30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

KUŞADASI`NDAKİ "DRONE OPERASYONUNA" CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN TEPKİ: "FİLM ÇEKME TALİMATINI FOTOROMAN SÜLEYMAN`DAN MI ALDINIZ?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın`da Kuşadası Belediyesi`ndeki bir ihaleye ilişkin emniyetin yaptığı operasyonun ardından şüphelileri adliyeye götürürken drone ile görüntü çektirdiği ve bunu sosyal medyadan paylaştığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`yu eleştirdi. Tezcan, "Soruşturması devam eden şüphelileri bu şekilde teşhir ve sosyal medyada servis ederek neyi amaçlıyorsunuz?" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Bunu yapanlara sormak istiyoruz: Film çekme talimatını fotoroman Süleyman`dan mı aldınız?" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 12 Ekim 2022 Çarşamba 12:11   Okunma : 487

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın`da Kuşadası Belediyesi`ndeki bir ihaleye ilişkin emniyetin yaptığı operasyonun ardından şüphelileri adliyeye götürürken drone ile görüntü çektirdiği ve bunu sosyal medyadan paylaştığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`yu eleştirdi. Tezcan, "Soruşturması devam eden şüphelileri bu şekilde teşhir ve sosyal medyada servis ederek neyi amaçlıyorsunuz?" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Bunu yapanlara sormak istiyoruz: Film çekme talimatını fotoroman Süleyman`dan mı aldınız?" diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim bölgesi olan Aydın`ın Kuşadası ilçesinde Kuşadası Belediyesi`ndeki bir ihaleye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun; emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı`nın yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin görüntülerini drone ile çektirilerek sosyal medyadan paylaşmasını TBMM gündemine taşıdı.

Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya yönelttiği soru önergesinde şunları belirtti:

"Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan bir ihaleye ilişkin 22 Ocak 2022 tarihinde bir soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında, Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü, fen işleri müdürlüğünde çalışan memur ve sözleşmeli toplam 6 personel soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır. Bu süreçte, Kuşadası Belediyesi Başkanı ve yönetimi soruşturmanın önünü açmak üzere gereken bütün desteği vermiş olup, gerek müfettişlerce gerekse savcılık tarafından iddiaya konu tüm dosyalar alınmış ve deliller toplanmıştır. ?Delil karartma, delil gizleme ihtimali olmamasına rağmen şüphelilerin evlerine 04 Ekim 2022 tarihinde, sabaha karşı yapılan baskında gözaltılar gerçekleşmiştir. Tümü tutuklamaya sevk edilen 6 kişiden; 4`ü hakkında tutuklama, 1`i hakkında denetimli serbestlik, 1 kişi için serbest bırakılmasına dair karar verilmiştir. 9 aydır herhangi bir kaçma şüphesi olmayan, aynı ilçede yaşamayı sürdüren bu kişilerin evleri basılarak gözaltına alınması ve sonrasında bu kişilerin adliye önünde teker teker sıraya dizilerek bekletilmesi özel bir algı operasyonuna işarettir.

"ALGI OPERASYONU"

Bunun yanı sıra şüphelilerin yüzleri açık bir şekilde teşhir edilerek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı resmi Twitter hesabından özel bir montaj yapılarak, video yoluyla servis edilmiştir. Masumiyet karinesini hiçe sayan, yargı sürecini etkilemeye yönelik Anayasa`ya aykırı bu durum, planlı özel bir algı operasyonu olduğu şüphesini kuvvetlendirmektedir."

Tezcan, Bakan Soylu`ya şu soruları yöneltti:

"Soruşturması devam eden şüphelileri bu şekilde teşhir ve sosyal medyada servis ederek neyi amaçlıyorsunuz? Açıkça Anayasa`ya masumiyet karinesine aykırı ve adil yargılamayı etkileme suçu niteliğinde yargıya müdahale oluşturacak bu uygulamalar bakanlığınızın bilgi ve rızası dahilinde midir? Değil ise sorumlular hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?”

SEYİT TORUN: FİLM ÇEKME TALİMATINI FOTOROMAN SÜLEYMAN`DAN MI ALDINIZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bunu yapanlara sormak istiyoruz: Film çekme talimatını fotoroman Süleyman`dan mı aldınız” diye sordu. Torun`un açıklaması şöyle:

“Beş ay önce görevden uzaklaştırılan kişileri baskınla gözaltına almak, daha suçları kanıtlanmadan kamera kaydına alıp teşhir etmek ve bunun üzerinden belediyemizi karalamaya çalışmak çürümüşlüğün göstergesidir. Bunu yapanlara sormak istiyoruz: Film çekme talimatını fotoroman Süleyman`dan mı aldınız? İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan Süleyman Soylu`ya soruyoruz: Fotoromanlık yetmedi şimdi de film çekmeye mi başladın?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA