27 Ağustos 2025 Çarşamba

16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER`DEN `HPV AŞISI` AÇIKLAMASI: "SGK ULUSAL AŞI TAKVİMİNE BU AŞIYI ALMADIĞI SÜRECE BİZLER MAHKEME KAPILARINDA HAKKIMIZ ARAYACAĞIZ"


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği`nin HPV aşı bedelinin iadesiyle ilgili ikinci davayı da kazandığını belirterek, "Bu aşıyı ulusal aşı takvimine dahil eden birçok ülke var. Her bir aşı için Sosyal Güvenlik Kurumu, ulusal aşı takvimine bu aşıyı almadığı sürece her bir aşının ödenmesi için bizler mahkeme kapılarında hakkımız arayacağız" dedi. 

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 15:45   Okunma : 564

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği`nin HPV aşı bedelinin iadesiyle ilgili ikinci davayı da kazandığını belirterek, "Bu aşıyı ulusal aşı takvimine dahil eden birçok ülke var. Her bir aşı için Sosyal Güvenlik Kurumu, ulusal aşı takvimine bu aşıyı almadığı sürece her bir aşının ödenmesi için bizler mahkeme kapılarında hakkımız arayacağız" dedi. 

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği`nin özellikle rahim ağzı kanserine karşı yüksek oranda koruyuculuk sağlayan HPV aşı bedelinin iadesi talebiyle açtığı davada; Ankara 62. İş Mahkemesi, tek dozu 1015 TL olan aşı bedelinin geri ödenmesine hükmetti. SGK, üç doz aşının bedelini faiziyle birlikte davacıya geri ödeyecek.

Davanın karar duruşmasından sonra yapılan açıklamaya CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de katıldı. Taşcıer konuya ilişkin şunları söyledi:

"SGK 2 BİN 500 LİRALIK AŞI İÇİN 25 BİN LİRA ÖDÜYOR"

“Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği`nin haklı mücadelesinde ikinci davada kadınların geleceğinin lehine sonuçlandı. Rahim ağzı kanseri dünyada kadınlar arasında görülen en sık kanser türlerinden biri ve her yıl en az 300 bin kadın bu kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu aşıyı ulusal aşı takvimine dahil eden birçok ülke var. Her bir aşı için Sosyal Güvenlik Kurumu, ulusal aşı takvimine bu aşıyı almadığı sürece her bir aşının ödenmesi için bizler mahkeme kapılarında hakkımız arayacağız. Her bir davaya 2 bin 500 liralık bir aşının parasını doğrudan ödemek yerine her bir davanın SGK`ya maliyeti 20-25 bin TL. Yani bir aşının davayla kazanılarak bedelinin ödenilmesi fiyatına 10 kadını, 10 kızımızı aşılama şansı var. Meclis`te HPV aşının ücretsiz olmasıyla ilgili kanun teklifimiz maalesef gündeme alınmadı.”

“BÜTÜN BAROLAR DAVET EDİYORUZ”

Bütün barolara HPV aşısıyla ilgili proje başlatma çağrısı yapan Antmen ise, “Hem maddi anlamda hem de sağlık açısından bir an önce HPV aşısının Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından ödenmesinin sağlanması gerekiyor. Mersin Barosu bu konuda bir proje geliştirdi. Ben bütün baroları, tabip odalarını ve eczacı odalarını da kendi illerinde HPV aşısıyla ilgili projeleri başlatmaya ve yürütmeye çağırıyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA