29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI TOROSLAR’DA! “ŞAMPİYONAYA, 35 ÜLKEDEN 320 SPORCU KATILACAK”


Bocce sporunun Türkiye’deki merkezi haline gelen Toroslar, 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ve Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 22:03   Okunma : 411

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Dünyada ses getirecek bir spor organizasyonunu daha Toroslarımızda gerçekleştireceğiz” dedi.

2019 yılında Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’nı ilçede Türk sporuna yakışır bir organizasyon ile gerçekleştiren Mersin Toroslar Belediyesi, şimdi de Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ve Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na hazırlanıyor.

“Dünyada İlk Kez Toroslar’da Yapılacak”

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi tarafından, 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında dünyada ilk kez Toroslar Bocce Tesisi’nde düzenlenecek olan şampiyonanın basın lansmanı yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Niyazi Kutlay, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, spor adamları, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Milli Sporcular; “Şampiyonaya Hazırız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dünya Bocce Şampiyonası tanıtım videosu ile devam eden programda Toroslar Belediyesi Bocce Takımı’nın milli sporcuları Mehmet Can Yakın ve Emre Mecit söz alarak şampiyonaya hazır olduklarını söylediler ve bocce sporuna sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ettiler.

Başkan Yılmaz; “Mersinimiz, Türkiye’de ve Dünyada Öne Çıkmış Bir Şehirdir”

Spora verdikleri her desteğin başarı olarak geri dönmesinden gurur duyduklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Mersinimizin uluslararası alanda gerçekleştireceği organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ulusal ve uluslararası şampiyonalardan madalyalarla dönen Toroslar Belediyesi Bocce Takımının, bocce branşında ilçeyi ve kenti Türkiye’nin bir numarası yapmayı başardığını belirten Başkan Yılmaz; “İlk defa volo ve raffa branşlarının bir arada yapıldığı bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız” dedi.

“Roma’da Bayrağımızı Gururla Dalgalandırdık”

Bocce sporunun, 7’den 70’e herkesin yapabildiği bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, Roma’da düzenlenen dünya şampiyonasında ay yıldızlı al bayrağı gururla dalgalandırdıklarını vurgulayarak; “Birkaç hafta önce Federasyon Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile birlikte Roma’da dünya şampiyonasındaydık. Yine bir sporcumuz, orada dünya şampiyonu oldu. Gurur duyduk ve bayrağımızı Roma’da meydanda dalgalandırdık. Güçlü ülke olmak, güçlü medeniyet olmak sadece tek bir dalda, tek bir kulvarda olmaz. Bilimde, sanatta, eğitimde gelişirseniz sporda, müzikte ve diğer branşlarda da gelişirsiniz. Bu bir bütün olarak yükseliştir. Buradan bayrağımızı dünyada dalgalandırdığı için Federasyon Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e teşekkür ediyorum. Dünyanın herhangi bir yerinde çocuklarımıza, gençlerimize, insanımıza faydalı olacak ne varsa bunu aramak, getirmek bizim görevimiz. Bocce de böyle bir spor. Toroslar da şu anda Türkiye’de ve dünyada öne çıkmış bir şehirdir. Biz bu konuda elimizden geleni yapmaya ve bocce sporuna destek olmaya çalışıyoruz. 35 ülkeden 320 sporcuyu bu şampiyonada ağırlayacağız. Türk misafirperverliğimizi yine en iyi şekilde göstereceğiz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcular, Mersinimizi, Toroslarımızı tanıyacaklar ve sporcularımızla bir araya gelecekler. Hedefimiz, Mersinimizden ve Toroslarımızdan daha çok milli sporcular çıkmasıdır. Toplumumuza fayda sağlayacak her türlü çalışmamızda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimize  teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Federasyon Başkanı Türkmen; “Dünya Bocce Tarihinin En Önemli Organizasyonu, Toroslar’da Yapılacak”

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de bocce sporuna sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Federasyon Başkanı Türkmen; “2019 yılında çok önemli bir organizasyonu Toroslar’da gerçekleştirdik. Dünya volo kadınlar kupası ve dünya erkekler volo şampiyonası. Şimdi de dünya bocce tarihinin en önemli organizasyonuna yine Toroslar’da ev sahipliği yapacağız. Ülkemizde ilk kez kadınlar ve erkekler dünya raffa şampiyonası yapıyoruz. Bununla birlikte dünya erkekler volo şampiyonası da yapılacak. Çok önemli iki organizasyon, bocce sporunun modern tarihinde ilk kez eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Valiliğimizin himayesinde, Toroslar Belediyemizin destekleriyle güzel bir organizasyona daha imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan; “Dünya Bocce Şampiyonası, Kentimize Hayırlı Olsun”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Dünya Bocce Şampiyonası’nın Mersin’e hayırlı olmasını dileyerek, organizasyona sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Dünyada ilk kez düzenlenecek şampiyonanın Mersin’de, Toroslar’da yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını da belirten Vali Pehlivan; “Dünya Bocce Şampiyonası 1-5 Kasım tarihleri arasında Toroslar İlçemizde gerçekleşecek. Bütün spor organizasyonlarında olduğu gibi vermiş oldukları desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, bu sporun ülkemizde yaygınlaşması ve gelişmesi için gayret gösteren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, şampiyonaya destek veren Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Şampiyonaya katılacak sporcularımıza başarılar diliyorum. Sporun her dalında var olmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmek çok önemli. Genç Türkiyemizin, genç illerinden biri olan Mersinimizde sporun her sahada gelişmesi için kamu kurumlarıyla, spor kulüpleriyle ve sivil toplum teşkilatlarıyla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu şampiyona, bundan sonraki faaliyetlere ev sahipliği yapacağımızın da bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA