir sonucudur. Bu garabetle sağlık sistemi tıkanmıştır. Sağlık sisteminde cansiperane büyük fedakarlıklarla emek verenleri, hekimlik mesleğini, hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve sorun sanki hekimler ve sağlık çalışanlarıymış algısını yaratan yukardan aşağıya tüm yetkililer bu durumun sorumlusudurlar.

"SAĞLIKTA TERÖR ACİL TOPLUMSAL BİR SORUNDUR"

Bu `Sağlıkta terör` sürecinin bir an önce sonlandırılması ve hemen acil önlemler alınması şarttır. Kafa travması, orbita kırığı, göğüs ve batın travması ile ağır durumda acil servise kaldırılan meslektaşımızın tedavisi sürmektedir. Meslektaşımız acil ve yoğun bakım koşullarında halen tedavi altındadır. Saldırganlar tutuklanmış ve yarın nöbetçi mahkemeye çıkarılacaklardır. Bu süreci İzmir Tabip Odası olarak sonuna kadar takip edeceğiz ve bu teröre karşı tüm meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının korunması için yapılacak her şeyi yapmaya kararlıyız. Sağlıkta terörü hep birlikte durduracağız. Sağlık Bakanlığı`na ve hükümete sesleniyoruz. Sağlıkta terör acil bir toplumsal sorundur. Herkesi yakmaktadır, yakacaktır. Bunu durdurun. Hemen derhal ve hemen şimdi."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA