20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

HAKAN ALACA: MERSİN’İN TURİZM POTANSİYELİ ZİRVEYE ÇIKACAK


321 Km’lik sahil şeridi ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan Mersin, bakir koyları ile turizm yatırımcılarının ilgi odağı konumunda. Turizm yatırımları kapsamında önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Mersin’de Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapım sürecinin hızlanması da kentte büyük bir heyecana yol açtı.

 

Tarih : 15 Ekim 2022 Cumartesi 21:20   Okunma : 499

321 Km’lik sahil şeridi ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan Mersin, bakir koyları ile turizm yatırımcılarının ilgi odağı konumunda. Turizm yatırımları kapsamında önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Mersin’de Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapım sürecinin hızlanması da kentte büyük bir heyecana yol açtı.

Gerek deniz turizmi, gerek inanç turizmi, gerekse tarihi turizmi noktasında yeni yatırımlara hazırlanan Mersin'i değerlendiren Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, Mersin'de turizm patlamasının olması için birçok sebebin olduğunu söyledi.

Turizm alanında Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birinin de Mersin olduğunu dile getiren Alaca, “Ülkemizde bacasız sanayi diye adlandırdığımız bir diğer önemli sektörümüz de turizm… Turizm noktasında ülkemizin hemen hemen her şehri ilgi görüyor. Türkiye, coğrafi konumu, iklimi, doğal güzellikleri ve tarihi dünyanın hayranlıkla baktığı bir ülkedir.

Fakat Mersin’in turizm alanında diğer illerimizden çok daha fazla artıları ve özellikleri olduğunu düşünüyorum. Baktığımız zaman denizle dağın arası yarım saatlik mesafede, insanlar yaylalarımızda doğal güzelliklerin tadını çıkarırken yarım saat sonrasında kendini Mersin’in eşsiz koylarında bulabiliyor. Mersin bu özelliği ile birçok ili kıskandırıyor diyebilirim.

Mersin son zamanlarda önemli ölçüde otel yatırımlarının artış gösterdiği bir kent. Dünya standartlarında hizmet veren otellerimizin yanı sıra halihazırda devam eden otel projeleri Mersin’in turizmine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Uzun bir sahil şeridine sahip olan kentimizde çok güzel koylarımız mevcut. Bu koylarımızın turizme açılması ile birlikte Alaçatı, Bodrum, Marmaris gibi turizm beldeleri ile eşdeğer hale geleceğimize inanıyorum.

Mersin’in turizm alanında en önemli özelliklerinden biri de inanç turizmi… Tarihi zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Mersin’de tarihin dinle bütünleştiği önemli kalıntılara ve izlere rastlayabilirsiniz. Tarsus ilçemizde yer alan Eshab-i Keyf, kiliseler ve türbeler bunlara verebileceğimiz en iyi örneklerdir. Özellikle Hristiyanlar için oldukça kutsal değerlerin olduğu Tarsus başta olmak üzere çeşitli ilçelerimiz inanç turizmi için Türkiye’nin en önemli kentlerinden biridir. Tüm dinlerin ortak paydası haline gelen Mersinimiz, inanç turizmine sağlanacak destekler ile birlikte önemli bir noktaya gelecektir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA