4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

İSTANBUL, MERSİN VE HATAY`DA 4 DOĞAL SİT ALANI "KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN" İLAN EDİLDİ


İstanbul, Mersin ve Hatay`da bazı doğal sit alanları ‘kesin korunacak hassas alan` olarak tescil edilirken; Bursa`nın Osmangazi ilçesinde bazı taşınmazlar için de "Osmangazi Meydanı Projesi" kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 11:57   Okunma : 578

İstanbul, Mersin ve Hatay`da bazı doğal sit alanları ‘kesin korunacak hassas alan` olarak tescil edilirken; Bursa`nın Osmangazi ilçesinde bazı taşınmazlar için de "Osmangazi Meydanı Projesi" kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi.

Bazı sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi ile 3 ilde kamulaştırma ve 2 ilde arazi toplulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanı kararları bugünkü Resmi Gazete`de yayınlandı.

4 SİT ALANININ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Mersin`in Bozyazı ilçesindeki Melenia Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Hatay`ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü Doğal Sit Alanı`nın da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

İstanbul`un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Akbaba ve Dereseki mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı da kesin korunacak hassas alan kapsamına alındı.

Beykoz ilçesindeki Elmalı ve Örnekköy mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı da kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

3 İLDE BAZI ALANLARDA KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Bursa`nın Osmangazi ilçesinde 3565, 3562, 3561 ada numaralı 10 ayrı parselin, Osmangazi Meydan Projesi kapsamında Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yozgat-Sorgun Araplı Göleti İkmal Projesi`nin yapılması amacıyla Yeniyer/Ahmetfakılı ve Çiğdemli/Duralidayılı mahallelerinde yer alan 101 ve 131 ada numaralı 73 parselin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Denizli`nin Sarayköy ve Babadağ ilçelerinde, Bekirler, Kelleci, Mollaahmet, Yeniköy, Altıntepe ve Beylerbeyi mahallelerinde yer alan 105 parselin, “154 kilovat Denizli RES-Denizli Batı TM Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

ÇANAKKALE VE KONYA`DAKİ BAZI MAHALLELERE TOPLULAŞTIRMA KARARI

Çanakkale`nin Biga ilçesi, Bekirli Mahallesi`nde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Konya`nın Karatay ilçesine bağlı Kızören, İpekler, Obruk, Sürüç, Köseali, Yenice, Yavşankuyu ve Başgötüren mahallelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması kararlaştırıldı.

Konya`nın Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy, Sarıkaya, Saçıkara ve Başkuyu mahallelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA