23 Ekim 2025 Perşembe

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

AKŞENER, DOMATES ÜRETİCİSİ KADINLARI ZİYARET ETTİ: “250 LİRA YEVMİYE ALIYORUZ. BU 250 LİRA EN UCUZ ÇAMAŞIR DETERJANINA ANCAK YETİYOR”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Antalya Demre`de ziyaret ettiği domates üreticisi; “Geçen yıl üç defa yevmiyelere zam yaptık ama insanlara verdiğimiz yevmiye parasıyla markete gidemiyorlar. Normalde bir sezonda bir defa belirlenirdi yevmiyeler sonuna kadar öyle giderdi. Ben kazanamıyorum, insanlar aldıkları parayla geçinemiyor. Çiftçinin durumu çok zor” dedi. Domates serasında çalışan bir kadın, “250 lira yevmiye alıyoruz. Bu 250 lira en ucuz çamaşır deterjanına ancak yetiyor. Torbayı doldurmuyor” dedi.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 13:49   Okunma : 486

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Antalya Demre`de ziyaret ettiği domates üreticisi; “Geçen yıl üç defa yevmiyelere zam yaptık ama insanlara verdiğimiz yevmiye parasıyla markete gidemiyorlar. Normalde bir sezonda bir defa belirlenirdi yevmiyeler sonuna kadar öyle giderdi. Ben kazanamıyorum, insanlar aldıkları parayla geçinemiyor. Çiftçinin durumu çok zor” dedi. Domates serasında çalışan bir kadın, “250 lira yevmiye alıyoruz. Bu 250 lira en ucuz çamaşır deterjanına ancak yetiyor. Torbayı doldurmuyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya`nın Demre ilçesinde domates serasında çalışan kadınları ziyaret etti. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya`nın eşlik ettiği Akşener, kadın üreticilerle kahvaltı yaptı, çalışma şartlarını dinledi.

Akşener`in sohbet ettiği üretici bir kadın, “Sebze para etmiyor, domates para etmiyor. Masraf çok. Girdiler; ilaç, gübre. Elektrik çok pahalı” diye dert yandı.  

Bir çalışan da Akşener`e şu sözlerle dert yandı:

“250 lira yevmiye alıyoruz. Bu 250 lira en ucuz çamaşır deterjanına ancak yetiyor. Torbayı doldurmuyor. Klimam yok, ahım şahım bir şeyim yok, sadece bir makina, bir buzdolabı, bir de televizyon, 290 lira elektrik parası ödedim.”

Üretici kadın, Akşener`e “Geçen yıl üç defa yevmiyelere zam yaptık ama insanlara verdiğimiz yevmiye parasıyla markete gidemiyorlar. Normalde bir sezonda bir defa belirlenirdi yevmiyeler sonuna kadar öyle giderdi. Ben kazanamıyorum, insanlar aldıkları parayla geçinemiyor. Çiftçinin durumu çok zor” diyerek sıkıntılarını anlattı.

Bir çalışan, kazandıkları yevmiye ile geçinmekte zorluk çektiklerini belirterek şunları söyledi:

“Geçen hafta pazara gittim, 300 lira parayla gittim, inan ki iki poşet doldurmadı. Bir kök marul olmuş 10 lira, bir kilo patlıcan olmuş 20 lira. Bir kilo fasulye olmuş 30 lira. Bir de sebzenin bol olduğu yerde, şehirleri İstanbul`u, Ankara`yı düşünemiyorum. Ne yapabiliriz? Önce bir çuval gübre oldu 50 lira şimdi 500 lira, bin lira.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA