21 Aralık 2025 Pazar

17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

Mersin Barosu’na İnsan Hakları Merkezi Kuruluyor


Türkiye Barolar Birliği (TBB), Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi tarafından 2013 yılından hazırlık çalışmalarına başlanan ‘İnsan Hakları Merkezinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi’ başladı. Barolarda İnsan Hakları Merkezi’ni kurmayı amaçlayan ve Mersin Barosu’nun pilot baro olarak seçildiği proje kapsamında, ön analiz, inceleme ve bilgilenme toplantısı yapıldı.

 

Tarih : 2 Eylül 2018 Pazar 14:05   Okunma : 1186

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleşen toplantı, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Eyyüp Sabri Çepik, TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan ile Mersin Barosu’na kayıtlı Av. Ezgi Özkan, Av. Hasan Keleşoğlu, Av. Elçin Özkan, Av. Zişan Ergelen, Av. Bilgehan Yaşa, Av. Battal Gazi İnci’nin katılımıyla yapıldı.

AV. EYYÜP SABRİ ÇEPİK: “MERSİN BAROSU’NUN PİLOT BARO OLMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Mersin Barosu, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu, Trabzon Barosu, Diyarbakır Barosu ve Van Barosu’nun pilot baro olarak seçildiği projenin amacı hakkında bilgiler veren TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Eyyüp Sabri Çepik, “Mersin Barosu avukatlarının insan haklarına duyarlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kozmopolit bir kent olan Mersin, renkli gül bahçesi gibi. Bu nedenle Mersin’de insan haklarına duyarlı kesim daha çok yarası kanayan insanlardan oluşuyor. Bu nedenle bu projede Mersin Barosu’nun pilot bölge olmasını önemsiyoruz.  İnsan Hakları Merkezinin Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi’nin amacı; barolar insan hakları konusunda duyarlılığı geliştirirken, bu merkezlerin birbirleriyle iletişim ağı kurarak, insan haklarındaki ihlallerin doğru raporlamasını yapabilmesini, arşivlemesini ve veri bankasına aktarmalarını sağlamak, insan hakları ihlallerine hukuki anlamda doğru teşhis koyabilmek ve böylece Türkiye’de Avrupa insan hakları standartlarının etkili bir şekilde uygulanmasına destek vermektir” diye konuştu.

Projenin 4 yıllık çalışma süresi olduğunu belirten Av. Eyyüp Sabri Çepik, bu projenin bu güne kadar hayata geçirilen finansal rakamı en yüksek olan proje olduğunu belirterek, “Her pilot barodan görevlendirilecek olan 100’ün üzerinde avukat, hem Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki barolarda, hem de AİHM’ nin Merkezi Strasbourg’da üç aylık periyodik eğitimlere tabi tutulacaktır. Projenin ön şartında ise yabancı dil bilme zorunluluğu var” dedi.

BARO BŞK. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Mersin’in içerden ve dışardan çok göç alan, farklı din, dil, ırk ve mezheplerin bir arada yaşadığı bir şehir olduğunu, bu nedenle bu projede Mersin Barosu’nun pilot baro olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “İnsan Hakları Merkezi Birimi’nin fiziksel mekânını Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde ya da Mersin Barosu Sosyal Tesisleri’nde kurmayı planlıyoruz. İçerisinde sekreter ve ücret dâhilinde nöbet sistemiyle çalışacak avukatlarımıza da gerekli eğitimlerin verilmesini planlıyoruz. Projeye işlevsellik kazandırmak için Mersin Barosu olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Proje kapsamında Adalet Bakanlığı tarafından araç desteği de verilirse, giydirilmiş bir araçla vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

AV. İZZET VARAN: “TBB İLE BAROLAR ARASINDA İLETİŞİM AĞI KURACAĞIZ”

Merkezin fiziki yapısı ve alt yapısının nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler veren TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. İzzet Varan ise “Yedi pilot ilde model İnsan Hakları Merkezleri kurulması yolu ile baroların İnsan Hakları Merkezleri’nin kapasitesinin güçlendirilmesi; Hukuk Profesyonelleri için İnsan Hakları Eğitimi (HELP) ile işbirliği içerisinde avukatların günlük çalışma ortamlarında Avrupa insan hakları standartlarını uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerinin arttırılması; Düzenli toplantılar, web tabanlı ortak iletişim ağı ve dışa erişim kampanyası sayesinde; İnsan Hakları Merkezleri, Barolar, Türkiye Barolar Birliği ve diğer paydaşlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi asıl hedefimizdir” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA