10 Temmuz 2025 Perşembe

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

TDP ÜYESİ YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKAN BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"


CHP`den bir yıllığına geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan`ın Türkiye Değişim Partisi`ne (TDP) üye yapıldığı ortaya çıktı. Tanju Özcan, “Kendimi bağımsız zannederken aktif olarak TDP üyesi olduğumu öğrendim. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum" dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 18:12   Okunma : 493

HIZIR İLYAS YILDIRIM 

CHP`den bir yıllığına geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan`ın Türkiye Değişim Partisi`ne (TDP) üye yapıldığı ortaya çıktı. Tanju Özcan, “Kendimi bağımsız zannederken aktif olarak TDP üyesi olduğumu öğrendim. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum" dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden bir yıllığına geçici ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan`ın, Mustafa Sarıgül`ün liderliğindeki TDP`ye üye yapıldığı ortaya çıktı. Tanju Özcan, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Bir süre önce CHP, beni bir yıllığına geçici olarak ihraç etmişti. Geçici ihraç olmamdan sonra CHP üyeliğim silinmiş durumda. CHP Genel Merkezi`nden bir arkadaşımız, üyeliğimin silinip silinmediğini kontrol ederken şahsımın bir başka partiye üyeliği olduğunu gördü ve beni aradı. E-Devlet uygulamasına girdim ve bu yıl içerisinde Türkiye Değişim Partisi`ne Kilis`ten üye olmuşum. Kendimi bağımsız zannederken aktif olarak TDP üyesi olduğumu öğrendim" diye konuştu.

VATANDAŞLARA UYARIDA BULUNDU

Özcan, vatandaşların E-Devlet uygulaması üzerinden herhangi bir partiye üye olup olmadıklarını sorgulaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Burada garip bir oyun oynanıyor. Ben, sıradan bir vatandaş değilim. Türkiye`nin birçok noktasında insanlar beni tanıyor. Bunu kim ne amaçla yaptı bilmiyorum. İçişleri Bakanlığı`na, Bakan Süleyman Soylu`ya buradan sesleniyorum. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı`na bağlı. E-Devlet uygulaması Cumhurbaşkanlığı`na bağlı. Bu, bir sistem zafiyeti midir? Bunun altında başka bir şey mi vardır? Tüm vatandaşlarımız E-Devlet`e girip herhangi bir partiye üye olup olmadıklarını sorgulamalı. Muhalefet seçim güvenliğini kontrol ettiğini söylüyor ama bir il belediye başkanının başka bir partiye üye yapıldığını görüyoruz. Kimin evinde kimler var belli değil. Kaç tane sığınmacı Türk vatandaşı yapılmış belli değil. Bu vatandaş yapılanlar hangi hanelere dağıtılmış belli değil. Hükümet afişler astırdı, `100 yıldır yapılamayanı yaptık, E-Devlet`i yaptık` diye. Türkiye`de 20 yıldır internet var ama 100 yıldır yapılamayanı yapmalarıyla övünüyorlar. Böyle yapacaksanız hiç yapmayın."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

TDP üyeliği ile ilgili parti yetkilileriyle görüştüğünü söyleyen Özcan, "Kendilerinin bu üye kaydı ile ilgili bir adım atmadıklarını ve suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Bunu yapan TDP yetkilileri değil. Biz, bunun ortaya çıkmasını istiyoruz. E-Devlet sisteminin ne kadar sıkıntılı olduğunu böylece görmüş olduk. Allah`tan bunu yapan kimse beni HDP`ye üye yapmamış. O zaman kahrımdan ölürdüm. Ben, bununla ilgili faili meçhul şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

"E-DEVLET UYGULAMASI GÜVENLİ DEĞİL"

Özcan, "Muhalefet seçim güvenliği ile ilgili çok çalıştığını ve hiçbir açık bırakmayacağını söylüyor. Alın size açık. Beni lüzumsuz sebeplerle ihraç ediyor ve kurda kuşa yem ediyorsunuz. E-Devlet sistemi güvenli değil ve yeniden gözden geçirilmeli. Bu sistem ile Cumhurbaşkanı bile başka partiye üye yapılabilir" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA