23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

TKDK: "IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA TAMAMLANAN 21 BİN 525 PROJE İLE 87 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLANDI"


Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı`nın (IPA) kırsal kalkınma bileşeni olan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı kapsamında, Türkiye`de 2011 yılından bugüne kadar toplam hibe tutarı 12,5 milyar lira olan 23 bin 233 proje ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Açıklamada, tamamlanan 21 bin 525 proje için 8,7 milyar lira destek ödemesi ve 16,3 milyar lira da yatırım yapılarak toplamda 87 bin yeni istihdam sağlandığı belirtildi.

 

Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 13:04   Okunma : 430

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı`nın (IPA) kırsal kalkınma bileşeni olan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı kapsamında, Türkiye`de 2011 yılından bugüne kadar toplam hibe tutarı 12,5 milyar lira olan 23 bin 233 proje ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Açıklamada, tamamlanan 21 bin 525 proje için 8,7 milyar lira destek ödemesi ve 16,3 milyar lira da yatırım yapılarak toplamda 87 bin yeni istihdam sağlandığı belirtildi.

TKDK, AB tarafından aday ülkelere destek amacıyla oluşturulan IPA`nın kırsal kalkınma bileşeni olan IPARD Programı kapsamında, hayvansal üretimin, tarım ve gıda sektörünün desteklenmesi gibi alanlarda aldığı yatırım ve hibelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“TKDK, süt, et, yumurta üreten işletmelerin modernizasyonu, AB Standartları`na ulaşması için 500 bin euroya kadar harcama tutarı olan projelere yüzde 60-70 oranında hibe desteği veriyor.  Tarım ve gıda ürünlerinden et ve süt ürünleri, meyve ve sebze ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına ilişkin işletmelerde, 3 milyon avroya kadar uygun harcaması olan projeler için de yüzde 50-60 oranında hibe desteği sağlanıyor.

Kırsal alanlarda çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik projelere için 500 bin euroya kadar yüzde 55-65 oranında hibe desteği sağlanmakta olup; ayrıca desteklerle kırsal alanlarda yeni istihdam alanları oluşturmak ve kadın ve genç girişimcilere yeni iş fırsatları sağlamak da amaçlanıyor.
IPARD II Programı çerçevesinde Türkiye, kırsalda yaşayan insanları sorun ve çözümlerini belirlemelerini sağlayacakları faaliyetler ile LEADER desteğini de alıyor.

IPARD destekleri kapsamında, tarımsal üretim ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanması amacıyla kadın yatırımcılara hayata geçirdikleri 5.1 milyar TL toplam yatırım tutarı olan 4 bin 910 proje için, 3 milyar TL hibe desteği sağlandı.

Program kapsamında TKDK son 3 yılda toplam yatırım tutarı 7,9 milyar lira, toplam hibe tutarı 4,8 milyar lira olan 7 bin 506 proje ile sözleşme imzaladı.

Bugüne kadar IPARD Programı destekleri ile toplam yatırım tutarı 25 milyar lira ve toplam hibe tutarı 12,5 milyar lira olan 23 bin 233 proje ile sözleşme imzalandı. İşlemleri yapılan 21 bin 525 projeye 8,7 milyar lira destek ödemesi yapılmış, söz konusu hibeler ile 16,3 milyar lira yatırım yapıldı. Bununla birlikte toplamda 87 bin yeni istihdam yaratıldı."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA