22 Ağustos 2025 Cuma

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

CARREFOURSA: 2021`DE 1 TONA YAKIN GIDA ATIĞINI KURTARDIK


CarrefourSA hazırladığı "Sürdürülebilirlik Raporu"nda, 2020-2021 yıllarında 1 tona yakın gıda atığını kurtarırken, tüketilmesinde sağlık açısından sorun olmayacak gıdaları da HayKonFed iş birliğiyle ‘Dost Hareketi` projesi kapsamında sokak hayvanlarına gönderdi. 

 

Tarih : 17 Ekim 2022 Pazartesi 15:42   Okunma : 404

CarrefourSA, ‘Sürdürülebilirlik Raporu`na göre, 2020-2021 yıllarında 1 tona yakın gıda atığını kurtarırken, tüketilmesinde sağlık açısından sorun olmayacak gıdaları da HayKonFed iş birliğiyle ‘Dost Hareketi` projesi kapsamında sokak hayvanlarına gönderdi. 

Organize perakende sektörü markalarından CarrefourSA,  2020-2021 yıllarını kapsayan ve Global Reporting Initiative (GRI) Standartlarına göre hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu`nu yayınladı. Raporda, ekonomi, doğru iş yeri, değer zinciri ve çevresel sorumluluk başlıkları ön plana çıktı.  

“HİJYEN VE KALİTE KONTROLLERİ SONUCU RAFTAN ÇEKTİĞİMİZ ÜRÜN SAYISINI TÜM ŞEFFAFLIĞIYLA PAYLAŞIYORUZ” 

“Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları`nı dikkate alarak kendi sürdürülebilirlik yaklaşımlarını geliştirdiklerini belirten CarrefourSA CEO`su Kutay Kartallıoğlu, bu yaklaşımı iş yapış modellerinin temel unsurlarından biri haline getirdiklerini söyledi. Global Reporting Initiative (GRI) Standartlarında belirtilen Raporlama Prensipleri doğrultusunda hazırlanan bu  raporla hem başarılı oldukları çalışmaları hem de kendilerini daha fazla geliştirmeleri gereken alanları tüm şeffaflığıyla paylaştıklarını dile getiren Kartallıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rapor GRI`nın ‘kapsamlı` raporlama sınıflandırmasına giriyor. Öncelikli konuların tamamında performans bilgilerimizi, olumlu ya da olumsuz, istisna gözetilmeksizin kamuyla paylaşıyoruz. Bunu yapan şirket sayısı sadece sektörde değil, tüm Türkiye`de çok az. Kaç adet etik araştırma başlatıldığını da hijyen ve kalite kontrolleri sonucu raftan çektiğimiz ürün sayısını da her alanda kendi performansımızı nasıl ölçtüğümüzü de rakamlarla ve büyük bir samimiyetle paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Bunları kendimize güvendiğimiz ve her zaman daha doğrusunu yapabileceğimize inandığımız için paylaşıyoruz.” 

“BM SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI`NIN 12`SİNİ KAPSIYOR” 

CarrefourSA, 17 maddeden oluşan Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları`nın 12`sini kapsayan sürdürülebilirlik hedefleriyle paydaşlarına ekonomik değer yaratırken, tüm gıda zincirindeki gıda atıklarının yol açtığı ekonomik etkiyi ortadan kaldırmayı, iş yapış biçimi ve tüm paydaşlarla olan ilişkilerini etik değerler çerçevesinde yapmayı çalışanları için en iyi iş ortamını sunarak memnuniyetlerini yüksek seviyede tutmayı ve sürekli gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.  CarrefourSA, tedarik zincirinin ekonomik, sosyal ve çevresel gelişimini ve devamlılığını sağlarken; enerji ve su tüketimiyle birlikte karbon ayak izini doğru yönetmeyi amaçlıyor. Doğayı ve değeri odağına alan bir ekosistemle çalışan CarrefourSA, bu alanlarda tüm paydaşlarını bilinçlendirmek, atıkları önlemek, azaltmak, geri dönüştürmek ve çevreyle uyumlu şekilde bertaraf etmek için de çalışmalarına devam ediyor.  

YILDA 1 TON GIDA KAYBINI ÖNLÜYOR 

CarrefourSA`nın gıda atığı ve çevresel sorumluluk kapsamında yaptıkları çalışmalar da Sürdürülebilirlik Raporunda öne çıkıyor. Buna göre yılda 1 bin tona yakın gıda atığını önlemek için birçok uygulama hayata geçiren şirket, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonu ve FAO iş birliğinde  ‘Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık` kampanyasına destek vererek bilinçlendirme çalışmaları yürüttü. ‘Arta Kalanı Değerlendir` adı altında olgun meyve veya sebzelerden hazırlanan tariflere Lezzet Arası restoranlarında yer veren CarrefourSA, tüketilmesinde sağlık açısından sorun olmayacak gıdaları da HayKonFed iş birliğiyle ‘Dost Hareketi` projesi kapsamında sokak hayvanlarına gönderiyor.  

“2030 YILINA KADAR GIDA KAYBINI YÜZDE 50 AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ” 

World Resources Institute tarafından hayata geçirilen 10x20x30 inisiyatifine tedarikçileri ile dahil olmalarının da bu konuya adanmışlıklarını gösterdiğini belirten Kutay Kartallıoğlu, “Hedefimiz tedarikçilerimizi de gıda kaybı ve atığı konusunda süreçlerimize dahil etmek. Bu inisiyatif kapsamında 20 tedarikçimiz ile birlikte gıda kaybının ve atıklarının 2030 yılına kadar yüde 50 oranında azaltmasını hedefliyoruz. Fazla Gıda ve Gıda Kurtarma Derneği iş birliği ile reyonda bekleme süresi dolmuş ancak insani tüketime uygun ürünleri farklı koşullarla ekonomiye kazandırıyoruz.  Bu sayede 2021 yılında yaklaşık 1 ton gıda atığını kurtardık. Temel seviye sıfır atık belgesi sahibi mağaza sayımızı 2021`de 69`dan 180`e çıkardık” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA