18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

ALACA: TÜRKİYE TURİZMDE ÇOK FONKSİYONLU BİR YAPIYA SAHİP


Türkiye’nin gelişimi ve kalkınmasında önemli bir yere sahip olan turizm sektörü, yeni gelişmeler ile birlikte ivme kazanmaya devam ediyor. Turizm sektörünün Türkiye’nin temel sektörlerinden biri olduğunu ve hizmet ihracatı noktasında ekonomiye önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, turizmdeki bu istikrarın sağlanması için daha fazla tanıtım ve pazarlama gücüne ihtiyaç olduğunu belirterek, “Türkiye, turizm çeşitliliği açısından çok zengin bir ülke konumunda. Birçok alanda başarıyı yakalayan ülkemizin en verimli olduğu sektörlerden biri de turizm. Ülkemizde turizmin bu derece verimli olmasında bölgemizin coğrafi avantajı, tarihi geçmişimiz, geçmişten günümüze kadar burada yaşayan medeniyetlerin bıraktığı izler ve daha birçok neden ülkemizin cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor.

 

Tarih : 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:38   Okunma : 790

Türkiye’nin gelişimi ve kalkınmasında önemli bir yere sahip olan turizm sektörü, yeni gelişmeler ile birlikte ivme kazanmaya devam ediyor. Turizm sektörünün Türkiye’nin temel sektörlerinden biri olduğunu ve hizmet ihracatı noktasında ekonomiye önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, turizmdeki bu istikrarın sağlanması için daha fazla tanıtım ve pazarlama gücüne ihtiyaç olduğunu belirterek, “Türkiye, turizm çeşitliliği açısından çok zengin bir ülke konumunda. Birçok alanda başarıyı yakalayan ülkemizin en verimli olduğu sektörlerden biri de turizm. Ülkemizde turizmin bu derece verimli olmasında bölgemizin coğrafi avantajı, tarihi geçmişimiz, geçmişten günümüze kadar burada yaşayan medeniyetlerin bıraktığı izler ve daha birçok neden ülkemizin cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor.

Ülkemiz çeşitli dünya ülkeleri arasında turizm sektöründe en çok geliri elde eden ülkeler arasında. Fakat bu istikrarın sağlanması için daha fazla tanıtım ve pazarlama gücüne ihtiyacımız var.

Türkiye’nin turizm gelişimini turizm işletmeleri ve oteller, tarih ve inanç, mevsimlik aktiviteler ve sağlık turizmi olarak 4 ana başlıkta sıralayabiliriz.” dedi.

“OTELLERİMİZ DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET VERİYOR”

Türkiye’de Otelcilik, tarih ve inanç turizmi, sağlık turizmi ve mevsimlik spor faaliyetleri alanında önemli gelişmeler sağlandığını belirten Alaca, otel yatırımlarının artması ile birlikte birçok bölgede dünya standartlarına uygun hizmet veren otellerin ülkenin turizm kalitesini artırdığını belirterek “Öncelikle ülkemizin turizm gelişimine önemli bir vizyon katan ve sektördeki istikrarı sağlayan turizm işletmeleri ve otellerden bahsetmek istiyorum. Özellikle otel ve otel aktivitelerinden faydalanmak isteyen ya da tatil için gerekli olan tüm avantajların tek bir çatı altında olmasını isteyenler için Türkiye’nin birçok bölgesi bu noktada cazip ve elverişli noktada. Özellikle kıyı şeridimize baktığımız zaman; Akdeniz’den Marmara’ya kadar birçok ilimizde dünya turizmini çok iyi bilen ve dünya standartlarında hizmet sunan otellerimiz var. Örnek verecek olursak Antalya... Antalya Türkiye’nin tanınması ve turizm alanında marka değerimizin artmasında başı çeken illerimiz arasındadır. Gerek kalitesi, gerekse kapasitesi ile Türkiye’nin çok çeşitliliğe sahip turizm bölgesi olarak bilinen Antalya’nın en önemli özelliklerinden biri de istikrarlı bir yol izlemesidir. Antalya bölgesinden sonra aynı istikrarı yakalayan Muğla, İzmir, Aydın gibi illerimiz de Türkiye turizmine altın değerler katmaya devam ediyor.

Tabi Türkiye’nin turizm potansiyelinin artmasını sadece kaliteli hizmet anlayışıyla sınırlandırmak doğru olmaz. Türk insanı diğer milletlerden biraz daha farklı bir yapıya sahip. Misafirperverlikleri, sıcak kanlı oluşları, ikram etmeyi sevmeleri gibi birçok davranış, çeşitli milletler tarafından ilgi odağı haline gelebiliyor. Daha önce Türkiye’de tatil yapan bir turist, tekrar ülkesine dönerken Türkiye’ye yeniden gelme hayali kurarak ülkemizden ayrılıyor. Bu da Türkiye’nin turizmde istikrarın sürdürülmesinde en önemli artı değerlerden biri haline geliyor” dedi.

“TÜRKİYE, TARİHİ VE DİNİ DEĞERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Türkiye’nin tarihi ve dini birçok sembolü bünyesinde barındırdığını ve sembollerin çeşitli milletler tarafından benimsendiğini söyleyen Alaca, bu değerlerin inanç ve tarih turizmine son derece katkı sağladığını belirterek, “Türkiye çok büyük bir geçmişe sahip olan ve her metrekaresinde tarih barındıran bir ülkedir. Her milletten, her kültürden, her inançtan oldukça zengin değerleri bünyesinde barından ülkemiz, tarih ve inanç turizmi noktasında da dünyanın uğrak adreslerinden biridir.

Ülkemizde Müslümanlıktan, Hristiyanlıktan, Musevilikten, Yahudilikten ve çeşitli dini inançlardan birçok eser ve sembol görebiliyorsunuz. Bu eserler aynı zamanda tarihi değerler de taşıdığı için dini olmasa bile tarihi değerler için bile birçok tarih meraklısının dikkatini çekebiliyor. Bu da ülkemizin hem turizm alt yapısını güçlendiriyor, hem de tarihimizin ve dini değerlerimizin yüzyıllar sonrasına aktarılmasına önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

“TÜRKİYE TURİZMİNİN YENİ GÖZDESİ; SPORTİF FAALİYETLER”

Türkiye’nin coğrafi konumunun ve ikliminin yaz-kış sporları için oldukça elverişli olduğuna da dikkat çeken Alaca, son zamanlarda spor faaliyetleri için birçok turistin Türkiye’ye gelmesinin oldukça sevindirici olduğunu belirterek, “Türkiye turizmine otelcilik ve inanç turizminden sonra önemli ölçüde katkı sağlayan bir diğer alanımız da mevsimlik spor faaliyetleri diyebiliriz. Bilindiği üzere ülkemiz yaz-kış iklimi ile oldukça elverişli bir konumda. Coğrafi konumu ve iklimin elverişli olması ülkemizde her mevsimi değerli hale getirebiliyor. Dünya ülkelerinin birbirini tanıması ve Türkiye’nin tanıtımının yapılması ile birlikte bu özelliğimizin de ne kadar kıymetli olduğu anlaşıldı. Durum böyle olunca ülkemiz sportif faaliyetler noktasında birçok alanda cazibe merkezi haline gelmeyi başardı. Bununla birlikte çeşitli dünya ülkelerinden birçok insan  ekstrem sporlar için ülkemizi tercih etmeye başladı. Çeşme’de yelkenle ilgili spor faaliyetleri, Antalya’da rafting, eşsiz koylarımızda su altı fotoğrafçılığı yazın yapılan ekstrem sporlar arasına girdi. Öte yandan kış sporlarımıza baktığımız zaman kar kalitesi ile öne çıkan Kayseri, Erzurum ve Bursa’da kayak faaliyetleri, yüksek rakımlı bölgelerimizde hava sporculuğu olarak adlandırılan yamaç paraşütü, dağ sporları da ülkemizde son zamanlarda öne çıkan spor dallarındandır. Bu saydığımız spor faaliyetleri de ülkemizin turizm hacminde ivme yakalamasına önemli ölçüde katkı sağlıyor” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİNDE ÇITA YÜKSELDİ”

Sağlık turizminde önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Alaca, çeşitli sağlık sorunları nedeni ile tedavi görmek için Türkiye’deki sağlık kuruluşlarının tercih edilmesini de değerlendirerek, “Türkiye son zamanlarda sağlık turizmi noktasında da çıtayı yükselten ülkeler arasında. İnsanların gerek kişisel bakım, gerekse de çeşitli sağlık sorunları neticesinde Türk doktorlarımız yurt dışından ciddi oranda hasta kabulü yapıyor. Yurt dışında sağlık hizmetlerinde artan fiyat artışları ve Türk doktorlarımızın kalitesi çeşitli ülkelerden insanları Türkiye’ye yönlendiriyor. Bu potansiyeli fark eden sağlık kuruluşlarımız turistlere özel her şey dahil konseptte uçak biletinden konaklamaya kadar paket hizmeti sağlayarak hastaların Türkiye’yi tercih etmesini kalıcı hale getirebiliyorlar. Özellikle ağız, diş sağlığı, plastik cerrahi ve kişisel bakım alanında kalifiye doktorlar yetiştiren Türkiye, sağlık turizminde de önü açık ülkeler arasında yerini aldı” dedi.

“TANITIM GÜCÜMÜZÜ ARTIRIP, DAHA FAZLA HİZMET İHRACATINA ODAKLANMALIYIZ”

Türkiye’nin turizm potansiyelinin artırılması için daha fazla tanıtım ve pazarlama gücüne ihtiyaç olduğunu belirten Hakan Alaca, “Bahsettiğimiz tüm bu hususlar turizmimizin gelişmesi açısından büyük avantajlar sağlasa da tanıtım eksikliği noktasında çok daha etkili olmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin bacasız sanayi tabiri ile adından söz ettirdiği sektör turizmdir. Aslında sanayi ve gıda sektöründeki ihracat ne kadar önemliyse ülkeye döviz girişini sağlamak ve hizmet ihracatı yapmakta bir o kadar önem taşıyor. Bu noktada ülkemizin her bir özelliğinin ayrı ayrı tanıtımının yapılarak turizm potansiyelimizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabiliriz. Bunun için de gerekli alt yapı yatırımlarının yapılması, inovatif fikirlerin ortaya çıkması ve pazarlama gücümüzün öne çıkarılmasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA